Home Kijk & Lees Ann Michelle Lee over geloof en zingen

Ann Michelle Lee over geloof en zingen

Ann Michelle Lee heeft het zingen en geloof van jongs af aan meegekregen. Op haar zesde stond ze al alleen voor een zaal vol mensen. Haar ouders gooiden haar graag in het diepe om het beste in haar naar boven te halen.

Bij Hour of Power vertelt zangeres Ann Michelle Lee waarom geloof in God voor haar belangrijk is en zingen voor God zo mooi is! Gelijk aan het begin van de uitzending zingt ze het nummer ‘Voldoende voor vandaag’. Wat wil zij met dat lied overbrengen? ‘Dat we alle antwoorden in God en bij God kunnen vinden in dit leven. Je kunt Hem in alles vinden. Ik zie Hem in een zonnestraal, ik zie Hem in een glimlach. Maar ik heb Hem denk ik ook juist ervaren op de moeilijke momenten in dit leven.’

Eigen zoektocht

Ondanks dat de zangeres als kind heel verlegen was en het liefst alles volgens de regels deed, zocht ze op een gegeven moment toch het avontuur op. Ze begon haar eigen zoektocht naar geloof en God. ‘Het werd lastig toen ik al die regeltjes losliet en op zoek ging naar waar ik voor gemaakt was. Je moet dan op zoek gaan naar wie je eigenlijk bent zonder die regels en wie God voor je is. Iets weten is niet hetzelfde als iets beleven. Het is niet hetzelfde als God kennen in een relatie of Hem ervaren. Dat zijn twee hele verschillende dingen.’

Ik mag weten dat Jezus al mijn fouten op Zich heeft genomen

Zangeres Ann Michelle Lee over haar geloof

Genade

Inmiddels beleeft Ann Michelle haar geloof dus meer en uit ze dat in haar zingen. ‘Ik zie dat als genade. Het komt niet door mijn eigen kunnen of werken, ik maak fouten en die zal ik ook blijven maken tot ik in mijn graf lig. Toch mag ik weten dat Jezus al mijn fouten op zich heeft genomen en nog steeds van mij houdt. We denken vaak dat we het zelf kunnen, maar Hij wil het voor ons doen.’

Ann Michelle is onderdeel van het Adem Project en zingt tot slot nog een lied van de zanggroep dat gebaseerd is op het verhaal van spreekster en aanbiddingsleidster Jannica van Barneveld, die ook haar verhaal vertelde bij Hour of Power.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan