Home Kijk & Lees Caleb Ketting: ‘Papa, ik kan het niet alleen’

Caleb Ketting: ‘Papa, ik kan het niet alleen’

‘Toen Caleb “aan de gang was” hebben we zijn telefoon afgepakt, daar stonden hele vage berichten in. Ik heb veel programma’s over verslaafden gemaakt dus ik wist wel een beetje hoe dat werkt', vertelt Ben Ketting over de drugsverslaving van zijn zoon Caleb. Vader en zoon Ketting zitten haast gebroederlijk naast elkaar op de bank bij Jan van den Bosch. Maar lange tijd hield Caleb zijn verslaving met leugens en misleiding bewust geheim voor zijn vader. In deze bijzondere vaderdag-uitzending vertellen beide mannen waarin ze tekort schoten en wat de verslaving van Caleb teweeg bracht.

‘Ik keek altijd heel erg op tegen mijn vader en had veel respect voor hem. Hij maakte mooie liedjes en presenteerde verschillende programma’s. Maar toen het tussen mijn vader en moeder in hun huwelijk niet goed ging toen viel het respect voor mij in één keer weg. Toen wilde ik mijn eigen ding gaan doen. Daar was ik ook heel eigenzinnig in’, zegt Caleb over de aanleiding voor de verwijdering tussen hem en zijn vader.

Ik was druk en ik had mijn loopbaan bij de EO. Dan moet je kleur bekennen en zeggen wat is er bij ons fout gegaan?

Ben Ketting

Huwelijksproblemen

‘Ieder huwelijk heeft zijn up’s and down’s en dat hebben wij ook gehad. Kim komt uit Amerika en ik kom uit Nederland. Er waren zoveel verschillen. Dat moet allemaal samengaan. We zijn laat begonnen, Kim is eerder getrouwd geweest en had drie kinderen. Haar dochter kwam met haar mee, haar twee zoons bleven bij hun vader. Dus ik kwam van een vrijgezellenbestaan in een gezinsituatie terecht en dat was niet makkelijk. Ik was druk en ik had mijn loopbaan bij de EO. Dan moet je kleur bekennen en zeggen wat is er bij ons fout gegaan?’, vertelt Ben Ketting over zijn huwelijksproblemen.

Stoned

‘Opeens vind je bij je zoon, die altijd een heel lief jongetje was, wiet onder zijn kussen. Ik heb een enorme intuïtie met hem dus ik greep altijd raak. Ik heb een enorme band met Caleb, het is wel mijn zoon, mijn eerstgeborene en ik hou ontzettend van hem. Je wilt dat hij het goed doet en het ging niet goed. Ik zag dat zijn school niet goed ging, hij bleef maar in zijn bed liggen. Dan ging ik ‘s nachts even naar de wc en dan kwam Caleb opeens hartstikke stoned binnen. Dat ging zo maar door’, zegt Ben.

Rock Bottom

‘Ik wilde eigenlijk heel graag dat mijn ouders mij loslieten om de verkeerde redenen. Ik weet nog wel dat we samen in de auto op weg naar de kliniek met z’n drieën gebeden hebben en God om hulp vroegen. Dat was wel echt een pijnlijk moment’, zegt Caleb. Vader Ketting vult aan: ‘Hij moest rock bottom gaan en echt beseffen dat hij hulp nodig had. Op een gegeven moment zei hij na de zoveelste poging: “Papa, ik kan het niet alleen. Ik heb hulp nodig”. En op dat moment had ik gewacht. Dat wil je horen als ouder, dan kun je zeggen: “Kom maar.”‘

Vanaf dat moment gaat het beter met Caleb en hij is inmiddels al langer dan een jaar van de drugs af en clean. Hij zingt tot slot nog een prachtig lied van Kirk Franklin dat hij tijdens deze periode vaak zong.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan