Home Henri Nouwen Conferentie 2024

Henri Nouwen Conferentie 2024

Open je hart

Reserveren

3-daagse conferentie rondom het gedachtegoed van Henri Nouwen

Informatie

Datum / Tijd

20-09-2024 t/m 22-09-2024

Locatie

Bezinningscentrum Emmaus

Thema

Open je hart

Op veler verzoek organiseren Hour of Power en Beter Uit alweer de negende conferentie rond het gedachtegoed van Henri Nouwen. Je bent van harte uitgenodigd om dit mee te maken.

 

Het inspirerende thema ‘Open je hart!’ benadrukt dat ons hart de plaats is waar God ons doorgrondt en onze verlangens en gevoelens kent. Het concept van het hart, als het ‘centrum’ van liefde en toewijding aan God en aan elkaar, komt veelvuldig voor in Bijbelverzen en vormt een centraal thema in het gedachtegoed van Henri Nouwen.

 

Mattheüs 22:37-39 (Het Boek): Jezus antwoordde: ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dit gebod is het eerste en het belangrijkste. Het tweede gebod komt op hetzelfde neer: ‘Heb uw naaste net zo lief als uzelf.’

 

Deze editie zal opnieuw plaatsvinden in het sfeervolle en comfortabele ‘Bezinningscentrum Emmaus’ in Helvoirt. Je kunt je nu alvast inschrijven voor de conferentie, zodat je verzekerd bent van een plek.

Sprekers

Programma

Jan van den Bosch presenteert de conferentie.

 

De sprekers van dit jaar zijn:

Jan Pool
Wilco de Vries
Chris Tims
ds. Kees van den Berg
Elisabeth van Zijl

 

Zij geven een persoonlijke invulling aan het thema ‘Open je hart!’.

Naast de inspirerende lezingen is er ruimte voor stille tijd, persoonlijke bezinning en goede gesprekken met de conferentiegangers.

Reserveren

Jan van den Bosch

Jan van den Bosch is tv-presentator, journalist en ondernemer. Jarenlang was hij het gezicht van de EO-Jongerendag en de EO-Ronduit Club. Jan maakte een aantal documentaires over het leven van Henri Nouwen en is initiatiefnemer van én de drijvende kracht achter de Henri Nouwen Conferenties.

Jan Pool

Jan Pool is een inspirerende spreker en schrijver, voorheen 22 jaar senior voorganger van Shelter Haarlem en nu leider van Heartlink, een netwerk van christelijke leiders. Zijn liefde voor Jezus en het Woord van God motiveert hem om mensen uit te dagen Gods hart te zoeken.

Dr. Wilco de Vries

Dr. Wilco de Vries, universitair docent Ethiek en Floreren aan de Theologische Universiteit Utrecht, promoveerde eerder dit jaar aan de Duke University. Hij doet onderzoek naar de relatie tussen liefde voor God, voor de naaste en voor onszelf.

ds. Kees van den Berg

ds. Kees van den Berg is de enthousiaste predikant van de Pauluskerk in Gouda. De verkondiging van het Goede Nieuws is zijn drijfveer. Kees heeft veel pionierswerk verricht in de protestantse kerk en hoopt op de conferentie ook te delen hoe hij zich met hart en ziel inzet voor zijn gezin.

Elisabeth van Zijl

Elisabeth van Zijl, bekende spreekster, hartcoach en gedragstherapeut, deelt op de conferentie haar levensverhaal van genezing van het hart en spreekt over het openen van je eigen hart om je een geliefd kind van God te voelen.

Chris Tims

Chris Tims is directeur van Hour of Power Nederland en heeft een passie om via media jong en oud te bereiken met Gods liefde. In lijn met het thema vertelt hij over wat we hiervan kunnen leren.

Henri Nouwen

27 jaar na zijn overlijden, is spiritueel schrijver Henri Nouwen nog altijd populair en een inspiratie voor velen. Wereldwijd zijn ruim zeven miljoen boeken verkocht, in meer dan dertig vertalingen. Eén van zijn bekendste uitspraken is iedere zondag te horen bij Hour of Power:

 

‘Je bent niet wat je doet, je bent niet wat je hebt, je bent niet wat anderen van je zeggen. Je bent Gods geliefde kind.’

Reserveren

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan