Home Kijk & Lees Joey en Shena van Dijk: ‘‘Toen ik wakker werd, was ik een nieuw mens’

Joey en Shena van Dijk: ‘‘Toen ik wakker werd, was ik een nieuw mens’

Joey groeit als het ware op in de bar en christenen vond hij maar mafkezen. Zij komt uit een evangelisch nest, maar zei dat al op jonge leeftijd vaarwel. Joey en Shena ontmoeten elkaar in het uitgaansleven en Joey is op slag verliefd.

Samen stappen ze in een leven van drugs en drank om een leegte in hun hart op te vullen. Tot Joey vastloopt en uit pure nood het uitroept naar God.

Op de vlucht

Joey: ‘Ik was depressief, verbrak mijn relatie met Shena en vluchtte naar Italië. Daar hoopte ik de leegte die ik ervoer op te vullen. Ik wilde een nóg ruiger leven, ik wist niet meer waar ik het zoeken moest. Later ging ik met vrienden naar Spanje en werd opgepakt na een vechtpartij. Op een nacht, ik had veel drugs gebruikt, voelde ik mijn hart tekeergaan en ik had het gevoel dat ik het niet zou overleven. Ik riep het uit naar God: ‘Als U echt bestaat, red me dan, ik weet het niet meer.’ Op dat moment kreeg ik een besef wie Jezus was. Ik zag Hem voor me, aan het kruis, en Hij zei dat Hij voor mijn zonden gestorven was. De leegte die ik al die jaren had ervaren, werd gevuld. Ik viel meteen in slaap. Toen ik wakker werd, was ik een nieuw mens en ben ik op zoek gegaan naar Jezus.’

Gelukkig

Joey vervolgt: ‘Mijn relatie met Shena is weer helemaal goed gekomen. We zijn zo gelukkig. Ik voel me veilig en geborgen bij God. Ik mag elke dag met Hem praten! Voor iedereen die zich afvraagt of God bestaat, wil ik zeggen: ‘Zet je trots opzij, zet je open voor Zijn woord. Ik dacht eerst ook: God is voor mafkezen, maar Hij is nu mijn beste vriend!’

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan