Home De kracht van vrijgevigheid!

Opening

In 1970 ging een tv-programma van start dat miljoenen mensen anders naar het geloof deed kijken: Hour of Power. Dit is de dag die de Here heeft gemaakt. Laten we ons verheugen. Nog altijd laat Hour of Power een nieuw geluid voor een nieuwe generatie horen. Als je op God vertrouwt, kan niks je tegenhouden. Want wat uw omstandigheden en problemen ook zijn dit moment kan uw uur van kracht zijn.

Samenzang – Joyful, Joyful

Vreugde, vreugde, louter vreugde is bij U van eeuwigheid.
Schepper, die ‘t heelal verheugt en bron van eeuw’ge vreugde zijt.
Gij, die woont in licht en luister drijf de schaduwen uiteen hij, die zoekend Doolt in ‘t duister vindt het licht bij U alleen. Amen! Amen! Amen!

Welkomstwoord
Door Bobby Schuller en Hannah Schuller

Dit is de dag die God heeft gemaakt. Wij zullen ons erover verheugen. Welkom, kerkfamilie. Fijn dat u de tijd heeft genomen om hier te zijn om als familie bijeen te zijn en God te aanbidden. Bobby gaat het hebben over vrijgevigheid. Een prachtig gegeven: Al heb je niet meer dan een klein muntje, je kunt toch vrijgevig zijn. Een vrijgevig mens is een gezegend mens. Geef de persoon naast u een hand en zeg: God houdt van u en ik ook.

Koor – ” I Love You/What a Wonderful World”

We kunnen samen zijn, nu en voor altijd ik heb U lief
En als ik bid, hoor ik Hem zeggen: Ik heb je lief
Mensen over de hele wereld openen hun mond en geven zich Gewonnen en zeggen: ‘ik heb U lief’ in vele talen…

Ik zie blauwe luchten met witte wolken een heldere, gezegende dag En een donkere, heilige nacht en ik denk bij mezelf:
Wat een prachtige wereld de kleuren van de regenboog
Zo fraai aan de hemel kleuren ook de gezichten

Van de voorbijgangers ik zie vrienden elkaar begroeten
Ze zeggen: hoe gaat het ermee? maar eigenlijk zeggen ze: ik heb je lief

Mensen over de hele wereld openen hun mond
En geven zich gewonnen en zeggen: ik heb U lief… We kunnen samen zijn, nu en voor altijd ik heb U lief En ik denk bij mezelf: wat een prachtige wereld
Ik heb je lief…

Schriftlezing – Maleachi 3:8-12 door Hannah Schuller

U mag gaan zitten. Ter voorbereiding op de preek Gods Woord uit Maleachi 3 vers 8. Zou een mens God beroven? Werkelijk, u berooft Mij! En dan zegt u: Waarvan beroven wij U? Van de tienden en het offer! U bent door de vloek getroffen, omdat u Mij berooft, als volk in zijn geheel. Breng al de tienden naar het voorraadhuis zodat er voedsel in mijn huis is. Beproef Mij toch hierin, zegt de Here van de legermachten of Ik niet de vensters van de hemel voor u zal openen en zegen over u zal uitgieten zodat er geen schuren genoeg zullen zijn. Ik zal ter wille van u de kaalvreter bestraffen zodat hij de vrucht van de aardbodem bij u niet te gronde richt zegt de Here van de legermachten. Alle heiden volken zullen u gelukkig prijzen want u zult een aangenaam land zijn zegt de Here van de legermachten. Kerkfamilie, door te geven worden wij onderdeel van het grote werk dat God doet. Amen.

Solo – Caity Peters – “You Say”

Ik blijf vechten tegen stemmen in m’n hoofd die zeggen: je schiet tekort Telkens weer die leugen, die zegt: je bent niet goed genoeg
Ben ik meer dan slechts de som van hoogte- en dieptepunten?
Zeg me wie ik ben, want ik moet het weten U zegt dat U me liefhebt, Ook al voel ik niks U zegt dat ik sterk ben als ik me zwak voel

U zegt dat U me vasthoudt als ik me uiteen voel vallen En als ik me nergens thuis voel, zegt U dat ik de uwe ben En ik geloof, o ik geloof

Wat U over me zegt, ja dat geloof ik
Het enige wat nu nog telt is wat U van mij vindt
In U vind ik mijn waarde, vind ik mijn identiteit
U zegt dat U me liefheb, ook al voel ik niks
U zegt dat ik sterk ben als ik me zwak voel
U zegt dat U me vasthoudt als ik me uiteen voel vallen En als ik me nergens thuis voel, zegt U dat ik de uwe ben En ik geloof, o ik geloof

Wat U over me zegt, ja dat geloof ik
Ik neem alles wat ik heb en leg het aan uw voeten
Ieder falen en elke overwinning
Komt van U, Heer U zegt dat U me liefheb,
Ook al voel ik niks U zegt dat ik sterk ben
Als ik me zwak voel U zegt dat U me vasthoudt
Als ik me uiteen voel vallen en als ik me nergens thuis voel, Zegt U dat ik de uwe ben en ik geloof, o ik geloof
Wat U over me zegt, ja dat geloof ik
En ik geloof, o ik geloof
Wat U over me zegt, ja dat geloof ik

Interview – Erin Weidemann
BS = Bobby Schuller en EW = Erin Weidemann

BS Hier is Erin Weidemann, inspiratiespreker, auteur en oprichter van de Bible Bells- boekenreeks. In tien jaar worstelde ze vijf keer met kanker en overwon. Ze bemoedigt mensen die in onzekere situaties niet op God durven vertrouwen. Applaus voor Erin Weidemann. Geweldig dat je er bent.

EW Ik vind het heel speciaal omdat mijn dochter een grote fan is. Zij heeft het boek over Hannah, zoals haar moeder heet, thuis op de plank staan. Je doet van alles met media, maar toch vooral met kinderboeken.

BS Laten wij daar beginnen. Wat drijft jou en je werk en waarom doe je dit?
EW In mijn vele jaren in het onderwijs zag ik hoe moeilijk meisjes het hebben door onzekerheid en doordat zij niet weten wie zij zijn met God. Zij vergelijken zichzelf met iedereen. Daar wilde ik iets mee. Wij begonnen Bible Bells om meisjes te verbinden met vrouwen uit de Bijbel. Die

laten zien dat God hen wil gebruiken voor zijn Koninkrijk.
BS Dat is van grote invloed geweest.
EW Wij wilden die vrouwen dichterbij halen. Wij kozen vijf vrouwen die meisjes konden tonen wat

God zegt over schoonheid, maar ook over jouw pad en jouw doel om een vuurtje in ze te ontsteken en hun zelfvertrouwen te ontwikkelen. Want God heeft voor elk meisje een belangrijke rol in zijn Koninkrijk. Ik ben zelf moeder van een klein meisje en maak mij hier sterk voor. Het is geweldig om te zien hoe God hier bezig is voor meisjes wereldwijd.

BS Natuurlijk gebruikt God vrouwen in de Bijbel, soms heel zelfstandige vrouwen die in actie komen, niet voor hun man maar omdat ze zijn geroepen door God.

EW Ja, en God heeft al een heel stappenplan klaarliggen en zorgt voor kansen. Hij heeft ons ruim voorzien van middelen en tijd en momenten dat wij alleen maar ja hoeven te zeggen. Dat leer ik ze en ik wil dat de huidige generatie vrouwen de volgende gaat helpen door hen dingen vóór te leven met de nadruk op Gods Koninkrijk. Want dat is onze belangrijkste taak.

BS Er is pas onderzoek gedaan naar de generatie die nu studeert: De nieuwe lichtingen zijn geen millennials meer. Millennials zijn geboren vóór 1994. Voor de volgende generatie geldt, heel verdrietig dat het aantal zelfmoorden enorm toeneemt. Voor mannen is het nu 25% hoger, maar voor meisjes zelfs 75% hoger. Dat komt onder meer door dingen als Instagram en Facebook. Een meisje doet een hoop moeite voor een fraai profiel op Instagram en wacht dan af wat de reacties zijn. Zo krijgt ze de overtuiging dat haar waarde ligt in de online-reacties. Wat moeten wij doen als kerk, ouders en mentoren om hen daarvan te bevrijden?

EW Het gaat er vooral om hen te verbinden met de Bijbel. De Bijbel heeft alle antwoorden, maar is het laatste boek dat ze ooit zouden lezen. Het biedt een kader om alle problemen van het leven aan te pakken. We moeten hen wijzen op Bijbelverhalen en de waarheid van Gods Woord en wat dat zegt over hun leven Dat heeft voorrang boven al het andere. En de sociale media die meisjes overspoelen met berichtjes, komen dan meer op de achtergrond en Gods prioriteit en plan voor hun leven komt dan op de eerste plaats.

BS In Romeinen 16 noemt Paulus een heel aantal vrouwen die zich inzetten voor de kerk. Zoals de apostel Junia die, los van een aantal voorgangers, een kerk sticht. Op allerlei niveaus zie je vrouwen geweldig presteren in de vroege kerk.

EW Ja. Wij zijn begonnen met vrouwen te identificeren en meisjes uit te leggen wat God zegt over schoonheid. Wij gaan wat vrouwen uit het Nieuwe Testament in het zonnetje zetten. Vrouwen met een duidelijke boodschap over het evangelie en de noodzaak de kerk uit te breiden en het evangelie te delen met iedereen die je tegenkomt. Dat is de prioriteit voor onze kinderen. Wij maken die verhalen toegankelijk voor jonge meisjes die net beginnen in te zien waarom zij zijn geschapen. Ik stel die vragen als ouder aan mijn eigen dochter en help ouders en grootouders die vragen voor hun kinderen te beantwoorden en hen langs Gods paden te leiden.

BS Amen. Erin Weidemann, bedankt voor alles wat je doet.

Solo – Caity Peters – “Trust in You”

Al m’n dromen laat ik los
Al m’n dromen laat ik los
En leg ze één voor één bij U neer
Elk moment dat ik ronddwaal
Zal nooit veranderen wat U ziet
Ik wil deze heilige strijd winnen
M’n handen zijn moe,
Ik heb uw rust nodig
Overwinnaar en koning
Wat mij ook tegenstreeft,
U bent aan mijn zij
Als U de bergen niet beweegt,
Die ik wil dat U beweegt
Als U de wateren niet scheidt
Waar ik doorheen zou willen lopen
Als U geen antwoord geeft op mijn Noodkreten
Dan zal ik vertrouwen, vertrouwen, Vertrouwen op U
De waarheid is dat U weet
Wat morgen brengt
Er is geen dag in de toekomst
Die U niet heeft gezien
Wees daarom in alles mijn leven en adem Ik wil wat U wilt, Heer, en niets anders
Als U de bergen niet beweegt,
Die ik wil dat U beweegt
Als U de wateren niet scheidt
Waar ik doorheen zou willen lopen
Als U geen antwoord geeft op mijn Noodkreten
Dan zal ik vertrouwen, vertrouwen, Vertrouwen op U
U bent mijn troost en mijn sterkte,
U bent mijn vaste hand
U bent mijn vaste fundatie,
De rots waarop ik sta
Uw wegen zijn altijd hoger,
Uw wegen zijn altijd goed
Er is geen plaats waar ik kom
Of U heeft er al gestaan
Als U de bergen niet beweegt,
Die ik wil dat U beweegt
Als U de wateren niet scheidt
Waar ik doorheen zou willen lopen
Als U geen antwoord geeft op mijn Noodkreten
Dan zal ik vertrouwen, vertrouwen, Vertrouwen op U
Als U de bergen niet beweegt,
Die ik wil dat U beweegt
Als U de wateren niet scheidt
Waar ik doorheen zou willen lopen
Als U geen antwoord geeft op mijn Noodkreten
Dan zal ik vertrouwen, vertrouwen,

Vertrouwen op U
Dan zal ik vertrouwen op U Dan zal ik vertrouwen op U

Persoonlijke boodschap van Bobby en Hannah Schuller

Dag Hour of Power-familie, nog ruim een maand en dan zien wij elkaar weer in Nederland. Hannah en ik hebben er super veel zin in, Haven en Cohen ook. Wij zijn dankbaar dat wij als gezin kunnen reizen om op bezoek te komen. Ik ga straks een van mijn belangrijkste preken ooit houden: Dat u Gods geliefde kind bent. Want dat bent u echt. Het is een voorrecht dat met u te mogen delen en ik zie er naar uit u allemaal gauw weer te zien. Dus koop vandaag nog kaartjes. Ja, wij zijn begonnen met aftellen. Het is Cohens eerste bezoek aan Nederland. Wat zal hij de molens mooi vinden. Nu alvast bedankt. Hopelijk voelt u zich geliefd want God houdt van u en wij ook. Tot gauw, Nederland.

Solo – Sean Oliu – “All the People Said Amen”

Je bent niet alleen als je je eenzaam voelt Als je je bang voelt ben je niet de enige We zijn allemaal hetzelfde:
Op zoek naar genade

Vergeven worden en vrij te zijn
Daar moet je het mee doen,
Maar het is goddank wat je nodig hebt En alle mensen zeiden amen
En alle mensen zeiden amen
Dank de Heer, want aan zijn liefde Komt geen eind
En alle mensen zeiden amen
Of je rijk of arm bent
Doet er niet toe
Zwak of sterk – we zoeken allemaal Naar liefde
We zijn allemaal beschadigd,
Maar we moeten het samen doen God weet dat we struikelen en vallen Hij die de wereld zo liefhad
Stuurde zijn Zoon om ons te redden En alle mensen zeiden amen
En alle mensen zeiden amen
Dank de Heer, want aan zijn liefde Komt geen eind
En alle mensen zeiden amen
Zalig de armen van geest
Die verscheurd worden
Zalig de vervolgden
En de zuiveren van hart
Zalig hen die hongeren
Naar een nieuwe start
Want dit is het Koninkrijk,
Het Koninkrijk Gods
En alle mensen zeiden amen
En alle mensen zeiden amen
Dank de Heer, want aan zijn liefde Komt geen eind
En alle mensen zeiden amen
En alle mensen zeiden amen
En alle mensen zeiden amen

Dank de Heer, want aan zijn liefde Komt geen eind
En alle mensen zeiden amen
En alle mensen zeiden amen

Proclamatie met Bobby Schuller

Houd uw handen zo, in een ontvangend gebaar, en zeg met mij: Ik ben niet wat ik doe of wat ik heb.
Ik ben niet wat mensen over mij zeggen. Ik ben Gods geliefde kind. Dat is wie ik ben. Dat kan niemand mij afnemen. Ik hoef me geen zorgen te maken of te haasten. Ik mag vertrouwen op mijn vriend Jezus en zijn liefde delen met de wereld. U mag gaan zitten.

Preek – “De kracht van vrijgevigheid!” door Bobby Schuller

Vandaag heb ik het genoegen te preken over het geven van tienden. Dat heb ik mijn hele leven gedaan, zelfs als ik bijna niks had. Het is een zegen voor mijn leven en het is iets dat mijn ouders mij hebben geleerd. Als je dankbaar bent voor wat God heeft gedaan en gelooft dat het van God komt, dan ben je een vrijgevig iemand. Je kunt niet dankbaar èn gierig krenterig, hebzuchtig, boos of jaloers zijn. Al die woorden beschrijven hetzelfde: een hart dat bang is tekort te komen. Dat God niet zal doen wat Hij heeft beloofd niet mijn dagelijkse brood zal geven, niet voor mij zal zorgen. Het is iets waar iedereen mee worstelt. Of je arm of rijk bent of er tussenin. Allemaal denken wij aan geld en praten wij er dagelijks over. De Bijbel is er vol van, en niet voor niets: Geld laat ons niet onberoerd. Wij betalen er de rekeningen mee, eten ervan. Maar het kan veel kwaad aanrichten. Zoals als de rekening komt na een etentje. Je ruziet over wie er mag betalen. ‘Ik betaal wel.’ ‘Nee, ik.’ Naar het is toch wel fijn als de ander betaalt. Geld kan families kapotmaken. Wie van u heeft wel eens ruzie gehad met een goeie vriend, zakenpartner of familielid vanwege geld? Ik heb het vaak gezien. Mensen blijven hangen in werk dat zij haten en jagen hun dromen niet na omdat zij vertrouwen op geld. Geld kan veel kwaad doen, maar ook veel goed, nietwaar? Als wij slimme, gecalculeerde risico’s nemen. Als wij anderen erdoor laten groeien, anderen tot zegen zijn beseffen wij dat we invloed hebben op de wereld, iets nalaten. Van geld worden ziekenhuizen gebouwd, kerken en scholen en de kunsten ondersteund. Kunstenaars kunnen niet voor zichzelf zorgen. Toch, kunstenaars? Sommigen van jullie wel. Ik heb gevraagd of ik dit grapje mocht maken. Prima, zeiden een paar koorleden. Wat is het verschil tussen een afgestudeerd musicus en een pizza? Een pizza kan een gezin van vier personen voeden. Ik heb nog meer muziek en pizzamoppen paraat, maar ik ga door. Muziek steunt de kunsten en kunstenaars. Het maakt onze wereld mooier, lieflijker, leefbaarder, aangenamer. Dus als je geeft, word je onderdeel van iets groter dan jijzelf. Daarom heeft God het ook over geld. Geld vernielt en geld geneest levens. Geld verwondt en geld zegent. Even wat statistische gegevens over geld in de Bijbel. Er wordt meer dan 2200 maal gerefereerd aan geld en bezit. Dat is drie keer zo veel als over liefde. Het gaat zeven maal vaker over geld dan over gebed en acht maal vaker over geld dan over geloof. Geld beslaat 15% van de Bijbel. Niet letterlijk, anders zou het erg kostbaar zijn. Eén vijfde van Jezus’ onderricht gaat over geld en bezit. 17 van de 38 gelijkenissen gaan over geld en bezit. Jezus had het vaker over geld dan over wat ook, afgezien van ‘t Koninkrijk Gods. Er is een christelijk principe die wij het geven van tienden noemen. Mijn ouders hebben het mij geleerd, ik leer het mijn kinderen, want het is een zegen. Hoe veel of hoe weinig je ook verdient, je vergeet niet dat het van God komt. Daarom geef je minstens 10% terug aan God. Het is de enige keer dat de Bijbel je uitnodigt om God op de proef te stellen. God op de proef stellen is een zonde. Dat staat duidelijk in Deuteronomium 6 hoofdstuk 16. Een centraal punt in het orthodoxe Jodendom: U mag de Here niet op de proef stellen, zoals u bij Massa gedaan hebt. Mozes had het joodse volk uit de Egyptische slavernij geleid. Ze hadden dorst. In Massa was een rots vol water. De mensen klaagden: Zorgt God echt voor ons, houdt Hij van ons, beschermt en leidt Hij ons? ‘Mozes, sla op die rots en geef ons water.’ En dat was verkeerd in Gods ogen. Het wordt een gebod: Stel de Heer niet op de proef zoals in Massa. Verkeer je in de woestijn, zeg dan niet: Is

God er wel voor mij? Daar komen wij alleen achter als wij op die rots slaan. Dan moet Hij gewoon doen wat ik wil, en wel nu meteen. Niet doen, zegt God. De Bijbel geeft er tal van voorbeelden van. God op de proef stellen is wat de slang deed in de hof van Eden: Heeft God echt gezegd dat je niet van deze boom mag eten? Als Jezus op de tempel staat, hoe stelt de duivel Hem dan op de proef? Gooi Uzelf hier vanaf. De engelen vangen U op en de Farizeeërs en hun gelijken zullen zien dat U Gods Zoon bent en geloven. Wat zegt Jezus dan? Er staat geschreven dat u de Heer niet op de proef mag stellen. God op de proef stellen is verkeerd. Behalve in één enkel geval. Op één plaats gebiedt God ons om Hem op de proef te stellen: Als het gaat over het geven van tienden: 10% van ons inkomen geven. Wij lezen het zo in Maleachi. Een prachtig Bijbelboek, het laatste van het christelijke Oude Testament.

Het is erin opgenomen omdat christenen joodse gelovigen wilden tonen dat het een messianistische inhoud heeft, over de wederkomst van Jezus. Hij is als vuur dat loutert. Het boek begint met Gods liefdesverklaring aan zijn volk. Ik heb jullie lief, zegt Hij. Daar begint Maleachi mee. En hoe reageert het joodse volk? ‘Nee hoor, helemaal niet.’ Heeft u dat gevoel ook wel eens? Ik wel. Het koor zong het vandaag: ‘Ik heb je lief, Ik heb je lief…’ God blijft het maar herhalen tot zijn volk. Hoezo? Hoe dan?

En dan vertelt God het verhaal: Ik heb Abraham uitverkoren en jullie uit Egypte naar het Beloofde Land gebracht. En Ik heb jullie teruggebracht uit ballingschap. Dit begint 100 jaar daarna, 100 jaar nadat ze uit gevangenschap waren bevrijd. Geweldig was dat: Ze komen weer bij de tempel, vieren de Thora, de vreugde is groot. 100 jaar, drie generaties later, zijn ze het totaal vergeten. Nu is de tempel in verval. Scheuren in de muren, onkruid op het tempelterrein en er moet nodig een verfje op. Geen idee of zij toen al verf hadden. God berispt eerst de priester. Moet je zien wat je doet. Je geeft de mensen het idee dat het wel oké is. Dat het oké is om de tempel, Gods huis, zo te verwaarlozen. Zij brachten ook hun slechtste, zieke dieren. Die ouwe knol loopt op zijn laatste benen, laten wij hem offeren voor hij dood is. Waarom doen jullie dat? zegt God. Waarom zijn jullie Mij vergeten? Waarom brengen jullie Mij wat er overschiet? En jullie zieke beesten? Waarom brengen jullie Mij dingen die je zelf niet meer moet? Zo gaat het een tijd lang heen en weer tussen God en Israël. Ten slotte zegt God in Maleachi 3 vers 8: ‘Zou een mens God beroven? Werkelijk, u berooft Mij! En dan zegt u: Waarvan beroven wij U? Van de tienden en het offer! U bent door de vloek getroffen, omdat u Mij berooft, als volk in zijn geheel. Breng al de tienden naar het voorraadhuis, zodat er voedsel in mijn huis is.’

Zeg allemaal de volgende regel hardop: ‘Beproef Mij toch hierin.’ Alleen hier mag dat. Stel Hem op de proef en zie wat er gebeurt. ‘of Ik niet de vensters van de hemel voor u zal openen en zegen over u zal uitgieten zodat er geen schuren genoeg zullen zijn. Ik zal ter wille van u de kaalvreter bestraffen zodat hij de vrucht van de aardbodem bij u niet te gronde richt, zegt de Here. Alle heiden volken zullen u gelukkig prijzen want u zult een aangenaam land zijn, zegt de Here van de legermachten.’ God zegt letterlijk: Stel Mij maar op de proef en zie wat er gebeurt. Ik kan bevestigen dat dat klopt. Onlangs had ik een gesprek met ene meneer David Green, de oprichter van het Hobby Lobby- imperium. Een gelovig en zeer zachtmoedig man. Hij vertelde mij een schitterend verhaal. In de jaren ’70 werkte hij in een winkeltje in kunstnijverheid in Oklahoma City. Toen hij een lening van 600 dollar kreeg, begon hij zelf een zaakje in zijn garage. Hij heeft nu een heel concern met een waarde van 8 miljard dollar. Hij staat in de Forbes 500. Ik vroeg hem: Wat is de sleutel tot succes? Hij zei: dat is ongetwijfeld vrijgevigheid. Dat hield mijn hart op het juiste pad, voorkwam dat ik onnodige risico’s nam maar het is vooral dat God vrijgevigheid zegent. En toen zei hij: Ik las Maleachi, over ‘stel me op de proef met uw tienden…’ en ik geloofde het. En hij vervolgde: het staat in de Bijbel. Geloof het of gooi het weg. Het is waar of het is niet waar. En hij zei: Ik koos ervoor het te geloven en ik gaf. Hij gaf al zijn geld weg en kreeg het ook weer terug. Een ongelofelijk mens. Maar mijn punt is dit: God vraagt geen 10% omdat Hij dat nodig heeft maar omdat wij het nodig hebben. Als training. Het doet altijd pijn. Daarom is het altijd een percentage, geen bedrag. Je verdient nooit genoeg om aan die vereiste 10% te ontkomen. 10% doet altijd pijn omdat bijna iedereen het liefst alles opmaakt. Bij wijze van training. U gaat nog veel geven in uw leven en zult het heerlijk vinden. U zult er veel mensen mee zegenen, u zult geld nalaten. Maar u komt niet van hier naar daar door vrekkigheid, oppotten en krenterigheid. U komt er door uw hart en verstand open te stellen en uw vuisten te openen. Als u uw vuisten opent om te geven, opent u ze ook om te ontvangen. Het heeft een geestelijk effect op uw hart en in uw bestaan als u een vrijgevig iemand wordt. Als we geven gaat de hemel open en kunnen we zegen verwachten. Daarom mogen wij onze tienden geven. Als wij geven, vullen wij de pomp bij, zoals Keynes had kunnen zeggen. Op boerderijen heb je van die pompen… Als je boer bent… Dat ben ik niet, ik kom uit Zuid-Californië. Maar wij hadden zo’n pomp waar je water in moet gooien voor er wat uit komt. Dat is wat geven doet: het vult de pomp in je leven. Toen ik klein was, was mijn vader dominee in Rancho later in de Crystal Cathedral. Daar deed hij dit elk jaar, meestal met sinaasappels. Californië heeft de

beste sinaasappelen ter wereld. Sorry, Florida. Grapje. In Florida hebben zij ook goeie. Je hebt dus tien sinaasappels. Dit is uitermate saai maar u zult het nooit meer vergeten. Je hebt 10 sinaasappels. Wat doe je? Mijn vader leerde ons dit elke keer. Je neemt 1 sinaasappel van de 10 Aan wie geef ik hem? Chad Blake. Snel zeg! Ik gooide ook nog met effect. Eén sinaasappel gaat naar de kerk, twee… Wie kan er vangen? Chad nog een keer. Twee gaan er naar je spaarpot en je investeringen. En de 7 die er overblijven, eet je op, daar doe je mee wat je wilt. Dit principe vind ik al mijn leven lang belangrijk en ik heb het anderen zien doen. Dit is een van de makkelijkste manieren om een succesvol leven te krijgen. Ongelofelijk, hoe zo’n simpel principe zo’n groot verschil kan maken in je leven. Leef ernaar, leer het je kinderen of je kleinkinderen, leer het degenen die je begeleidt. Het verandert volkomen de manier waarop ze geld, God en hun naaste ervaren.

Stel, je buurman is net ontslagen. Hij heeft al iets anders, maar moet nog twee weken wachten voor hij geld krijgt. Kent u dat? Ik wel. Hoe moet je dan de huur betalen? Dat doet u voor hem. Een andere vriend van u heeft misschien een hoop kinderen en je denkt: Dat stel moet er een keertje tussenuit. Bied aan op hun kinderen te passen betaal bioscoopkaartjes en een maaltijd voor ze. Dit is belangrijk. Je geeft aan je naasten om hen te helpen in hun huwelijk. Deze kerk is heel goed in mensen helpen maar niemand kan uw buurman beter helpen dan u. Geef aan uw naaste. Sommigen denken nu: Dat staat helemaal niet in de Bijbel. Fout! In Deuteronomium 14 vers 22. Ik begin gewoon te lezen. Van heel de opbrengst van uw zaad moet u getrouw het tiende deel geven. Eet de tienden van uw koren, wijn en olie en de eerstgeborenen van uw vee, voor Gods aangezicht op de plek die Hij zal kiezen om zijn naam te laten wonen, om de Here, uw God, te leren vrezen, alle dagen. Dus je geeft die 10% als uiting van je geloof. Als de weg voor u te lang is, zodat u dat alles niet kunt meenemen omdat de plaats die God zal kiezen om zijn naam te vestigen, te ver weg is dan moet u het te gelde maken, het geld in een buidel meenemen en naar de plaats gaan die God, zal uitkiezen. Daar moet u dat geld besteden aan alles wat uw ziel verlangt: Om de drie jaar moet u alle tienden brengen en opslaan binnen uw poorten. Dan kan de Leviet komen – hij heeft immers geen aandeel of erfelijk bezit en de vreemdeling, de wees en de weduwe die binnen uw poorten zijn en kunnen zij eten en verzadigd worden opdat de Here uw God u zegent in al het werk dat u doet. Hoort u wel? Het doel van tienden is, mensen te zegenen en Gods Koninkrijk op aarde te verkondigen. Ik adviseer u: Leg 10% van uw inkomen opzij en geef het weg aan het doel dat Hij heeft voorbestemd dan zal je zien hoe Hij je zegent. Als u aan deze kerk geeft, draagt u echt iets bij. Afgelopen jaar hebben we duizenden mensen kunnen voeden. Wij hebben ook duizenden mensen richting Jezus geleid. Onze muziekafdeling is ook wel aardig. En wij vinden het fijn mensen te bemoedigen. Het geven van tienden is u en Gods hart tot zegen. Het zal uw leven volkomen transformeren.

Gebed

Heer, wij hebben U lief en danken U dat alles wat we hebben van U is. En ik wil U danken voor de vrijgevige mensen die geven aan deze kerk aan weduwen, wezen en daklozen. Leer ons de vreugde van het geven. Dat is niet dwaas maar wijs, verstandig. En schenk ons wijsheid in het geven, zodat wij verstandig geven. Help ons altijd tienden te geven en onze kinderen daarin op te voeden. Heer, wij hebben U lief. In Jezus’ naam, amen.

Koor – “This is My Father’s World”

De wereld is van God maar de strijd is nog niet voorbij
Jezus de Heer komt toe alle eer als aard’ en hemel één zullen zijn

Zegen

De Here zegene u en behoede u. De Here doe zijn aangezicht over u lichten en zij u genadig. De Here wende u zijn aangezicht toe en Hij geve u vrede.
In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Amen.

De kracht van vrijgevigheid!

24 februari 2019 Duur: 60 min.

Aanmelden nieuwsbrief

Alle uitzendingen

Televisie

Iedere zondag wordt een nieuwe televisiekerkdienst van Hour of Power opgenomen in Shepherd’s Grove. Bekijk via onderstaande link de uitzendingen van de afgelopen maanden. Via de uitzendingen brengen we de boodschap van Jezus op een laagdrempelige en eigentijdse manier. Met veel aandacht voor muziek en een overdenking die raakt. In de Nederlandse uitzending interviewt presentator Jan van den Bosch elke week een Nederlandse gast over zijn of haar geloof.

Naar de uitzendingen
Over Hour of Power - Bobby

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan