Home Kijk & Lees Alain Verheij: ‘De Bijbel is relevant vandaag de dag’

Alain Verheij: ‘De Bijbel is relevant vandaag de dag’

Alain Verheij is theoloog en schreef onlangs het boek ‘God en ik – wat we kunnen leren van de Bijbel’. Hij studeerde theologie en raakte daarbij zijn geloof even kwijt.

In gesprek met Jan van den Bosch vertelt hij hierover: ‘Als je gaat studeren in de Bijbel, moet je alle zekerheden bevragen. Die raakte ik kwijt. Ik dacht dat bidden geen zin had en ik kon het kwaad in de wereld ook niet meer rijmen met de Bijbel. Inmiddels is daar een fundament en ben ik heel ontspannen in het stellen van mijn vragen. Er zal altijd een basis zijn. Nu wil ik mensen laten zien dat wat ik geloof niet kwalijk of achterhaald is.’

Alain vervolgt: ‘De Bijbel is het meest gelezen boek ter wereld. Als die verhalen al meer dan 2000 jaar door de generaties worden doorgegeven, dan geloof ik dat dit niet ineens stopt in 2018. Ik geloof de Bijbel blijvend relevant is.’

Ik vind het christendom een heel sterk verhaal

Alain Verheij- Twitter theoloog

Alain bereikt veel niet-gelovigen via twitter. Hij probeert een brug te slaan tussen de oude woorden uit de Bijbel en tussen het nu. ‘De helft van mijn twittervolgers gaan met de kerst niet naar de kerk, maar ze willen wel lezen waarom ze met Pasen vrij zijn. Ik ben redelijk optimistisch. Ik vind het christendom een heel sterk verhaal en ik geloof dat dit niet verdwijnt. Ik ga mijn pensioen wel halen binnen het christendom. Iedereen heeft een ziel. Door die ziel kun je soms wakker liggen ’s nachts. De verhalen in de Bijbel verbinden zich aan de angsten en de dromen van de mens. Daarom is het relevant. De Bijbel laat de eerlijke kant van mensen zien, zelfs van geloofshelden. Daardoor kunnen wij, die ons spiegelen aan die helden, zien dat ze ook niet perfect zijn. En zien we dat we daardoor ook eerlijk mogen zijn.’

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan