Home Kijk & Lees Talita Blijd raakte op haar vijftiende zwanger

Talita Blijd raakte op haar vijftiende zwanger

Moeder en dochter Muriel en Talita Blijd zijn allebei begenadigde gospelzangeressen. Ze komen uit de Bijlmer in Amsterdam en vertellen bij Hour of Power over hun passie voor zang, God en de kerk. Ook bespreken ze obstakels die in hun leven voorbij zijn gekomen. Zo raakte Talita al op haar vijftiende zwanger.

‘Wat ik aan mijn dochter bewonder is dat ze, ondanks de dingen ze heeft meegemaakt, altijd weer opstaat. Want ze heeft dingen meegemaakt die haar bespaard hadden kunnen blijven, maar ze krabbelt dan toch weer op’, zegt moeder Muriel over haar dochter Talita. Ze doelt hiermee op het feit dat Talita op haar vijftiende zwanger werd. ‘Toen ik het hoorde stortte mijn wereld in. Ik dacht: Talita, wat doe je me aan. Ik ga het eerlijk zeggen, omdat het denk ik een menselijke reactie is, maar ik bedacht me meteen dat ze het weg moest laten halen. Want de kerk zou er vast schande over gaan spreken. Hoe kan de dochter van aanbiddingsleidster Muriel nou zwanger zijn?’

Droom

Na een week krijgt Muriel echter een droom. ‘Een kindje liep daarin op mij af, hield mij vast en lachte. Dus dat vertelde ik aan Talita. Die had haar besluit allang genomen om het kindje te houden. Toen zijn we er allebei voor gegaan. Hij is nu echt mijn alles, naast Talita’, vertelt Muriel.  ‘Mijn moeder is een sterke vrouw die niet opgeeft’, vertelt Talita over haar moeder. Ze vindt het verhaal over het dochtertje van Jaïrus het mooiste bijbelverhaal. ‘Omdat het over mij gaat. Het dochtertje van Jaïrus was overleden maar Jezus ging er naar toe en zei: “Ze is niet dood, ze slaapt.” Hij roept haar vervolgens: “Talita koemi!”, wat ‘Meisje, sta op!’ betekent. Het is een bijbeltekst die mij bij is gebleven. Waar ik ook doorheen ben gegaan, ik blijf gewoon altijd opstaan. Dat is iets wat mij kracht geeft.’

Talent

Zowel Muriel als Talita hebben een prachtige stem en deden mee met The Passion 2018. Ook kwam Talita behoorlijk ver in de bekende talentenshow ‘The Voice of Holland’, die recentelijk minder goed in het nieuws kwam en voorlopig niet meer op de buis verschijnt. ‘Het was echt mijn doel om de liveshows te halen en dat lukte ook.’ Een fragment van The Voice wordt getoond waarin moeder en dochter het nummer ‘Shackles’ van Mary Mary ten gehore brengen voor een enthousiaste jury. ‘Het liefst zingen mijn moeder en ik gospel. Of in ieder geval een lied met inhoud en betekenis’, zegt Talita.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan