Home Kijk & Lees Ben Kroeske: ‘Als U echt bestaat, wil ik net zo blij zijn als mijn broer’

Ben Kroeske: ‘Als U echt bestaat, wil ik net zo blij zijn als mijn broer’

‘Ik was nog maar 14 jaar toen ik begon met drugs- en alcoholgebruik. Ik verliet school voortijdig en ging werken als stukadoor. Ik belandde in een wereld van feesten en gebruikte cocaïne. Alles ging eraan op’, vertelde Tim Veerman in gesprek met Jan van den Bosch. Nu, ruim twintig jaar later, ziet zijn leven er heel anders uit.

Bayless Conley

Tim vervolgt: ‘Ik had een vriend, met wie ik vooral een klik had op het gebied van drugs en alcohol. Maar ik kwam erachter dat hij op een dag niet meer zo enthousiast was over die zaken. Toen hij vertelde dat dit kwam omdat hij Jezus had ontmoet, dacht ik dat hij knettergek was geworden. Maar ik ging tóch mee met hem naar een dienst van Bayless Conley. Toen Bayless halverwege de preek over zijn eigen leven begon te vertellen, en deelde dat hij óók drugsverslaafd is geweest, kon ik alleen maar huilen. Mijn kleren waren nat van de tranen. Toen begon voor mij de verandering.’

Overspoeld door Gods liefde

Vandaag de dag gaat Tim naar ‘The River’, een kerk in Amsterdam waar Ben Kroeske voorganger is. Ben Kroeske: ‘Toen ik God leerde kennen in 2006, veranderde dat mijn hele leven. De eerste ervaring die ik met Hem had, was liefde. Ik had altijd het besef dat God er was, maar dacht: ‘nu even niet’. Op een avond was ik gesprek met mijn broer. Zijn leven was van de ene op de andere dag totaal veranderd. Hij begon mij over Jezus te vertellen. Toen ik uiteindelijk naar bed ging, legde ik mijn hoofd op mijn kussen en bad: ‘Als U echt bestaat, wil ik net zo blij zijn als mijn broer’. Ik werd overspoeld door Gods liefde en die nacht is ook mijn leven totaal veranderd. Hoewel ik van nature heel verlegen ben – ik was het stilste jongetje van de klas – kreeg ik gelijk een passie om te delen wat God gedaan heeft in mijn leven. Dat ik voorganger zou worden van een gemeente in Amsterdam, had ik nooit kunnen denken.’

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan