Home Kijk & Lees Jacqueline Koops-Scheele: ‘God heeft mij altijd gedragen’

Jacqueline Koops-Scheele: ‘God heeft mij altijd gedragen’

Jacqueline Koops-Scheele verloor haar man aan kanker. Hij kreeg in een ver stadium van de ziekte pas de diagnose en overleed kort daarna. Als Jaqcueline praat over hoe God haar door de periode heen geholpen heeft begint ze uiteindelijk toch te stralen. “God heeft mij altijd gedragen, is altijd bij mij geweest. Hij zei: ‘Voor jou ga ik zorgen Jacq, ik ga helemaal voor jou zorgen.’ Ik voelde mij heel erg geliefd door God,” zegt de voormalig wethouder van Stichtsevecht.

Ruzie

“Het ging zo snel. Hij was in augustus ziek geworden, hij had eerst een blinde darm ontsteking. Hij kreeg tijdens die operatie een interne bloeding. Daarna werd hij weer met spoed vier uur lang geopereerd. Van die operaties herstelde hij maar niet. Wij kregen toen nog ruzie omdat hij zo moe was en mijn dochtertje langer naar de opvang wilde sturen omdat hij het niet aankon. Ik wist niet dat hij vol zat met kanker. Na veel aandringen en onderzoeken werd hij uiteindelijk weer geopereerd. Toen ze hem opensneden kwamen ze erachter dat hij kanker had,” vertelt Jacqueline over het bizarre ziekteverloop van haar ma

Begrafenis

Als Koops-Scheele terugdenkt aan de tijd waarin haar man overleed wordt ze emotioneel. “Het was zo onwerkelijk. Mijn man werd door de rouwauto opgehaald en mijn dochtertje van drie vroeg nog: ‘Gaat ie met die auto naar de hemel?’ Toen ‘s avonds de kinderen al naar bed waren dacht ik opeens: ‘Ooh! Ik moet natuurlijk nog een begrafenis regelen.’ Daar had ik de hele dag niet aan gedacht,” beschrijft ze die zwarte dag.

Politiek

Jacqueline is inmiddels de nieuwbakken burgemeester van Heerde. Ze zat in de advocatuur maar werd toen ze ging stemmen gegrepen door het feit dat Amstelveen geen vertegenwoordiging had van de Christen Unie. “Toen ik het kieshokje uitstapte zei ik: ‘over vier jaar doen wij hier als Christen Unie mee. Vervolgens ben ik lid geworden, kwam ik in het bestuur terecht en kregen we een zetel. Ik stond te juichen voor de camera’s!” Vertelt ze over de onbevangenheid waarmee ze haar politieke carrière begon.

 

Burgemeester zijn is voor Jaqcueline een droom. “Ja het is echt zó leuk. Contact met mensen, instellingen, bedrijven en kerken. Lintjes doorknippen is ook heel leuk. Voor mensen is dat heel belangrijk. Ze willen graag dat de burgemeester komt en dan ben ik er. Besluiten nemen vind ik ook leuk, dat ze juridisch kloppen en ook door de gemeente gedragen worden. Een fantastische functie,” zegt ze daarover.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan