Home Kijk & Lees Channah Hewitt: ‘Ik heb voor alles moeten vechten’

Channah Hewitt: ‘Ik heb voor alles moeten vechten’

Channah Hewitt is nog maar 23 jaar maar heeft al veel bereikt in haar jonge leven. Zo heeft ze al op verschillende grote podium gestaan. Ze speelde jarenlang mee in de musical The Lion King. Is dit haar aan komen waaien? Zeker niet! Ze heeft voor alles moeten vechten en vertelt daarover in gesprek met Jan van den Bosch.

Discipline

Channah: ‘Mensen willen vaak alleen het resultaat en niet de weg ernaartoe. Die weg is juist zo mooi, dáár leer je dingen. Maar soms is het zwaar. Mijn leeftijdsgenootjes gaan uit, terwijl ik al lig te slapen of in het theater te vinden ben. Het is een gedisciplineerd leven. Mijn coach zei: ‘Als je echt wilt, moet je ervoor gaan en dan moet je ook niet zeuren.’ Ik ben soms moe, maar ik besef wel dat het een enorme zegen is dat ik het werk mag doen wat ik doe. Ik was en ben bereid die weg te gaan en daardoor heb ik al veel mogen bereiken in mijn leven.’

Ik ken een onvoorwaardelijke liefde

Channah Hewitt- actrice, zangeres

Zestien jaar

Channah groeide op in een christelijk gezin en alles ging goed, totdat ze op haar achtste iets vreselijks te horen krijgt. Channah: ‘Ik werd van school gehaald omdat er iets met mijn vader was. Hij bleek darmkanker te hebben. Door chemo is hij uiteindelijk genezen, maar vijf jaar later kwam de ziekte terug. Ik weet nog dat ik naar mijn kamer ging en het uitschreeuwde naar God: ‘Ik ben nog niet klaar om mijn vader te verliezen!’ Uiteindelijk overleed hij toen ik zestien jaar was. Ik stel God niet de vraag waarom mijn vader moest overlijden, maar ben vooral dankbaar voor de stabiele basis die hij me uiteindelijk nog mee heeft kunnen geven. Zestien jaar heb ik een vader gehad die zielsveel van mij hield. Als christen probeer ik nu een voorbeeld te zijn voor de mensen om me heen. Ik ken een onvoorwaardelijke liefde, namelijk de liefde van God. En dat is voor mij het belangrijkste; dat ik Zijn licht mag zijn.’

Tina Turner

Inmiddels blijft de ster van het jonge zang- en danstalent rijzen. Zo haalde ze begin dit jaar de finale van het populaire programma Dancesing en speelt ze nu in de musical over het leven van Tina Turner. Als, jawel, Tina Turner.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan