Home Kijk & Lees Berget Lewis: ‘Als je weet dat God voor jou gestorven is gaat er een wereld open’

Berget Lewis: ‘Als je weet dat God voor jou gestorven is gaat er een wereld open’

Berget Lewis is één van de beste zangeressen van ons land, ze zong bijvoorbeeld als Maria in The Passion van 2012. Haar moeder is een fan van Hour of Power en kwam toen Berget jong was tot een levend geloof in God. Ze groeide op in de energieke pinkstergemeente Maranatha. Ze kende echter niet alleen maar successen, haar broer overleed in 2011 aan kanker en als kind moest ze noodgedwongen een aantal operaties ondergaan.

Operaties

‘Ik ben geboren met een gesloten fontanel, daardoor hadden mijn hersenen geen ruimte om te groeien. Je kan daar een achterstand door oplopen als je er niet snel iets aan doet, maar mijn moeder had het snel door. Tot mijn achtste heb ik daar zeker wel tien operaties voor nodig gehad. Als ik terugkijk naar die periode vond ik mezelf niet zielig, ik was altijd een vrolijk kind en het heeft mij ook gevormd.’

Verlegen

‘Ik ben denk ik een heel lief iemand al zeg ik het zelf, ik ben een warm en open persoon. Eerst was ik meer van de achtergrond. Ik zong altijd als backing vocal achter de grote artiesten, dat vond ik veilig want ik was een beetje verlegen.’

Muzikaal gezin

‘Ik kom uit een muzikaal gezin en dan is het heel gewoon dat je dan bij een kerkelijk koor ging. Als ik terugdenk aan die tijd denk ik altijd terug aan het nummer ‘My Soul’, prachtig als we dat meerstemmig zingen’, zegt Berget en ze zingt een paar zinnen. Later richt ze de The Berget Lewis Gospel Train op. ‘Altijd als we een optreden hebben bidden we even van tevoren.’

Heel veel mensen zijn boos op de wereld en op God

Broer

Op de terugweg van een tour naar Japan overlijdt in Nederland haar broer. ‘Ook al weet je dat het gaat gebeuren, toch sloeg het in als een bom. Ik heb hem gelukkig die dag nog mogen zien, aan de andere kant dacht ik ook: Het is beter voor hem, want hij had veel pijn en het ging niet meer.’

Genade

Jan van den Bosch vraagt tot slot wat Jezus’ komst naar de aarde voor Berget betekent. ‘Genade. Dat Hij voor ons allemaal aan het kruis is gestorven voor ons allemaal. Vanaf het moment dat je dat begrijpt, dat je dat snapt, ja dan verandert je leven en dan ga je anders denken en dan ga je dingen ook anders zien’, antwoordt Berget.

‘Heel veel mensen zijn boos op de wereld en heel veel mensen zijn ook boos op God. Ze hebben zoiets van: Ja maar als God bestaat waarom gebeurt dit en waarom gebeurt dat? God heeft ons een eigen wil gegeven, wij bepalen uiteindelijk zelf hoe het reilt en zeilt en dat is gewoon zoals het is. Maar zodra je weet dat het puur genade is dat God voor ons naar de wereld kwam, dat Hij is gestorven voor onze zonden. Dan gaat er een wereld voor je open.’

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan