Over ons

Het verhaal van Hour of Power

Hour of Power brengt Gods belangrijke boodschap voor alle mensen: ‘Jij bent Zijn geliefde kind en God houdt van je zoals je bent.’

Wat doen we

Uitzendingen en meer

Hour of Power geeft de liefde van Jezus door en laat mensen kennismaken met God. We bieden handvatten voor een leven en relatie met Hem. Dat doen we met onze televisiekerkdienst, die wordt uitgezonden vanuit Shepherd’s Grove in Californië en geleid door Bobby Schuller. Maar ook met onze HOOPlijn, het gebedsteam,evenementen en onze webshop.

 

Naar de uitzendingen

De kerkdienst

Boodschap

De televisiekerkdienst van Hour of Power is iedere zondag te zien op RTL 5 (8.00 en 9.00 uur), Family 7 (17.00 uur) en in Suriname op UCB 12.3 (17.00 uur en woensdag 20.30 uur). Ook zijn wij te zien op Videoland en te beluisteren op Wild FM Hitradio. Het brengt de boodschap van Jezus op een laagdrempelige en eigentijdse manier. Met veel aandacht voor muziek en een overdenking die raakt. In de Nederlandse uitzending interviewt presentator Jan van den Bosch elke week een Nederlandse gast over zijn of haar geloof.

Organisatie

Wereldwijde missie

Hour of Power is een organisatie met een wereldwijde missie. De televisiekerkdiensten worden opgenomen in de gemeente Shepherd’s Grove in Garden Grove, Californië. Hier is ook het hoofdkantoor gevestigd. Hour of Power telt daarnaast zeven internationale kantoren. Hour of Power Nederland bestaat sinds 1990 en zit in Baarn. Met zo’n twintig medewerkers en vrijwilligers zorgen wij ervoor dat de kerkdiensten te zien zijn op de Nederlandse televisie. Deze uitzendingen worden volledig gefinancierd door donateurs.

Lees meer

Wie zijn wij | Voorganger

Bobby Schuller

Bobby Schuller is de vaste spreker van Hour of Power. Met zijn boodschap over Gods liefde wil hij mensen opbouwen, troosten en bemoedigen. Zijn overdenkingen zijn eigentijds, praktisch en toegankelijk voor iedereen. Hij geeft heldere uitleg over de bijbelse tijd en cultuur en helpt ons Gods boodschap vorm te geven in ons eigen leven.

Bobby behaalde in 2008 zijn Master Theologie. Naast zijn werk voor Hour of Power is hij voorganger van de gemeente Shepherd’s Grove in Californië. Als voorzitter van het St. Patrick Project is Bobby daarnaast betrokken bij veel sociaal-maatschappelijke activiteiten. Bij Hour of Power zijn dertien boeken van hem verschenen.

Wie zijn wij | Presentator

Jan van den Bosch

Jan van den Bosch is de presentator en daarmee het gezicht van Hour of Power in ons land. Elke uitzending interviewt hij een bekende of onbekende Nederlander over wat het christelijk geloof voor hem of haar betekent. Jan zorgt voor een veilige en vertrouwde sfeer, waardoor gasten openhartig vertellen.

Jan studeerde Journalistiek in Cambridge en was 25 jaar werkzaam bij de EO, onder meer als hoofd jongerenprogramma’s. Momenteel is hij eigenaar van een mediabedrijf en diverse reisorganisaties. Jan is al ruim vijftien jaar vrijwilliger voor Hour of Power en heeft, op verzoek van ds. Robert H. Schuller, Hour of Power Nederland opgericht. In 2010 werd Jan benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Over Hour of Power - Jan

Wie zijn wij | Gezin Schuller

Hannah, Haven en Cohen

Bobby is getrouwd met Hannah. Ook zij is vaak te zien in de televisiekerkdiensten, waar ze bijvoorbeeld de bijbelteksten voorleest. Hannah ondersteunt Bobby op alle mogelijke manieren en speelt zo een belangrijke rol in het werk van Hour of Power. Samen hebben Bobby en Hannah twee kinderen, dochter Haven en zoon Cohen.  

Robert Schuller -Historie

Historie

Al sinds 1970...

In 1955 werd dominee Robert Harold Schuller gevraagd een kerk te stichten in Garden Grove. Hij begon klein en in de openlucht: vanaf het dak van een snackbar. De gemeente groeide en kreeg een eigen gebouw. Van daaruit werd in 1970 de eerste kerkdienst van Hour of Power uitgezonden op de lokale televisie. Inmiddels wordt Hour of Power door miljoenen mensen in 117 landen gevolgd.

Lees verder

Steun ons

Samen Gods liefde doorgeven

Met elke €5,- kunnen wij weer iemand Gods liefde laten ervaren. Voor €25,- bereiken wij een compleet gezin.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan