Home → Kijk & Lees → Wilkin van de Kamp mocht leren vergeven

Wilkin van de Kamp mocht leren vergeven

Wilkin van de Kamp mocht leren vergeven doordat hij Gods liefde ervaarde. 'Wanneer Gods Geest in je komt wonen, zegt hij allereerst: Je bent geliefd!'

Rechtstreeks naar het interview

Wilkin van de Kamp vertelt dat als Gods Geest in je komt wonen, Hij je allereerst vertelt: ‘Je bent geliefd.’ Daardoor ga je ook leven als iemand die geliefd is. Als het goed is tenminste. Hij vertelt eerlijk dat hij mocht leren vergeven maar dat hij eerst lang daarmee worstelde. Wilkin: ‘Er was iemand die mij indirect heel veel pijn gedaan had. Hij had namelijk een persoon waarvan ik heel erg hou, pijn gedaan. Als ik die persoon tegenkwam dan ontweek ik, of negeerde ik hem. God wilde dat ik die persoon daar vergeving voor ging vragen. Maar ik was ontzettend boos en deed dat absoluut niet. Ik had er recht op dit niet te doen.’

Leren vergeven

Maar het onderwerp ‘vergeving’ bleef terugkomen bij Wilkin. ‘Toen kwam er een keer een Aziatische spreker, een zendeling, in onze kerkdienst op bezoek. We zijn een charismatische kerk dus als iemand een woord van God heeft ontvangen mag hij dat doorgeven als hij het netjes doorgeeft aan de voorganger, zeker een zendeling. Hij had een woord en zei tegen de gemeente: “Er is hier iemand waarvan God zegt: ‘Ik heb je gevraagd om vergeving te vragen aan een bepaalde persoon voor je houding. Maar je bent nog niet gegaan. Ga!” Ik schrok me een hoedje. Ik dacht straks zegt hij nog: “Het is de dominee.” Maar dat doet God niet op die manier.’ God gaf Wilkin op een liefdevolle wijze nog een keer een kans om te leren vergeven.

Boosheid

Maar deed hij er vervolgens wat mee? Wilkin: ‘Nee. Ik vond dat ik recht had op mijn boosheid. Maar het hield mij gevangen. De derde keer dat ik hoorde dat ik moest leren vergeven, was via mijn vrouw, die in de tuin aan het werk was. Ze zei: “Ga hem bellen. Nu.” Ik wist dat als ik het alsnog niet zou doen, het gevolgen zou hebben. Ik besloot hem te bellen en deed een schietgebedje, dat hij niet thuis zou zijn. Maar hij nam op en wist dondersgoed waar het om ging. Ik was ontzettend gespannen maar ik vroeg hem om vergeving. En hij vergaf mij. Een paar weken later zag ik hem de kerkzaal binnenkomen en een paar weken later weer. Ik deed een oproep om je leven aan Jezus te geven en deed hij. Ik heb hem zelfs gedoopt. Hij is ook nog met ons meegegaan op de conferenties die we hielden door het hele land.’ Met een grote glimlach: ‘Omdat ik mocht leren vergeven, ben ik duizend kilo lichter.’

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan