Home Kijk & Lees Greet Prins: ‘Petrus wist op wie hij terug moest vallen’

Greet Prins: ‘Petrus wist op wie hij terug moest vallen’

Greet Prins was zorgmanager van het jaar 2011 en bestuurder bij onder meer het UWV en Philadelphia Zorg. Ze zit nu namens het CDA in de Eerste Kamer en deze zondag bij Jan van den Bosch op de bank. ‘Ik ben af en toe wel een baasje en herken mij in de menselijke kant van Petrus’, zegt senator Greet Prins.

Eerste Kamer

‘Het gaat erom dat je, hoe bescheiden ook, iets kunt doen om een betere wereld te creëren. Ik hou mij bezig met de zorg en ook met landbouw en voedselkwaliteit. Ik kijk of wetten uitvoerbaar en te handhaven zijn. Het is ongelofelijk belangrijk maar ook relatief. Waar ik iets kan doen zet ik mij volledig in.’

Energie

Greet groeide op in een vrolijk christelijk gezin als domineesdochter. Ze begon met werken in een sigarettenfabriek als directiesecretaresse. ‘Ik heb daar ongelofelijk veel geleerd. Die eerste baan, daar leer je zoveel.’ Greet belandde in de marketing. ‘De interactie met de consument om ze te verleiden dat intrigeerde mij. Er is een bepaalde spanning, je houdt pitches en probeert een klant te verwerven. Dat geeft mij energie’, zegt Prins.

De manier waarop je iets doet is zo belangrijk. Doe het met een glimlach!

Bijbelfiguur

Wie haar favoriete figuur uit de Bijbel is? ‘Ik geloof dat ik uitkom bij Petrus. Ik ben af en toe ook wel een baasje. Ik word door hem aangesproken omdat hij ook zo zijn menselijke kant heeft. Omdat hij af en toe ook zo ontzettend baalt van de dingen die hij gedaan heeft maar toch weet op wie hij terug moet vallen’, is Greet eerlijk.

Philadelphia Zorg

Ze werkte ook als bestuurder voor stichting Philadelphia die mensen met een verstandelijke beperking helpt. Met 8400 cliënten op zo’n 500 plekken in Nederland en met 7000 medewerkers en ongeveer 6000 vrijwilligers een grote christelijke organisatie. Ze zorgde ervoor dat het hoofdkantoor en de grote uitgaven van de stichting teruggebracht werden tot een normaal niveau. Ze ontving hiervoor de prijs van zorgmanager van het jaar.

‘Ik wil een goede balans tussen zorg en zakelijkheid. De manier waarop je iets doet is zo belangrijk. Doe het met een gilmlach!’, zegt een vrolijke Greet Prins.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan