Home Kijk & Lees Chris Karelse: ‘Een stuk leegte werd gevuld en ik wist: God bestaat’

Chris Karelse: ‘Een stuk leegte werd gevuld en ik wist: God bestaat’

Als Chris Karelse gevraagd wordt naar zijn bekeringsverhaal dan straalt hij van oor tot oor. Chris ziet zichzelf vooral als een enthousiasteling. Al gauw wordt duidelijk dat daar inderdaad geen speld tussen te krijgen is. Een vriend nam hem mee naar de kerk. “Ze hadden daar iets wat ik niet had. Een stuk vrede en blijdschap waar ik blijkbaar ergens naar zocht”, vertelt Chris over die bewuste dag.

“Ik hoorde het lied Mijn Jezus mijn redder en sloot mijn ogen. Ik zei in gedachten: ‘Heer als het echt waar is dan wil ik het nu weten’. Ik werd direct aangeraakt. Een stuk leegte werd gevuld en ik wist: God bestaat. Op dat moment is mijn leven veranderd. Ik was nogal een feestbeest dus voor mijn vrienden was dat wel een schok. Dat was wennen voor ze. Helemaal omdat ik het ze een beetje té vaak vertelt heb. Maar ik was er zo vol van!” Laat Chris blij weten.

Full Colour

Chris woonde ook een tijd in Jeruzalem. Hij kreeg daar veel vrienden en zag dat de liefde van Christus de verschillen tussen mensen deed wegvallen. “Als de mensen daar Christus leren kennen worden ze instant best friends. Ik kom er al van jongs af aan. Als je loopt op de plekken waar Jezus ook gelopen heeft, is dat zo bijzonder. Ik ken iemand die ook als doorgewinterde christen naar Israël ging en zei: ‘Het is alsof mijn Bijbel van zwart-wit naar Full Colour is gegaan’. Ik dacht: ‘wauw wat heb je dat mooi verwoord’, en dat is dus ook echt zo”, zegt Chris gepassioneerd over Israël.

Je leeft misschien 90 jaar en daar wil ik het beste van maken en het beste van mezelf in geven

Chris Karelse

Enthousiasme

Jan van den Bosch vraagt Chris hoe het kan dat hij na al zoveel jaar bekeerd te zijn toch nog zo enthousiast is. “Ik heb vaak gehad dat mensen die al langer gelovig zijn gezegd hebben: ‘Wacht maar, ik spreek jou over een paar jaar wel weer. Dat vuurtje gaat vanzelf uit.’ Ik heb vanaf het begin gezegd: ‘Misschien is dat voor jou zo, ik neem er geen genoegen mee.’ Ik leef dus heel bewust. Je leeft misschien 90 jaar en daar wil ik het beste van maken en het beste van mezelf in geven,” windt Chris er geen doekjes om waar zijn focus op ligt.

'Ik zag in Chris karakterkenmerken van Jezus terug'

Samira Karelse

Liefde

“Ik heb meer dan twaalf jaar in mijn eentje rondgereisd en dat vond ik geweldig. Maar op een gegeven moment ging ik toch nadenken over een vrouw aan mijn zij. Mijn vader vroeg mij ernaar en ik zei dat ik het graag wilde. Hij heeft toen voor mij gebeden. Een week later belde hij mij op: ‘Chris ik zit naar Hour of Power te kijken en daar wordt een vrouw geïnterviewd met dezelfde achtergrond als jij en ze is zo enthoustiast over Jezus’. Dus ik keek die uitzending en ik zag een vrouwelijke versie van mezelf. Ik heb een berichtje gestuurd en we hebben afgesproken. We waren gelijk goede vrienden en zo is onze relatie steeds meer gegroeid,” zegt een stralende Chris Karelse terwijl zijn vriendin Samira naast hem op de bank is komen zitten.  

“Ik zag echt in Chris’ karakterkenmerken van Jezus terug. Het was net alsof we elkaar al jaren kenden”, vertelt Samira over hun eerste ontmoeting. Chris en Samira zijn inmiddels getrouwd en daarmee is dus sprake van een heus Hour of Power-koppel!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan