Home Kijk & Lees DJ Roberto Rosso over God, muziek en keuzes

DJ Roberto Rosso over God, muziek en keuzes

'Misschien had ik meer kunnen betekenen voor hem, door eerder signalen op te pikken.' DJ Roberto Rosso was een goede vriend van Michaël Stoop van De Rechtsstaat, die inmiddels is overleden. Hij vertelt bij Hour of Power over het verwerken van dat verlies en hoe hij persoonlijk tot bekering kwam na een rebelse tienertijd.

Rechtstreeks naar het interview

‘Net voor het overlijden van Michaël hebben we nog een lied geschreven en opgenomen’, vertelt de muzikant en dj Roberto Rosso. ‘Hij zag het leven al heel lang niet meer zitten. Ik heb die worsteling deels meegemaakt, maar niet genoeg. Anders had ik misschien meer voor hem kunnen betekenen. Ik denk zeker niet dat ik het had kunnen voorkomen, maar eerder signalen oppikken had wel gekund.’

Wanneer je kiest voor een leven met Jezus wordt het niet per se makkelijker, wel mooier

Roberto Rosso - dj

Het verwerken van het verlies van zijn vriend doet dj Rosso nog iedere dag. ‘Het gaat nu wel een stuk beter. De eerste zeven, acht maanden waren echt heel zwaar en ik heb daar ook externe hulp bij nodig gehad. Als ik nu uit bed stap, ben ik weer een stuk vrolijker. Ik kan het leven en alles wat daar bij komt kijken toch weer een stuk beter aan. Ik heb geleerd beter te luisteren naar wat mensen zeggen en echt naar hen om te kijken. Ook wil ik niet alles vol plannen, als ik vijf minuutjes heb, dat ik dan even de telefoon pak om een belletje te plegen en te vragen hoe het met iemand gaat. Misschien moet je daarna gelijk weer door maar dan heb je toch even gebeld. Dat je echt even naast iemand gaat staan.’

 

Brug slaan

De loopbaan van dj Roberto Rosso begint wanneer hij in zijn tienertijd de kroegen en café’s in de binnenstad van Harderwijk afstruint met de vraag of ze een dj kunnen gebruiken. ‘Zo ben ik daar binnengekomen en een aantal jaar gebleven vanaf mijn zestiende.’ Op zijn 17e wordt Rosso vervolgens uitgenodigd voor een jeugddienst en verandert zijn kijk op het leven. ‘Ik denk dat we allemaal onderbewust iets met God hebben. Of in ieder geval heeft God iets met ons. Hij laat niet los. Aan het eind van die jeugddienst voelde ik zo’n warme knuffel en een arm om mijn schouder, terwijl er op dat moment niemand naast mij zat. Ik kreeg de gedachte dat God liet weten dat Hij er ook voor mij was. Toen brak ik in tranen uit en voelde mij overweldigd door geluk en liefde. Vier weken later heb ik mij laten dopen. Mijn doel is om een brug te slaan tussen jongeren en het geloof door middel van muziek. Wanneer je kiest voor het leven met Jezus wordt het niet per se makkelijker maar wel mooier.’

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan