Home Kijk & Lees Sergio Rasidin: ‘Ik durfde nooit over emoties te praten’

Sergio Rasidin: ‘Ik durfde nooit over emoties te praten’

De 28-jarige Sergio Rasidin was in 2019 fitnessondernemer van het jaar: hij runt dan ook vier succesvolle sportscholen. Rasidin groeide op in Rotterdam en stond vroeger vooral bekend om zijn criminele activiteiten: ‘Ik was inderdaad een boefje ja. Ik vervalste concertkaartjes en verkocht die voor 80 tot 100 euro. Ik reed in mooie auto’s, deed alles voor de buitenwereld. Ik deed dat omdat ik zo gebroken was van binnen, ik bouwde een schild om mij heen.’

Rechtstreeks naar het interview

De fitnessondernemer groeide op als enig kind in een gezin met ongelukkige ouders, die bij elkaar bleven voor hem. Dat was niet altijd makkelijk voor Sergio. ‘Mijn gebroken gezin was altijd een open wond. Toen ik mij liet dopen, merkte ik echt dat die wond genas’, zegt de personal trainer. Zijn nicht bekeerde zich als eerste in zijn omgeving (tot God) en vertelde Sergio daar uitgebreid over: ‘Ik dacht vaak: hou die dingen voor je, maar val mij er niet lastig mee. Maar toen ik verhuisd was naar Drenthe kwam ik in Hoogeveen ex-crimineel Jeremiah Pelatja in de sportschool tegen, die mij ook weer over God vertelde. Ik probeerde hem en mijn nicht op verschillende antwoorden te betrappen wanneer ik hen bevroeg op het christelijke geloof maar dat is me nooit gelukt.’

Ik had dit zelf nooit gekund, vraag maar aan de mensen die mij kennen van jaren geleden

Masker

Sergio besluit uiteindelijk zijn oude leven achter zich te laten en voor God te kiezen. Wanneer hij terugkijkt, heeft hij zich door God beschermd gevoeld op momenten waarop het flink mis had kunnen gaan en Sergio is daardoor totaal veranderd. Rasidin: ‘Ik had altijd een masker op: ik durfde nooit over emoties te praten, ik durfde mij nooit kwetsbaar op te stellen. God heeft mij echt heel erg veranderd. Ik had dit nooit zelf gekund, vraag maar aan de mensen die mij kennen van jaren geleden. Ik heb al mijn zonden beleden en merk dat er een last van mijn schouders is afgevallen. Ik doe mij niet meer anders voor dan ik ben.’

No pain no gain

De sportschoolhouder vertelt tot slot hoe hij op een bijzondere manier in de fitnessindustrie is terechtgekomen. ‘Ik wist niet zo goed wat ik wilde worden en deed daarom eerst een studie communicatie. Mijn moeder was heel trots dat ik daardoor zoveel op school te vinden was, maar ik had die opleiding alleen uitgekozen voor de mooie meisjes die er zaten’, zegt hij lachend. ‘Uiteindelijk merkte ik dat de hele dag achter een computer zitten niks voor mij was. Daarom wilde ik bij de marechaussee. Mijn scores waren allemaal goed maar toch werd ik niet toegelaten. Ik wist eindelijk wat ik wilde gaan doen en toch ging het niet door. Maar daarna ging ik een keer sporten met een vriend en liet ik de resultaten daarvan zien op social media. Je zag echt een groot verschil binnen een paar maanden. Toen besefte ik mij dat ik er meer mee moest gaan doen. Zo is het balletje uiteindelijk gaan rollen.’

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan