Home Kijk & Lees Zoon van Mark en Petra kreeg leukemie

Zoon van Mark en Petra kreeg leukemie

Mark en Petra kijken al decennialang trouw naar Hour of Power. Ze werden afhankelijk van de televisiekerkdiensten toen hun oudste zoon Siem rond zijn tweede levensjaar leukemie kreeg. Ze vertellen hoe God hen door die moeilijke periode heen hielp.

Het begon allemaal toen Petra verliefd werd op de niet-gelovige Mark. Hij ging met Petra mee naar de kerkdiensten en zo raakte hij steeds beter bekend met het christelijk geloof. Mark: ‘Het waren erg vriendelijke mensen en de kerkdiensten die ik bezocht ervoer ik ook als positief. Ik had God min of meer omarmd toen Siem plotseling de diagnose leukemie kreeg. Op zo’n moment komen er toch wel heel veel vragen omhoog. Daar heb ik wel stevige woorden over gesproken in die tijd. Je denkt toch: God waar bent U dan? De angst om je kind te verliezen is verschrikkelijk.’

Ik haalde veel kracht uit de boodschap

Mark en Petra over de rol van Hour of Power in hun leven

Regenboog

Wanneer Astrid in het ziekenhuis op de uitslag van de onderzoeken naar Siems ziekte wacht, hoopt ze dat het geen leukemie is. Plotseling ziet ze een regenboog wat haar enorme hoop geeft. ‘Dat raakte mij enorm, juist omdat het een teken van Gods trouw is. Ik vond dat ontzettend bemoedigend en hoopvol. Ik had niet per se de waarom-vraag, maar ik had wel behoefte aan kracht en bemoediging.’

Droom

Even later ontvangt Astrid een bemoedigende droom. ‘Je weet nooit hoe je zoon er in de toekomst uit gaat zien, maar ik zag een grote, sterke kerel in mijn droom die mij in het rond draaide. Daar heb ik mij eigenlijk altijd aan vastgehouden. Het is niet iets wat je zekerheid verschaft, maar bemoedigend is het wel. Je durft er naar te gaan leven en op te gaan staan.’ De inmiddels twintigjarige Siem tilt zijn moeder op om het te laten zien. Hij vertelt over de periode in het ziekenhuis. Hij heeft een soort ‘prikangst’ eraan overgehouden. ‘Het maakte niet uit wat voor een naald, ik had er enorme angst voor. Hetzelfde geldt voor de welbekende ziekenhuisgeur, zo’n ontsmettingsgeur, dat bracht de rillingen in mijn lijf. Inmiddels is die angst wel iets tot bedaren gekomen gelukkig.’

Hour of Power

De behandeling van Siem duurde in totaal twee jaar, een periode waarin het gezin vanwege zijn broze weerstand niet te veel buiten de deur mocht komen. ‘Je kreeg daardoor een hele kleine cirkel, maar binnen die cirkel keken we naar Hour of Power. We zochten naar een plek waar we de boodschap van God konden horen. Toen was dat nog de opa van Bobby Schuller, Robert. Hij was heel positief en dat was precies wat we toen nodig hadden’, vertelt Petra. Ook vader Mark haalde veel kracht uit de boodschap van Hour of Power, net als de kinderen. Siem: ‘Eerst zaten we als kleine kinderen elkaar een beetje te vervelen op de bank. Maar later ga je wel kijken omdat je daar zelf voor kiest. Ik vind dat Bobby de dingen heel duidelijk en simpel kan brengen. Hij brengt het heel behapbaar, geen moeilijke taal en hij zegt in een kort tijdsbestek waar het op staat. Dat vind ik heel krachtig. Inmiddels is mijn leven aardig op de rit na de moeilijke start. Daar ben ik mijn ouders ook heel dankbaar voor, door die moeilijke start is onze band heel sterk geworden.’

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan