Home Het aanbiddingshart van kerst

Opening

 

Hour of Power wenst u een gezegende Kerst.

 

Samenzang – “O Come, All Ye Faithful”

 

Komt allen tezamen jubelend van vreugde komt nu, o komt nu naar Betlehem ziet nu de Vorst der Eng’len hier geboren komt laten wij aanbidden komt laten wij aanbidden komt, laten wij aanbidden die Koning jubelend van vreugd’

 

 

Welkomstwoord

Door Robby Schuller

 

Dit is de dag die de Here gemaakt heeft. Laten we ons erover verheugen. Goedemorgen allemaal. Welkom. Ik hoop dat u een fijne kersttijd tegemoet gaat en dat u het warm houdt nu het kouder begint te worden. Geef de mensen naast u een hand en zeg: God houdt van u en ik ook.

 

Openingsgebed

Door Robby Schuller

 

Heer, we zijn U dankbaar dat U ons hier vandaag bijeen heeft gebracht. We danken U, Heer, dat U de bron bent van alle hoop, vreugde en liefde. Vorm ons naar het beeld van uw Zoon Jezus. We danken U dat U ons hebt geroepen, aangenomen en gezegend. We danken U, en bidden tot U in naam van Jezus. Amen.

 

Samenzang – “Joy to The World”

 

Jubel het uit, de Heer is hier ontvang het Koningskind als Redder van de aarde geeft Hij het leven Waarde dus hemel en aarde, zingt dus hemel en aarde zingt dus hemel, dus hemel en aarde, zingt

Vreugde, vreugde, vreugde

 

Schriftlezing – Lucas 1

Door R.H.Schuller

 

U mag gaan zitten. Luistert u naar deze vertelling over de geboorte van Jezus. In de zesde maand zond God de engel Gabriël naar de stad Nazaret in Galilea naar een meisje dat was uitgehuwelijkt aan een man die Jozef heette een afstammeling van David. Het meisje heette Maria. Gabriël ging haar huis binnen en zei: Gegroet Maria, je bent begenadigd, de Heer is met je. Ze schrok hevig bij het horen van zijn woorden en vroeg zich af wat die begroeting te betekenen had. Maar de engel zei tegen haar: Wees niet bang, Maria. God heeft je zijn gunst geschonken. Luister, je zult zwanger worden en een zoon baren en je moet hem Jezus noemen. Hij zal een groot man worden en Zoon van de Allerhoogste worden genoemd en God, de Heer, zal Hem de troon van zijn vader David geven. Tot in eeuwigheid zal Hij koning zijn over het volk van Jakob en aan zijn koningschap zal geen einde komen. Maria vroeg aan de engel: Hoe zal dat gebeuren? Ik heb nog nooit gemeenschap met een  man gehad. De engel antwoordde: De Heilige Geest zal over je komen en de kracht van de Aller-hoogste zal je als een schaduw bedekken. Daarom zal het kind dat geboren wordt, heilig worden  ge-noemd en Zoon van God. Ook je familielid Elisabet is zwanger van een zoon, ondanks haar hoge leeftijd. Ze is, al hield men haar voor onvruchtbaar, zes maanden zwanger want voor God is niets  on-mogelijk. God zegene deze lezing van zijn Woord.

 

Koor –  “For Unto Us a Child is Born”

 

Want een Kind is ons geboren want een Zoon is ons gegeven want een Zoon is ons gegeven want Een Kind is ons geboren want een Zoon is ons gegeven want een Zoon is ons gegeven want een Kind Is ons geboren want een Zoon is ons gegeven want een Zoon is ons gegeven want een Zoon is ons  Gegeven en de heerschappij rust op zijn schouder en de heerschappij rust op zijn schouder en de  Heerschappij rust op zijn schouder en men noemt Hem: wonderbare Raadsman sterke God, eeuwige Vader Vredevorst want een Kind is ons geboren want een Zoon is ons gegeven want een Kind is ons Geboren want een Zoon is ons gegeven en de heerschappij rust op zijn schouder en de heerschappij Rust op zijn schouder en men noemt Hem: wonderbare Raadsman sterke God, eeuwige Vader, Vrede-vorst want een Kind is ons geboren want een Kind is ons geboren want een Zoon is ons Gegeven want een Zoon is ons gegeven en de heerschappij rust op zijn schouders en de Heerschappij rust op zijn schouders en de heerschappij rust op zijn schouders en men noemt Hem: Wonderbare Raadsman sterke God, eeuwige Vader, Vredevorst want een Kind is ons geboren want Een Zoon is ons gegeven want een Zoon is ons gegeven want een Zoon is ons gegeven en de Heerschappij rust op zijn schouders en de heerschappij rust op zijn schouders en men noemt Hem: Wonderbare Raadsmansterke God, eeuwige Vader, Vredevorst eeuwige Vader, Vredevorst

 

Interview –  Bonnie St. John

RHS = Robert H. Schuller en BSJ = Bonnie St.John

 

Inleiding

 

Met groot genoegen stel ik aan u voor een geweldige gast. Ze heet Bonnie St. John. Ik heb haar twee keer eerder ontmoet in ski-oorden in ons land waar ze een Olympische medaille heeft gewonnen. Ze won als eerste zwarte Amerikaanse vrouw een Olympische ski-medaille. Ze studeerde cum laude af

aan Harvard en studeerde ook in Oxford. Ze ontving een Rhodes-beurs en won allerlei prijzen als sales-medewerker bij IBM. En ze stond aan het hoofd van de Economische Raad voor het Witte Huis.

Indrukwekkend, vind ik. Ze komt vandaag vertellen over haar nieuwe boek Live Your Joy. Graag applaus voor Bonnie St. John.

 

Interview

 

RHS     Je loopt helemaal niet mank.

BSJ      U ook niet.

RHS     Was de amputatie boven de knie of er dwars doorheen?

BSJ      Erboven. Net als bij uw dochter. Ik heb je twee keer ontmoet bij de Olympische Spelen. Ik vind   het zo geweldig om hier te zijn, hier in de Crystal Cathedral.

RHS     Je hebt maar één been. Wat is er gebeurd?

BSJ      Al bij mijn geboorte bleek mijn ene been onvolgroeid te zijn. Het was niet direct te zien en mijn   moeder was zo blij met haar baby. Toen hoorde ze dat mijn been eraf moest. Want dat been             zou niet goed meegroeien. Dan had mijn voet nu ter hoogte van mijn knie gezeten. Dus als             kind moest ik vaak naar het ziekenhuis. Toen ik vijf was, toen ik tien was en op de middelbare            school.

RHS     Doordat je groeide?

BSJ      Er waren complicaties. Het been moest nog eens korter, omdat er toch meer groei in zat. Ik       ben vaak geopereerd en heb veel pijn gehad.

RHS     Bij mijn dochter Carol is een been geamputeerd. Jullie hebben samen geskied.

BSJ      Ja, en wedstrijden gehouden.

RHS     Ze zei: Bonnie St. John dat is mijn grootste uitdaging. Ik zal niet zeggen wie er gewonnen          heeft. Waar gaat je boek over?

BSJ      Het heet Live Your Joy, maar het viel me zwaar om vreugde te voelen. Ik had natuurlijk vaak     pijn vanwege mijn  been. Dat is zichtbare pijn. Maar ik ben ook jarenlang seksueel misbruikt             door mijn stiefvader en dat laat onzichtbare littekens achter. Daar lopen zoveel mensen mee            rond. Mensen denken van mij: Ze is zo vrolijk en heeft zo veel bereikt. Maar om werkelijk      vreugde te vinden heb ik hard moeten knokken. Het boek gaat over hoe ik leerde vreugde te        voelen. Veel mensen kost dat moeite, vooral met de huidige economie. De mensen hebben            het moeilijk. Hoe kunnen ze weer vreugde gaan voelen?

RHS     Waar begin je?

BSJ      Het begint bij God. God probeert ons altijd die vreugde te laten voelen. Maar we hebben            geleerd om die vreugde te blokkeren. Door ons gedrag, onze houding en denkbeelden        blokkeren we Gods vreugde. Ik bespreek in mijn boek hoe je positiever kunt zijn, meer kunt       openstaan voor hulp. God stuurt voortdurend mensen om ons te helpen, maar die hulp          blokkeren we.

RHS     Waarom?

BSJ      Uit angst, denk ik. We proberen de dingen in de hand te houden. Ik wel, tenminste. Maar ik        heb geleerd nederig te zijn en mijn hart te openen. Ik heb mijn hart moeten genezen. Ik heb jarenlang moeten bidden en God heeft me geleerd lief te hebben.

RHS     Leven met één been heb je niet hoeven leren. Je bent zo geboren.

BSJ      Dat is zo. Ik heb één been gekregen. Je krijgt niet altijd alles wat je wilt. We tobben vaak zo

over onze omstandigheden. ‘Ik word gelukkig als ik weer werk heb,’ denken we. Of: ‘Ik word       gelukkig als ik weer een man heb.’ Maar je moet je nu, in het heden, openstellen voor Gods vreugde. ‘Dit is de dag die God heeft gemaakt. Laten we ons verheugen.’ Niet: ‘Wacht op een            betere dag.’ Nee: vandaag. Als we ons vandaag openstellen voor Gods vreugde dan kunnen      er dingen gaan veranderen. Omstandigheden zorgen niet voor vreugde. Die vreugde zit al in    ons. Dat zouden mensen moeten bedenken.

RHS     Wat een inzicht heb je.

BSJ      Er is ook een gratis geschenk voor iedereen. Heeft u geen geld om het boek te kopen, dan        kunt u overdenkingen downloaden. Met vindplaatsen in de Bijbel, discussies en suggesties      zoals bidden met een vriend die worstelt om vreugde te vinden. Als je op mijn website           bonniestjohn.com klikt op het plaatje van het boek kan je de gratis overdenking downloaden          dat je helpt om nu je vreugde te vinden dichter bij God te komen en de vreugde te voelen die           God voor ons allen heeft ongeacht onze omstandigheden.

RHS     Het straalt werkelijk van je af. Terwijl je zoveel hebt meegemaakt. Misbruik…

BSJ      Weet u wat Gods geschenk voor mij is? Dat ik juist door al die pijn kan zeggen: Hoeveel pijn u   ook lijdt, ik weet wat het is en toch kan God u vreugde geven. Nu, op dit moment. Als u het             maar toelaat. Dat is zo’n mooi geschenk van God: Dat ik met gezag kan zeggen dat God ook      u nu vreugde kan geven.

RHS     Drie medailles. Laat eens zien.

BSJ      Twee maal brons, één maal zilver. Brons voor de slalom en reuzenslalom. Zilver voor: Op één   na snelste éénbenige vrouw ter wereld en eerste zwarte Amerikaanse vrouw die een ski-   medaille won. Prijs God.

RHS     Geweldig. Bonnie St. Johns boek heet: Live Your Joy. Heel erg bedankt.

 

 

Solo – Jason Catron – “I Heard the Bells on Christmas Day”

 

Met Kerst luiden de klokken weer en spelen blijde van de Heer want Hij is ‘t waard van vreed’ op aard

En welbehagen in de mens geluid verdween helder en zacht de wereld draait van nacht naar dag een Stem, een klank, een zuivere toon van vreed’ op aard en welbehagen in de mens mijn hoofd boog ik in Wanhoop neer er is geen vreed’ op aarde meer alleen maar haat geen vreed’ op aard en welbehagen In de mens de klokken luiden luid en ziet God is niet dood, ook slaapt Hij niet verwon ‘t kwaad ‘t wordt Vreed’ op aard en welbehagen in de mens

 

Robby Schuller bedankt Jacon Catron

 

Dank je wel. Fijn dat je er weer bent.

 

 

(Donateursspot met RVS)

Gewone mensen bestaan niet. U kunt elke ochtend opstaan met een zelfvertrouwen en een kracht die geen mens omver krijgt. Eén enkel mens heeft in Gods ogen een enorme waarde. Jij bent bijzonder.

 

Instrumentaal ensemble MANNHEIM STEAMROLLER – “It Came Upon a Midnight Clear”

 

Preek – “The Worshipful Heart of Christmas”

door Robby Schuller

Bedankt, Mannheim Steamroller.

 

Ik wil het vandaag hebben over onze verwachtingen voor de Kerst. We gaan de kersttijd binnen. Het weer verandert en ook in ons leven verandert van alles. Mensen beginnen het wat rustiger aan te doen met het oog op de Kerst. We gaan deze tijd in met speciale verwachtingen. We hopen dat het allemaal schitterend en volmaakt is. We hebben allerlei prettige herinneringen aan deze tijd die we in de loop der tijd steeds mooier hebben gemaakt. Ik weet nog goed dat we in die tijd met het gezin de bergen in gingen. Dan zaten we rond het kampvuur en bedachten allerlei speciale toetjes en heerlijke drankjes. We haalden herinneringen op, noemden onze zegeningen en wisselden cadeaus uit. Ik  ver-geet dan alle ruzies met mijn zusjes en hoe de auto vast kwam te zitten in de sneeuw. Zo maak je de herinneringen mooier. We gaan nadenken over de perfecte kerstboom en hoe fijn het zou zijn als we het perfecte cadeau vonden voor de mensen van wie we houden. We denken aan hoe Kerst zou  moeten zijn. Natuurlijk raken onze ideeën verwaterd of juist versterkt door Hollywoodfilms en  kerst-kaarten. Inderdaad kan Kerst zo zijn maar soms, misschien juist door onze verwachtingen of omdat het vroeger zoveel beter was, valt de Kerst ons tegen. Kerst kan heel droevig zijn, donker en  een-zaam. Soms verandert het weer, wordt het kouder, ga je weinig de deur uit. Zo kan Kerst een tijd  wor-den dat we zien dat anderen de dingen hebben waar wij op gerekend hadden. Bij hen is alles perfect:

Het cadeau, de boom, het gezin terwijl jouw gezin uiteen is gevallen, of je niet eens familie hebt. Of we voelen ons alleen, of kunnen dat perfecte cadeau niet geven of kunnen geen mooie boom vinden of we kunnen niet de bergen in. Kerst kan een tijd zijn van spijt, eenzaamheid, leegte. Maar zo hoeft het niet te zijn. Wat voor veel mensen verwarrend is, is dit: Al zijn kerstbomen, cadeaus en de feestdagen zelf nog zo fijn en laat iedereen daar vooral mee doorgaan maar Kerst moet vooral gaan over aan- bidden. Kerstmis gaat over aanbidden. De menselijke behoefte tot eren zou in die tijd vooral tot uiting moeten komen. Een tijd waarin we ons naar verering van Jezus getrokken voelen om tot Hem te  zeg-gen: Dank U dat U geboren bent dat U op onze wereld bent gekomen. Kerst hoort een tijd te zijn van overdenking, van focus van relatieherstel, van naar binnen kijken en Jezus toestaan onze duisternis te verlichten. Kerst gaat niet om het uitkomen van verwachtingen maar over het aanbidden van Jezus.

Als we dat doen, kan Kerst mooier worden dan het ooit geweest is. Vandaag wil ik het hebben over aanbidden en Kerstviering en over wat het betekent om in de kersttijd Jezus centraal te stellen in alles wat je doet. Tot de eerste en bekendste mensen die Jezus eerden behoorden de drie wijzen. Deze mannen, die hun geschenken aan Jezus aanboden kwamen uit een ver land. Het is een mysterieus verhaal. Ze kwamen van duizenden kilometers naar het oosten. Het is eigenlijk bijzonder die drie grote mannen rijk, vooraanstaand, misschien wel heersers die zo’n afstand afleggen om te komen knielen voor een onbekend kind. Niemand wist wie die kleine Jezus was maar ze reisden dat hele eind om voor Hem te knielen. Zij zagen iets dat verder bijna niemand zag: Zij begrepen dat dit kind de  ge-schiedenis van de mensheid op zijn  kop zou zetten. Voor hen is het eren van dat kind dat wezentje, dat het vermogen heeft om alles te veranderen dat is voor hen de allerhoogste eer de allergrootste ervaring, het mooiste dat ze zich konden voorstellen: Hem een bezoek brengen en diep voor Hem knielen. En dat deden ze. Ze bezaten wijsheid en inzicht en ze hadden het vermogen om te zien wie dat kind later zou worden. Jezus kwam als kind ter wereld…in een tijd van diepe duisternis. Het waren donkere tijden in Israël. Israël was bezet door het Romeinse Rijk en dat leidde tot grote spanningen

voor de bevolking van Israël. Het Romeinse Rijk, toen het machtigste rijk aller tijden overheerste dit trotse, streng gelovige en vrijheidslievende volk en lijfde hun land in bij het rijk. Onder hun bezetting

raakte het volk moreel bedorven. Dat voelde het zelf ook. Ze begonnen te rommelen met hun tempel, hun wetgevers, hun gebruiken. Ze introduceerden heidendom en hellenisme. Door de Romeinse  overheersing begon het hele joodse denken en godsverering te veranderen en dat leidde tot duisternis

en spanningen. Veel joodse rabbi’s en leraren die altijd de nadruk legden op moreel leven en zorg voor de armen op gerechtigheid en rechtvaardig bestuur gingen zich richten op de vraag: Wie is zuiver en wie verdorven? Wie hoort erbij en wie niet? En volgens dat nieuwe, on-bijbelse jodendom van die periode was een zieke onrein. Ziekte kwam voort uit zonde. Als de grote rabbi Jezus ten tonele  ver-schijnt en het onrecht ziet in het bezette Israël, met al die Romeinse soldaten zit er oorlog in de lucht.

Er zijn oplopende spanningen en er is ware duisternis godsdienstig en geestelijk. Dan verschijnt Jezus. Een leraar voor de gelovigen een profeet voor de valse koningen een genezer voor de zieken

iemand die de duisternis van de onwetenden verlicht. Jezus is werkelijk een licht in werkelijke duister-nis. Dat was Hij werkelijk. Hij werd geïnjecteerd in de aarde als een medicijn tegen ziekte. De ortho-doxen zeggen dat Kerst zo belangrijk is omdat we als mensheid maar wat aan het dansen waren. De orthodoxen, de Grieken en zo hebben een  dans waarbij ze schouder aan schouder dansen. Maar het was een chaos geworden. Jezus verscheen ten tonele en leerde hen weer hoe ze moesten dansen.

Jezus was dus de oplossing voor ieder probleem. Hij wèrd die oplossing. Er is verder nooit iemand  geweest in de geschiedenis van de mensheid als Jezus. Geen enkele historische figuur is met Hem te vergelijken. Overal ter wereld worden de kalenders afgesteld op het jaar van Jezus’ geboorte. Hij heeft ons hele denken zo sterk beïnvloed. Alle westerse literatuur, van Shakespeare tot Steinbeck heeft Jezus in zijn kern. Hij is het belangrijkste, meest controversiële idee en beeld in de menselijke  ge-schiedenis. Want Jezus kwam om alles anders te maken om licht te brengen in de duisternis, ge-nezing in ziekte en correctie in een chaotische, te snelle dans. In die duisternis is Jezus op aarde  ge-komen. Velen van ons verkeren ook wel eens in duisternis. Dan zit je daar met Kerst en je denkt: Deze Kerst hadden de dingen beter moeten gaan maar ik voel me nog even verloren en gewond als altijd. Het gaat gewoon nooit over. En ik denk dat er dan toch nog hoop is. Een hoop die niet begint met het terugkrijgen van je baan of iets anders waarop je hoopt. Het begint met God eren. Waar het werkelijk om gaat bij ieder verlies en al het gewond-zijn dat is de vraag wat je eert of misschien juist helemaal niet eert. Maar de kern van alles wat ik vanmorgen zeg, is dit: Alle mensen eren iets. En christen zijn, een christen vol hoop, vreugde en vrede rond de kersttijd betekent: een mens zijn die Jezus Christus eert. Mens zijn betekent eren. Ieder mens eert wel iets. Iets eren is: het op de hoogste plaats stellen. Iets in je leven tot het allerbelangrijkste maken. En dat allerbelangrijkste moet iets anders zijn dan jij zelf. Mensen eren allerlei verschillende dingen. Als het materiële zaken zijn, noem-en wij christenen dat ‘afgoden’. Mensen hebben nog altijd afgoden. Ze maken hun huis, hun auto, de plek waar ze werken, hun reputatie, hun kleren of hun geld tot het allerbelangrijkste in hun leven. En alles in hun leven, alles wat ze lezen, waarover ze nadenken of schrijven en hun gedachten in de file

gaan over dat ene ding. Wat ze doen door hun hele leven te vormen naar die auto, dat huis of hun geld dat is die afgod op nummer 1 stellen, hem eren. Het geeft een gevoel van opwinding het stimu-leert, het geeft een gevoel van blijdschap om iets te aanbidden. Het probleem is echter: Of je nou je vriendin aanbidt of een topsporter, of wat dan ook wat we verheffen tot afgod: Het zal u teleurstellen.

Dat is onontkoombaar. Die dingen kunnen uw hart niet vullen. Onmogelijk. Blaise Pascal heeft ge-zegd: Diep binnenin heeft iedereen een Godvormig gat in zijn hart. Een Godvormig hart. Wat we proberen te doen, is andere dingen tot God verheffen en in dat gat stoppen. En al past het niet, we blijven maar duwen uit alle macht proberen we onze leegte ermee te vullen. Maar het is een God-vormig hart, waar niets anders in past. Maar elk mens voelt die leegte diep van binnen. Ieder mens verlangt ernaar misschien meer dan naar wat ook, om dat gat te vullen. Als je iets eert, als je iets op de eerste plaats zet in je leven dan probeer je daarmee, bewust of onbewust dat lege gat op te vullen.

Kerst herinnert ons eraan dat niets, geen cadeau of kerstboom geen perfecte viering, geen uit-nodiging, promotie of salaris dat gat ooit zal kunnen vullen, alleen Jezus Christus die in duisternis ter wereld kwam. Niet alleen maatschappelijke duisternis, maar ook duisternis van het hart. Hij werd  ge-boren in uw verwonding, in het centrum van uw pijn, uw leegte. Daar werd Jezus geboren. We zien Hem overal, behalve waar Hij hoort te zijn. We zien Hem op auto’s, op plaatjes, in films, we zien Hem zelfs bij mensen op het gazon staan. Maar we zien Jezus niet in ons hart. We voelen Jezus niet in ons hart, we laten Hem niet toe. Maar daar moet Hij zijn. Christus aanbidden met Kerst is de essentie van alles wat met Kerst samenhangt. Als we Hem toestaan te worden geboren in de duisternis van ons hart. Dat beeld van een baby lijkt niet zo krachtig. Maar die baby groeide op tot de meest invloedrijke mens aller tijden. Jezus in je hart lijkt misschien niet zo bijzonder maar als je Hem toestaat te groeien,

zal Hij grote dingen doen in je leven. We moeten Jezus diep in de kern van ons wezen dragen. We moeten Hem toestaan ons liefdevol toe te spreken als anderen hatelijke of afbrekende dingen zeggen. Als dierbaren ons laten vallen moeten we weten dat Jezus ons bemoedigt en tot ons spreekt. We moeten vertrouwen op Gods leiding en beslissingen. Dat geloof zet ons aan tot hoop. Hoop die u mis-schien bent verloren door de lauwe Kerstfeesten uit het verleden. Hoop die zegt: Dit jaar worden de dingen anders. Want nu is het niet aan mij, maar aan Christus in mij. Er is nieuw geloof, een ver-trouwen dat Jezus iets bijzonders zal doen. Kerst moet beginnen met het aanbidden van Jezus Christus. Niet alleen zeggen dat je Hem aanbidt maar Hem uitnodigen, diep van binnen, de stem van de liefde Jezus, die alles heeft gegeven. Nodig Hem uit in je hart. Dat alles wat je doet en niet alleen met Kerst voortkomt uit vertrouwen, gehoorzaamheid en liefde voor Christus.

 

Zoals ik tegen mijn vrouw spreek, dat komt door wat Jezus in mijn leven doet. Hoe ik zing, bood-schappen doe, auto rijd en hoe ik mijn rekeningen betaal, komt voort uit wat Jezus in mijn hart doet.

Hoe ik leef, hoe ik over anderen spreek hoe ik mensen vergeef en over ze denk komt voort uit wat Jezus doet diep in mijn ziel. We moeten worden als de drie wijzen, die een dieper begrip van Jezus hebben. We moeten zien hoe Jezus uitwerkt in ons leven. Zijn we bereid om alles op te geven, alles te doen om neer te mogen knielen voor zijn kribbe en te zeggen: U bent de Christus, de Zoon van de Levende God? We moeten mensen worden die bereid zijn alles op te geven om zo te worden. Jim Elliott zei: ‘Een wijs mens geeft weg wat hij niet kan houden en verwerft wat hij niet kan verliezen.’

We moeten mensen worden die zeggen: Met Kerst moet Jezus centraal staan. En als u Christus in uw hart vraagt is alles wat bij Kerst hoort kerstbomen, cadeautjes, heerlijke toetjes, eten, vriendschap, de liedjes die we zingen en allerlei kersttradities dat dat uiterlijkheden zijn. Dat zien we door Gods  aan-wezigheid in ons leven. Dan denken we niet dat een diep gat wordt gevuld door een kerstboom of een perfect cadeau, door te smijten met geld of door de juiste film te zien. Want dat gat is dan al opgevuld

door Christus. En als Hij die diepe leegte heeft opgevuld is al het andere goed en gezegend. Dan ver-licht Christus uw hart. Het verlicht uw leven. En dan is alles wat u doet met Kerst niet iets waarmee u

iets probeert te forceren. Maar dan kan, ook al bent u volslagen alleen ook al heeft u helemaal geen vrienden of familie Kerst toch bijzonder zijn doordat Christus met u is. Al heeft u geen cent voor een cadeautje al heeft u aan het afgelopen jaar niet één blije herinnering ook al kunt u niet naar de bergen

en ziet u niet één sneeuwvlok toch kunt u een schitterende Kerst hebben. Want Kerst gaat over het eren en verheerlijken van Jezus Christus. Hem staat u toe uw Kerst te zegenen met echte vreugde, echte vrede, geduld, vriendelijkheid goedheid en ga zo maar door. Dat doet Hij. En ik nodig u uit om tot Jezus te zeggen: Ik aanbid U en ik nodig U uit om geboren te worden in de duisternis van mijn ziel en mijn kijk op de wereld te veranderen. Ik kies ervoor U te aanbidden en U met zang, met mijn  denk-en, met al mijn uitlatingen te stellen boven al het andere in mijn leven. Doet u dat, dan wordt het een schitterende Kerst. Laten we bidden.

 

Gebed

 

Heer, we komen tot U in naam van uw Zoon Jezus. Ik vraag U, Vader dat iedereen, overal ter wereld,

die dit hoort zijn verwachtingen en zijn afgoden loslaat en U uitnodigt om diep in zijn binnenste te komen. Het gaat niet om wat mensen zeggen of om wat we doen voor de kost of om wat we bezitten.

Het gaat er alleen om dat we U hebben en dat we U liefdevol horen zeggen: Jij bent mijn geliefde zoon of dochter, in wie Ik mijn welbehagen heb. Jezus, kom in onze duisternis. Verlicht ons pad, ver-ander ons en vorm ons. In uw naam bidden we dit. Amen.

 

Slotlied

 

Jubel het uit, de Heer is hier ontvang het Koningskind als Redder van de aarde geeft Hij het leven Waarde dus hemel en aarde, zingt dus hemel en aarde, zingt dus hemel en aarde, zingt! vreugde, Vreugde, vreugde, vreugde

 

Zegen

 

De Here zegene u en behoede u. De Here doe zijn aangezicht over u lichten en zij u genadig. De Here wende u zijn aangezicht toe en geve u vrede. In naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Een gezegende Kerst allemaal.

 

Het aanbiddingshart van kerst

9 december 2012 Duur: 60 min.

Aanmelden nieuwsbrief

Alle uitzendingen

Televisie

Iedere zondag wordt een nieuwe televisiekerkdienst van Hour of Power opgenomen in Shepherd’s Grove. Bekijk via onderstaande link de uitzendingen van de afgelopen maanden. Via de uitzendingen brengen we de boodschap van Jezus op een laagdrempelige en eigentijdse manier. Met veel aandacht voor muziek en een overdenking die raakt. In de Nederlandse uitzending interviewt presentator Jan van den Bosch elke week een Nederlandse gast over zijn of haar geloof.

Naar de uitzendingen
Over Hour of Power - Bobby

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan