Home Kijk & Lees Goede voornemens voor 2021: van angst naar vrede

Goede voornemens voor 2021: van angst naar vrede

'Het nieuwe jaar is begonnen en ik wil je graag dit zeggen over goede voornemens voor 2021. Wanneer je terugkijkt op het afgelopen jaar, lijkt het of ‘angst’ het thema is geweest. Ik zeg: ga van angst naar vrede!'

Elke dag een bemoediging van Bobby Schuller ontvangen?

Er is veel gebeurd. Een pandemie, een virus dat verandert en er nog steeds is, politieke onrust in verschillende landen. Dit gevoel van onrust en angst lijkt steeds te worden bevestigd door negatieve berichtgeving. We worden overladen met informatie en we weten niet meer goed wat waar is. Bij velen is de rek eruit. We begonnen het jaar 2020 met empathie, begrip en goede voornemens. Misschien zelfs nog met vrede in ons hart. Nu lijkt het of irritatie en egoïsme zegevieren.

Angst is vorm van controle

Sommigen van ons kiezen, of hebben geleerd, om bang te zijn. Angst is in zekere zin een vorm van controle. Feiten en data lijken die controle te geven. Hiermee hebben we het goede voornemen om ons voor te bereiden op het meest verschrikkelijke. Door ons te focussen op negatieve dingen in plaats van vrede kan niets naars ons verrassen. Hoewel het begrijpelijk is dat we dit doen, wil ik vandaag zeggen dat er echt een betere manier is! Maak een ander goed voornemen.

Vrijheid en vrede

Wanneer we door het leven wandelen met Jezus aan onze zijde, nodigt Hij ons uit om onze angst en stress aan Hem te geven. Stap voor stap. Elk moment. Hij staat met open armen en nodigt ons uit om de wisseltruc te doen: geef Hem je angst en Hij geeft Zijn vrede daarvoor in de plaats. Terwijl angst zegt ‘ik moet weten hoe de toekomst eruitziet’, zegt vrede en rust dat het kennen van onze Verlosser genoeg is. Meer dan genoeg. Laat je voornemen zijn dit jaar dat je Hem meer gaat vertrouwen. Dat je meer gaat leunen op Zijn kracht. Wanneer je dat doet, komt er vrijheid in je hart en vrede en mogen je goede voornemens grote dromen zijn te midden van onzekere omstandigheden.

Vrede als voornemen voor 2021

Vrienden, we staan aan het begin van 2021 en misschien is je lijstje met goede voornemens voor 2021 al klaar. Toch wil ik je aanmoedigen om nog een voornemen op je lijstje te zetten. Het liefst bovenaan: VREDE. Maak ‘vrede’ het thema van 2021! Maak bewust het goede voornemen om het voorbeeld van Jezus te volgen in 2021. Hij is kalm en geeft vrede in plaats van angst. Hoe onzeker de toekomst er ook uitziet, laat vrede je anker zijn omdat je diep van binnen weet dat Hij je nooit zal verlaten. Houd moed, verwacht mooie dingen van God en laat de Vredevorst door jou heen werken om Zijn aanwezigheid en Zijn vrede te verspreiden over de hele wereld!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan