Home Kijk & Lees Christian Tan: ‘God, als U echt bestaat, geef me dan een teken’

Christian Tan: ‘God, als U echt bestaat, geef me dan een teken’

Christian Tan, voorganger, groeide op in een gelovig gezin. Dit betekende niet dat hij in zijn jeugd ook zélf veel met het geloof bezig was. Christian: ‘Ik dacht: het zal wel waar zijn, maar ik hoef er niks mee te doen. Toen kwam er een wonder waar ik zelf niet naar op zoek was.’ Christian vertelt in gesprek met Jan van den Bosch over die grote verandering in zijn leven.

Christian: ‘Ik had een familieweekend en toen iedereen op bed lag, ben ik uit verveling een christelijk boek gaan lezen. Ik bladerde en de schrijver had het erover dat je met God kon praten en dat Hij dan ook antwoord geeft. Dat avontuurlijke sprak me aan. Maar tegelijkertijd vroeg ik me af: waarom maakte ik dat niet mee? Ik merkte nooit wat van God! Op een avond zei ik: ‘Nu wil ik het weten. God als U echt bestaat, als zoiets ook voor mij is, geef me dan een teken. Laat me zien wat ik mis.’ Plotseling voelde het alsof iemand de kamer binnenkwam. Daar gebeurde iets waar ik best wel van schrok. Ik wist dat het God was. Het was zó intens. Ik had weleens van het woord ‘heilig’ gehoord, maar op dat moment voelde ik wat die heiligheid inhield. De puurheid en zuiverheid van God.

Ik merkte nooit wat van God

Christian Tan - voorganger

Goede jongen

Christian vervolgt: ‘Het was ook alsof het licht aanging bij mezelf. Ik was toch een goede jongen? Maar dat stortte helemaal in elkaar. Mijn hele hart werd binnenste buiten gekeerd. Vroeg dacht ik: ‘Jezus is gestorven voor de zondaars, dat is een mooi verhaal voor de zondaars, maar ik heb dat niet nodig. Het was of mijn egoïsme, mijn arrogantie, mijn trots, op dat moment in mijn gezicht werd gedrukt en ik zag hoever dat bij Gods liefde vandaan stond.’

Voorganger

Vandaag de dag is Christian voorganger en kerkplanter. Christian: ‘Ik vertel als voorganger mijn eigen verhaal. Dat je blij van het geloof wordt, dat je mensen gaat vergeven, dat je dingen aankan, met kracht van boven. Op die ene bewuste avond heb ik het doel van mijn leven gevonden. En dat heb ik nog steeds. Mijn droom is om 100 kerken in tien jaar te stichten. En ik geloof dat dat mogelijk is!’

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan