Home Kijk & Lees Ex-crimineel Johan: ‘Ik schreeuwde keihard: God vergeef me!’

Ex-crimineel Johan: ‘Ik schreeuwde keihard: God vergeef me!’

Hij wordt weleens vergeleken met de acteur Jean Claude van Dam vanwege zijn enorme spiermassa en sommigen vinden dat hij eruitziet als een crimineel. Achter de spierenmassa en prominente tattoos gaat echter een kerel schuil die begint te stralen als hij over Jezus vertelt.

Dat zijn leven niet altijd ‘in de Heer’ was, moge duidelijk zijn. Johan groeit op in een achterstandswijk waar criminaliteit aan de orde van de dag is. Al snel is Johan de gevierde jongen. Hij heeft het talent om geld te verdienen over de rug van een ander. Dit doet hij jarenlang en van tijd tot tijd wordt hij gepakt. Maar “een paar jaar zitten met een miljoen op de bank is niet zo erg” aldus de ‘oude’ Johan. Op een avond echter ziet hij letterlijk Gods licht in zijn cel. Het moment overweldigt hem. Johan: ‘Ik dacht: wat gebeurt er? God komt naar mij toe, de grootste kakkerlak en pisvlek?! Zo dacht ik dat echt. Ik kon niet bevatten dat iets wat zo mooi en goed is bij mij kwam. En dat brak me. Ik schreeuwde keihard: God vergeef me!

 

Ik schreeuwde: 'God, vergeef me!'

ex-crimineel Johan Toet

Vandaag de dag heeft Johan samen met zijn vrouw Brenda de stichting One in Him Foundation. Deze stichting organiseert avonden waar mensen worden toegerust en bemoedigd vanuit de Bijbel. Ook organiseert de stichting jaarlijks een missietrip waarbij de deelnemers de mogelijkheid krijgen hun gaven en talenten te gebruiken en de allerarmsten te helpen om zo ‘de handen en voeten van Jezus’ te zijn. Johan: ‘Daar waar ik vroeger alleen maar mensen gebruikte om er zelf beter van te worden, wil ik nu mensen helpen zodat zij er beter van worden. Daarom moedig ik mensen aan om in de Bijbel te lezen zodat ze God persoonlijk leren kennen in plaats van afhankelijk te zijn wat anderen over Hem zeggen. Als ik zie waar ik vandaan kom en zie hoe God mijn leven gebruikt om anderen te inspireren: dat is de allerhoogste eer die je kunt krijgen.’

Voor meer informatie over de stichting: www.oneinhimfoundation.com

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan