Home Kijk & Lees Gerald & Nelinda Troost: ‘In elke beproeving ligt een beloning’

Gerald & Nelinda Troost: ‘In elke beproeving ligt een beloning’

Gerald en Nelinda zijn een muzikaal echtpaar. Maar, naast de muziek die ze maken, helpen ze ook jongeren in hun huwelijk. Zelf zijn ze inmiddels 19 jaar getrouwd en 23 jaar samen. Dankbaar blikken ze terug op de afgelopen jaren.

Relatie

Nelinda: ‘Op het moment dat wij elkaar leerden kennen, hebben we God in onze relatie betrokken. Ik was vijftien toen ik tot God bad of hij de man op mijn pad wilde brengen die Hij voor me bedoeld had. Ik denk dat dit voor ons de basis is geweest voor een goed huwelijk. Natuurlijk, wij hebben ook onze dingen meegemaakt, maar we hebben altijd iets waar we op terug kunnen vallen.’

Op de vraag waarom tegenwoordig zoveel huwelijken stranden, zegt Gerald: ‘Ik denk dat het ook met de jeugdjaren te maken kan hebben. Je neemt bepaalde beschadigingen mee het huwelijk in. Daarom is het heel belangrijk dat je eerst met jezelf aan de slag gaat.’

De tips van Gerard en Nelinda voor een gelukkig huwelijk:

  1. Zoek altijd het beste voor de ander.
  2. Plan regelmatig een weekendje weg samen.
  3. Neem tijd om met elkaar te bidden voor je huwelijk, voor je gezin.
  4. Als je een fout maakt, geef dat eerlijk toe
  5. Wees heel bemoedigend naar elkaar.

 

Dieptepunt

Gerald Troost schreef onlangs ook een boek over zijn leven: ‘Tevoorschijn’. Gerald: ‘Ik heb best wat meegemaakt, mooie en moeilijke momenten. Ik zit nu zo ongeveer op de helft van mijn leven en wilde de balans opmaken.’ Een dieptepunt dat Gerald beschrijft is de dood van Jarno, zijn jongere broertje die een hersentumor had. Gerald: ‘Dat gaf zoveel verdriet en boosheid naar God. Ik had net een pril geloof. Maar mijn moeder had in die periode een bijzondere droom. Daarin zag ze mijn broertje in het hemelse licht en wij op aarde. Naast ons stonden een blond meisje en een blond jongetje. Dat waren de kinderen die nog geboren moesten worden. God is trouw. In elke beproeving ligt een beloning, een belofte.’

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan