Home Kijk & Lees Aryenne en Heske: ‘Het uitgangspunt is een geliefd kind van God zijn’

Aryenne en Heske: ‘Het uitgangspunt is een geliefd kind van God zijn’

Aryenne de Jong en Heske Diermes vielen samen maar liefst 105 kilo af, daarover vertelden ze bij Hour of Power. Aryenne begon met de Lijnclub en vroeg Heske om mee te doen. De Lijnclub is simpelweg een groep vrouwen die samen proberen af te vallen. Inmiddels is Aryenne zelf voedingsdeskundige en hebben de dames een boek uitgebracht over afvallen in combinatie met geloven.

Huisarts

‘Ik heb me nooit ongelukkig gevoeld maar ik merkte wel dat er teveel aan mijn lijf zat. Dat merkte ik met bewegen en met kleding kopen. Je merkt dat je heel vaak dezelfde kleren draagt. Mijn man heeft nooit commentaar geleverd. Hij vond mij toen ik dik was ook al prachtig’ zegt Heske als Jan daarnaar vraagt.

‘Toen ik bij mijn huisarts was zei hij: ‘Misschien moet je er een keer met iemand over gaan praten’. Ik ben naar een psycholoog gegaan en een echte oorzaak voor het vele eten kwam daar niet naar boven maar hij ging wel met mij aan de slag, hij zei dat ik goed voor mezelf moest gaan zorgen. Dat is ook een Bijbelse opdracht en daarbij moet je dus kiezen voor gezond eten’, zegt Aryenne.

Het is belangrijk om te weten hoe God naar je kijkt

Aryenne en Heske

Henri Nouwen

‘Hoe hou je het vol? Wat doe je als het een paar dagen niet lukt? Dat verhaal willen wij heel graag vertellen. Het is niet alleen tien kilo afvallen maar soms kom je ook weer ietsje aan en dan pak je weer een paar goede gezonde dagen op. Toen ik al aardig wat was afgevallen maar de laatste 20 kilo er nog af wilde ben ik de Lijnclub begonnen en anderen gaan benaderen om mee te doen’, vertelt Aryenne.

‘Je gaat meer kijken naar de kwaliteit van eten. Niet meer alleen maar vullen. Een goed stuk chocola hoeft niet groot te zijn, dan liever een bonbon. Het is belangrijk om goed te weten hoe God naar je kijkt. Zoals Henri Nouwen dat zo mooi zegt: ‘Je bent een geliefd kind van God’. Als dat steeds je uitgangspunt is, ook na een avondje met gezelligheid en lekker hapjes, dan kun je de volgende dag weer doorgaan met lijnen’, zegt Aryenne.

Humor

‘Het boek zit vol met humor, daar houden we van. Je kan het ook aan iemand geven die niet gelooft. We hebben ook shirts met ‘NIET VOEREN’, omdat mensen het vaak toch heel gezellig vinden als je mee eet. Maar maak het ons daarin niet te makkelijk’, zeggen ze samen met een lach. 

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan