Programma­overzicht

Bobby Schuller is voorganger van Shepherd's Grove en verzorgt wekelijks de preken voor Hour of Power. In Nederland ontvangt Jan van den Bosch bekende en minder bekende Nederlanders en praat met hen over wat geloof betekent in hun leven. Elke zondag om 8 en 9 uur op RTL5 en om 17 uur op Family7. Bekijk het programmaoverzicht voor de aankomende weken.

Zondag

26 juli

Deze week vervolgt Bobby Schuller de nieuwe prekenserie met als focus: Niets kan mij scheiden van de liefde van God. Deze focus is de basis van alles. Bobby: ‘Wat zeg je tegen jezelf? Is dat positief of wordt dat gemotiveerd door schaamte? Ons denken kan enorme macht over ons hebben”, zegt Bobby. We kijken naar een mooi gesprek met Jan van den Bosch en Bobby en Hannah Schuller toen ze vorig jaar in Nederland waren.

Bobby Schuller

Ons hoofd, ons denken heeft een enorme impact op ons 'zijn'. Waar vindt ons denken plaats? In ons hoofd of in ons hart? Wist je dat in de Hebreeuwse vertaling er geen woord is voor 'hoofd' in de context van ons denken? In Spreuken staat: 'Zoals een man in zijn hart denkt, zo zal hij zijn'. "Mensen zijn geen machines,dus ze hebben het niet nodig om gerepareerd te worden. Wat ze wel nodig hebben, is genezing door genade."

Preston Parker

Preston Parker is één van de koorleden en hij zingt deze zondag het prachtige nummer 'Pleasing' solo.

Bobby en Hannah Schuller

Bobby en Hannah halen samen met Jan van den Bosch mooie herinneringen op over de oude dominee Schuller en hoe Psalm 42 zijn favoriete psalm was. Verder vertelt het echtpaar hoe belangrijk gastvrijheid is in hun kerk Shepherd's Grove.

Zondag

2 augustus

Deze week vervolgt Bobby Schuller de nieuwe prekenserie met als focus: Geloof in actie. Het is goed om doordacht iets te doen, zegt Bobby, maar daardoor moet je ervoor oppassen dat je je keuze uitstelt. Bobby: “Wanneer je uitstapt in geloof, zie je vaak een doorbraak.” Jan van den Bosch heeft zendelinge Els van Teijlingen en haar vier geadopteerde dochters te gast in de uitzending.

Bobby Schuller

In veel bijbelverhalen zie je dat mensen eerst een stap in geloof zetten -niet wetend wat komen gaat- om vervolgens daarna de verandering te zien. Ik realiseer me dat daar enorm veel moed voor nodig is, maar jij bent moedig. Maak de keuze vandaag! Welke keuze stel jij al een tijdje uit?

Tim McCalmont

Dominee Tim McCalbot leidt deze zondag het bekende gebed dat Jezus ons leerde: Onze Vader die in de hemelen zijt. Uw naam worde geheiligd Uw koninkrijk kome Uw wil geschiede gelijk in de hemel, zo ook op de aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood. En vergeef ons onze schuld gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren. En leid ons niet in verzoeking maar verlos ons van de boze. Want van U is het koninkrijk de kracht en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Amen.

Els van Teijlingen

Els van Teijlingen woont al een aantal jaren in Oeganda om daar de meest arme mensen te helpen. De adoptie van dochter Sara was het begin van de opvang van meer kinderen besmet met HIV. Ze is te gast met haar vier dochters: Mary, Katherine, Sara en Helen. Oudste dochter Mary: 'Ik geloof in God! Ik moest van heel ver komen. Ik had helemaal niets.' Na de opnamen bereikte ons het verdrietige bericht dat Sara en Katherine kort na terugkomst in Oeganda zijn overleden.

Zondag

9 augustus

Deze week vervolgt Bobby Schuller de nieuwe prekenserie. Deze week ligt de focus op: geest, ziel en lichaam. Bobby zegt over het laatste: “Je lichaam is een kostbaar geschenk van God. Hoe meer we ons lichaam gaan zien als een plaats waar God woont, hoe gezonder we ons voelen en hoe beter we de goede dingen zien die God doet in ons leven.”
Jan van den Bosch heeft politicus en arts Efraïm Hart te gast in de uitzending. Ze praten over zijn passie en zijn geloof.

Bobby Schuller

Toen in de eerste eeuw de tempel werd verwoest door de Romeinen, was de grote vraag voor zowel de Joden als de christenen: waar is nu het heiligdom waar Gods geest is? Later werd de tweede tempel gebouwd, maar ook deze werd weer verwoest. Er is nu een derde tempel: Ons lichaam is het heiligdom waar Gods geest woont. Ervaar jij dat Gods geest in je woont? Op welke manier? Bobby Schuller: 'The body is a physical manifestation of something spiritual.'

Michael Ketterer

Zanger Michael Ketterer stond samen met de Nederlandse Glennis Grace in de finale van The Voice America. Hij maakte enorme indruk op het kritische jurylid Simon Cowell en weet hem tot tranen te roeren. Kettererszangtalent begon in de kerk: hij zong mee in het kerkkoor en leerde partijen zingen. Deze zondag zingt hij in Shepherd's Grove en wordt ondersteund door het kinderkoor 'Voices of Hope'.

Efraim Hart

Efraïm Hart is jong maar weet wat hij wil. Hij is arts en politicus, dus een functie als minister van volksgezondheid zou dé ideale combinatie zijn voor hem. Zijn ouders zijn een grote inspiratiebron en voorbeeld voor hem. Met name om de keuzes die ze hebben gemaakt in hun leven: om soms in geloof uit hun comfortzone te stappen. Efraïm is momenteel bezig met een specialisatie voor tropenarts. Hij wil graag alle mensen helpen, ongeacht religie of afkomst.

Zondag

16 augustus

Deze week vervolgt Bobby Schuller de nieuwe prekenserie. Komende zondag gaat Bobby Schuller het hebben over het belang van rust en ontspanning. God gaf ons de sabbat als geschenk. Bobby: ‘Als je in jezelf investeert en verblijft in Gods aanwezigheid en rust zorgt dat voor persoonlijke groei waar je de rest van je leven de vruchten van plukt!’
Jan van den Bosch praat met de levenslustige senator Greet Prins. Een geanimeerd gesprek over haar loopbaan, haar rol in de Eerste Kamer en haar passie voor de medemens.

Bobby Schuller

Investeer in jezelf door tijd te nemen voor God. Het is van groot belang want wanneer je dat doet, zal je de vruchten daarvan in de toekomst plukken. Je verdient rust en God kan niet wachten om tijd met je door te brengen. Plan deze week bewust tijd in voor meer rust en ruimte voor God. 'De buitenwereld meet vooruitgang aan de buitenkant. God meet vooruitgang aan het innerlijke leven.'

Samuel A. Capella

Samuel A. Capella zingt solo het prachtige nummer 'My Story'

Greet Prins

Ze groeide op in een blij gezin als 'de dochter van de dominee'. Ze is bevlogen en gepassioneerd in wat ze doet. Of het nu is in haar rol als senator in de Eerste Kamer of in haar bijdrage bij Philadelphia Zorg, ze wil haar medemens dienen. Greet: 'Ik wil dienend bezig zijn voor de samenleving; om deze steeds een stukje beter te maken.' Ze gaat uit van vertrouwen, geen controle. Greet: 'Controle is goed, vertrouwen is beter! Zo sta ik in het leven.'

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan