Home Kijk & Lees Wat bekend Nederland zegt over presentator Jan van den Bosch

Wat bekend Nederland zegt over presentator Jan van den Bosch

Baarn, 2 september 2020 – Vanaf zondag 6 september is de biografie van Hour of Power-presentator Jan van den Bosch te koop. Het boek werd geschreven ter gelegenheid van zijn 70ste verjaardag. Een aantal bekende Nederlanders deden mee aan het boek waaronder mediapersoonlijkheid Marijke Helwegen.

Het boek is deels biografisch en auteur Jeannette Coppoolse omschrijft een globale levensloop van de presentator. Er worden diverse anekdotes uit zijn tv-carrière beschreven en er wordt ingegaan op gevoelige onderwerpen zoals relaties, zijn streng reformatorische opvoeding, zijn hoge verwachtingen van anderen, en de eindigheid van het leven.

Naast een biografische beschrijving hebben diverse vrienden, kennissen en werkrelaties een bijdrage geleverd. Mediapersoonlijkheid Marijke Helwegen doet in het boek potentiëel legendarische uitspraken. Ze zegt onder andere dingen als ‘ik ben de vrouwelijke versie van Jan van den Bosch’ en ‘Jan en ik hadden een tweeling kunnen zijn’.

Ook tv-presentator Jeroen Pauw, die ooit begon bij de EO, beschrijft op humoristische wijze hoe zijn eerste ontmoeting met Jan van den Bosch was. Jan van den Bosch zegt Jeroen Pauw te hebben ontdekt. Journalist Willibrord Frequin vertelt in zijn bijdrage dat, ook al is hij het niet altijd eens met Van den Bosch en is deze eigenlijk te netjes voor hem, hij niet mocht ontbreken op het verjaardagsfeestje van de voormalig tv-presentator.

Verder zijn de andere bijdrages zeer divers. Van Bobby Schuller, Amerikaans predikant, tot schrijfster Franca Treur.

Het boek is verkrijgbaar vanaf 6 september en is een uitgave van Royal Jongbloed in samenwerking met Hour of Power Nederland.

Voor meer informatie over het boek, kunt u contact opnemen met de redactie van Hour of Power: [email protected] ; of met Ingrid Voorbach 035-5380588

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan