Home Kijk & Lees Rob van Rossum: ‘God heeft het bij het rechte eind’

Rob van Rossum: ‘God heeft het bij het rechte eind’

Rob van Rossum is de stadion speaker van Ajax en het Nederlandse voetbaleftal. Met zijn soepele stem roept hij alle doelpuntenmakers tijdens de wedstrijden gepassioneerd om en houdt hij het publiek op de hoogte. Rob is een echte entertainer en enthousiasteling, naast zijn dagvoorzitterschap bij tal van evenementen verzorgt hij bijvoorbeeld ook de warming-up van het publiek bij programma’s als ‘De slimste mens’. Hij begon zijn carierre als dj en hoewel Rob dus middenin de wereld staat is hij boven alles gepassioneerd over God.

Rob vertelt over zijn werkzaamheden: ‘Ik kom echt overal, ik werd eerst opgeleid tot vliegtuigmonteur maar ik zit nu in de wereld van de sport en showbizz. Ik hou van nieuwe werelden. Ik denk dat het enthousiasme echt in mij zit. Het is niet iets wat ik hoef op te wekken, dat ik ‘s ochtends opsta en denk: laat ik eens even enthousiast zijn.’

Bekering

Van Rossum had eerst niets met Jezus. Rob: ‘Het was zo’n mooie verandering, een klasgenoot zei ooit over mij: “Als jij tot geloof bent gekomen dan is er hoop voor iedereen.” Dus er was zeker een verschil voor en na mijn bekering. Ik leerde een meisje kennen en die vertelde mij over ene Jezus. Nou, ik had er niks mee maar vertel dan maar: waarom Jezus, waarom niet Boeddha of de andere religies? Zo ben ik voor het eerst naar een kerk geweest. Tijdens een daaropvolgende cursus sprak er een Joodse vrouw en in twee dagen legde zij de Bijbel uit. Waarmee zij mee begon, raakte mij. Ze zei: “Het is mijn verantwoordelijkheid dat ik u vertel, zo natuurgetrouw mogelijk, wat er in de Bijbel staat. Het is úw verantwoordelijkheid wat u er mee doet. U mag weglopen, u kunt er om huilen, u kunt er om lachen, dat is uw zaak.” Toen dacht ik: daar hou ik van. Vertel jij maar wat jij denkt dat goed is en dan mag ik doen wat ik daarmee wil. Aan het einde van die twee dagen was ik zo door haar verhaal en uitleg geraakt.’

Moet ik nu bij de EO gaan werken?

Ander leven

Toen Rob als dj tot geloof kwam, vroeg hij zich af of hij zijn leven nu compleet om moest gooien. Van Rossum: ‘Ik vroeg aan gemeenteleden uit mijn kerk wat er van mij verwacht werd als christen. Moet ik nu bij de EO gaan werken? Of moet ik nu gelijk naast Jan van den Bosch gaan zitten? Dat waren allerlei gedachten die door mij heengingen’, zegt de joviale omroeper met een kwinkslag.

God

Het nieuwe leven met God was niet altijd gemakkelijk voor Rob: ‘Voor mijn bekering was ik zelf gewoon God, ik bepaalde wat goed of slecht was. Ik vond het echt moeilijk. Nu moest ik rekening houden met een God die vertelt wat wel en niet goed is. Ik had daar in het begin wel veel discussies over met God. Maar uiteindelijk had Hij het toch altijd bij het rechte eind.’

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan