Terug

Historie

De historie van Hour of Power begon ooit bovenop een snackbar, met vijf man en wie het maar horen wilde. Inmiddels wordt Hour of Power wereldwijd door miljoenen mensen gevolgd. Het is niet alleen de eerste, maar ook de meest bekeken televisiekerkdienst ter wereld.

Ontstaan

Hoe het allemaal begon

In 1955 werd dominee Robert Harold Schuller door de Hervormde Kerk van Amerika gevraagd een kerk te stichten in Garden Grove, een voorstad van Los Angeles. Met zijn vrouw Arvella, een klein orgeltje en 500 dollar op zak, huurde hij het Orange Drive-In Theater. Hier sprak hij de bezoekers toe vanaf het dak van de bijbehorende snackbar. De Garden Grove Community Church groeide snel en trok achttien maanden later in hun eerste kerkgebouw. Van daaruit werd in 1970 de eerste aflevering van Hour of Power uitgezonden.

Robert Schuller -Historie

De eerste glazen kerk

Crystal Cathedral

De openluchtdiensten vanuit het Drive-In Theater waren aanleiding voor dominee Schuller om de eerste glazen kerk ter wereld te laten bouwen. In 1974 gaf hij opdracht voor het ontwerp van een kerk die drieduizend zitplaatsen moest tellen en het openluchtgevoel terughaalde. In 1980 werd de Crystal Cathedral geopend. Het overtrof alle verwachtingen en is nog altijd wereldwijd bekend vanwege het unieke ontwerp. Tot eind 2013 werden de televisie-uitzendingen van Hour of Power in deze glazen kathedraal opgenomen.

Zo opa, zo kleinzoon

Dominee Schuller

Dominee Robert H. Schuller stond erom bekend dat hij mensen wist te bemoedigen en te inspireren. Met zijn positieve preken zette hij de toon voor het gedachtegoed van Hour of Power. Telkens weer wilde hij bezoekers en kijkers laten weten hoe waardevol ieder mens is in Gods ogen. Het is precies die positieve boodschap waarmee kleinzoon Bobby Schuller vandaag de dag miljoenen mensen bemoedigt en troost. Hij nam de fakkel in 2012 van zijn opa over, met succes.

Robert Schuller en bobby -Historie

Wereldwijd verbonden

In 117 landen

De eerste aflevering van Hour of Power was alleen te zien in Los Angeles. Inmiddels kijken wereldwijd miljoenen mensen naar de televisiekerkdienst. Ondersteund door kantoren in Australië, Canada, Duitsland, Hong Kong, Nederland, Nieuw-Zeeland en Zwitserland, wordt Hour of Power op zeven continenten en in 117 landen uitgezonden. Het is de langstlopende en meest bekeken televisiekerkdienst ter wereld.

Beeld zingen - Historie

Steun ons

Selecteer het bedrag

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan