Home Kijk & Lees Pjotr: ‘Ik wil vertellen dat er meer is’

Pjotr: ‘Ik wil vertellen dat er meer is’

Pjotr verovert langzamerhand de harten van heel Nederland. De rapper stond afgelopen maand op grote christelijke festivals als Opwekking en de EO-jongerendag en bestormde als voorprogramma-act van Snelle tal van podia waar menig artiest alleen maar van kan dromen.

Rechtstreeks naar het interview

Van jongs af aan raakte Pjotr al gefascineerd door rapmuziek. ‘Ik vond het als kind al heel erg interessant om naar rapmuziek te luisteren. Vooral de verhalen van rappers trokken mij aan. Ik werd als het ware meegenomen in hun wereld, hoe ze leefden en hoe ze dachten. Ook de rapmuziek zelf pakte mij.’

Dagboeken

Pjotr is anders dan de meeste andere rappers vanwege zijn christelijke levensovertuiging, zeker qua inhoud. ‘Ik vind het wel mooi dat ik vaak snel met collega rappers kan levelen. Iedereen wil zijn eigen verhaal vertellen en ik wil op mijn manier mijn steentje bijdragen. Mijn nummers zijn soms een soort dagboeken waarin ik ook mijn frustraties kan uiten. Doordat ik artiest ben kom ik soms op plekken waar God misschien minder aanwezig is of waar verleidingen op de loer liggen. Het is dan voor mij belangrijk om te denken: hoe blijf ik dichtbij God? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet ontspoor?’

Voor mij is succes mooie dingen doen met je familie en vrienden

Pjotr over wat succes is

Rapmuziek

Waren zijn ouders ook zo blij dat hij aan het rappen geslagen is?  Pjotr komt uit een christelijk gezin. ‘Nou, ik weet nog wel dat mijn vader op een gegeven moment ontdekte welke teksten ik luisterde als ik rapmuziek op had staan. Dus toen gaf hij mij een cd’tje met christelijke rapmuziek om mij weer een beetje in rechte banen te leiden. Toen ik mijn PABO diploma binnen had zeiden mijn ouders wel dat ik nu volgas voor mijn rapcarrière kon gaan.’

Onderwijs

Onderwijs geven aan jongeren zit nog steeds “in zijn hart” geeft Pjotr toe. ‘Ik kan daar nu mijn eigen invulling aan geven. Zo help ik kinderen om hun eigen verhaal op papier te zetten, het gaat dan nog niet eens zozeer om het rappen zelf. Ik neem ze stap voor stap mee en laat ze een woordweb maken. Je ziet vaak direct wie de stille kinderen in het klaslokaal zijn. Als die dan aan het einde van de les voor de klas gaan staan en hun vertaal vertellen dan vind ik dat echt heel mooi.’

Collega Snelle

Samen met goede vriend, collega en labelbaas Snelle schreef Pjotr het nummer ‘Verliezen met jullie’, dat gaat over succes met anderen beleven. ‘Voor mij is succes mooie dingen doen met je familie en vrienden. Ik ben er heel dankbaar voor dat dat gelukt is.’ Zijn favoriete bijbeltekst helpt Pjotr ook om de focus op de juiste dingen te houden. ‘Dat is Kolossenzen 3:2, een heel kort zinnetje: ‘Set your mind on things above’, richt je gedachten op de dingen van boven. Het is vaak een zinnetje wat ik tegen mezelf moet zeggen omdat ik mij anders misschien wel kan verliezen in de dingen van de wereld. En succes op een verkeerde manier ga najagen. Ik wil mensen die God nog niet kennen vertellen dat er meer is. Het gaat niet alleen maar om schatten hier op aarde verzamelen. Er is meer. Ik zie mezelf niet echt als evangelist, ik geloof heel erg in een relatie opbouwen met mensen. Zo werk ik soms jarenlang met collega’s als ze ineens opmerken dat ik christen ben. En dan van daaruit het gesprek aangaan, dat vind ik mooi.’

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan