Home Kijk & Lees Papa Jay López van ‘Een huis vol’ in Hour of Power

Papa Jay López van ‘Een huis vol’ in Hour of Power

Heel Nederland is een beetje gaan houden van Papa Jay López. Hij en zijn gezin zijn bekend van het televisieprogramma ‘Een huis vol’ en zijn te gast in Hour of Power. Hij vertelt over zijn geloof in God en de liefde voor zijn gezin.

Rechtstreeks naar het interview

‘God betekent heel veel voor mij, eigenlijk alles’, begint Jay zijn verhaal. ‘Als kleine jongen had ik veel last van epilepsie, ik kon niet meer buiten spelen en niet meer zwemmen. Ik zat zwaar aan de medicijnen. Mijn tante, die helaas overleden is, was altijd heel gelovig en ze belde mijn moeder dat ze een visioen had gekregen dat ze mij meest moet nemen naar Nederland. Zodat ik hier beter kon genezen en betere scholing kon krijgen.’

Genezen

Zo vertrekt Papa Jay dus naar Nederland. ‘De eerste zondag stond ik in de kerk en ben ik naar voren gegaan, ik heb mijn leven aan Jezus gegeven en geloof het of niet, ik heb daarna nooit meer epilepsie gehad. God had mij ook verteld dat als ik Hem zou dienen Hij mij zou genezen. Ik heb echt nooit meer een aanval gehad.’

Goede vader

Omdat het vaderdag is tijdens de uitzending van Hour of Power vraagt presentator Jan van den Bosch aan zijn vrouw Safiera of Papa Jay een goede vader voor zijn kinderen is. ‘Ik heb dat echt mogen ervaren door hem te leren kennen en omdat dit bij mijn eigen vader heel anders was. In hem heb ik de toewijding voor zijn gezin mogen zien. Hoe hij er altijd rekening mee houdt dat het echt vijf verschillende wezentjes zijn. Hij kijkt naar manier waarop hij hen het beste kan bereiken om ze zo gezond mogelijk te laten zijn. Hij geeft ze ook veel vertrouwen in het leven, hij daagt ze uit om ervoor te gaan.’

Toch werd dat vertrouwen van Jay zelf ernstig op de proef gesteld. Vijf jaar geleden liet Jay’s vorige vrouw hem namelijk in de steek. ‘Dat was absoluut een moeilijke periode, zeker voor de kinderen.’ Safiera, leerde hij via een vriend kennen, ze vertelt in de uitzending dat ze werkt als maatschappelijk werker en psychodynamisch therapeut. ‘Dus ze liep stage bij ons’, zegt Jay met een lach. Het echtpaar heeft inmiddels ook samen een kindje gekregen, Noëlle genaamd.

Gedragen door gebed

Ook de kinderen uit Jays eerste huwelijk komen aan het woord in de uitzending van Hour of Power. Ze vertellen allemaal over hun droom. De jongens hebben allemaal dezelfde droom: profvoetballer worden. ‘Om zes uur ‘s ochtends trappen we al een balletje in de tuin. Ik doe alles dankzij knieologie’, zegt Jay gekscherend. ‘Echt God om dingen vragen. Ik bid om bescherming en wijsheid. Middenin de nacht sta ik vaak op om te gaan bidden.’ Safiera wordt er soms wel wakker van maar ze vindt het vooral mooi dat Jay dit doet.

Omdat het vaderdag is heeft Papa Jay tot slot ook nog een advies voor alle vaders die Hour of Power kijken. ‘Wees sterk en moedig. Je hebt een grote verantwoordelijkheid als vader. Mijn droom is de brug die ik bouw voor mijn kinderen, dat ze mogen komen waar ze moeten komen.’

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan