Home Kijk & Lees Yannick Weermeijer had enorme steun aan Hour of Power

Yannick Weermeijer had enorme steun aan Hour of Power

'Eén van de weinige dingen die mij nog wist te raken, was het programma van Hour of Power.' Acteur Yannick Weermeijer kampt met een bipolaire stoornis en vertelde daar afgelopen zondag bij Hour of Power zelf over. Na een gesprek met acteur en leraar Frederik de Groot besloot Yannick God een kans te geven en veranderde zijn leven.

Rechtstreeks naar het interview

‘Het voelde alsof ik opgevangen werd. Ik voelde mij heel licht en heb mij daarna nooit meer zo gevoeld. Maar ik voelde dat deze verandering goed was.’ Met de komst van God in het leven van Yannick Weermeijer is zijn bipolaire stoornis echter niet meteen als sneeuw voor de zon verdwenen. In depressieve fases blijft hij zichzelf erg down voelen en heeft hij nog steeds last van zelfmoordgedachten. ‘Ik heb heel veel steun gehad aan dit programma, Hour of Power. Ik was dan bij mijn ouders thuis on suicide watch en ik lag dan op bed alle afleveringen van Hour of Power te kijken. Jullie hebben mij heel erg geholpen, daarom vind ik het ook bijzonder en een eer om hier te mogen zitten.’

Ik heb heel veel steun gehad aan dit programma

Acteur Yannick Weermeijer over Hour of Power

Manisch depressief

Een bipolaire stoornis werd vroeger ook wel ‘manisch depressief’ genoemd. In de periodes dat Yannick manisch is, heeft hij alle energie van de wereld en is hij euforisch. ‘Als ik manisch was, ging ik vroeger flink de bloemetjes buitenzetten. Ik feestte er op los en ging achter de vrouwen aan. Ik ben ook een zogenaamde rapid cyclist. Dat betekent dat ik om de twee weken van stemming wissel. Terwijl die fases normaal gesproken twee of drie keer per jaar worden afgewisseld. Daardoor word ik als een soort jojo heen en weer geslingerd.’ Vandaag de dag krijgt de acteur hier medicatie voor.

In de uitzendingen van Hour of Power vindt Yannick Weermeijer troost, genade en liefde. Het is als een warme deken voor hem. ‘Je hebt het gevoel dat de woorden uit de preken haast specifiek op jou gericht zijn. Wat heel erg veranderd is sinds ik christen ben geworden, is dat het minder om mijzelf draait. In het acteren wilde ik eerst zo goed mogelijk worden. Nu is dat nog steeds zo, maar heb ik dat verlangen meer omdat ik anderen daar iets mee kan geven.’

Acteren

Wat vindt Yannick eigenlijk zo leuk aan acteren? ‘Ik vind het prachtig om mij in iemand anders te kunnen inleven en ik vind het heel fijn om verhalen te kunnen vertellen. Bij toneel is dat al helemaal zo. Je bent live met het publiek in één ruimte, dat is wat er dan op dat moment gebeurt, dat is het verhaal.’

Tot slot draagt Yannick in de uitzending van Hour of Power op schitterende wijze een passage uit het dagboek van spreker Bobby Schuller voor.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan