Home Kijk & Lees Oud-profvoetballer Rianne Schorel: ‘God is zo echt’

Oud-profvoetballer Rianne Schorel: ‘God is zo echt’

Rianne Schorel had een prachtige carrière voor zich als speelster van ADO-Den Haag, ze werd geselecteerd voor het Nederlands elftal en stond op het punt internationaal door te gaan breken. Tijdens een wedstrijd tegen AZ sloeg echter het noodlot toe. Haar teamgenoot schoot een bal tegen haar hoofd en ze bleef even bewusteloos op de grond liggen. 'Ik had wel vaker een bal tegen mijn hoofd gehad en ik wilde scoren', vertelt Schorel. Ze stond weer op terwijl alles stuiterde voor haar ogen en speelde verder.

Frank de Boer

‘Toen ik jong was had ik het met mijn tweelingzus al vaak over voetbal, zij was dan Ronald de Boer en ik Frank de Boer. Omdat zij haar been brak wilde ik voor ons samen de droom om profvoetballer te worden waarmaken. Na die bewuste klap ging ik nog een paar dagen door maar ik reed tegen de auto van mijn vader op en alles bleef spinnen voor mijn ogen. Ik voelde mij niet meer mijzelf.’

Whiplash

‘De huisarts hoorde het aan en zei: ‘Dit klopt niet, je hebt een zware hersenschudding en een whiplash’. Ik kon geen licht en geluiden meer verdragen. Ik had er nooit over nagedacht, het was moeilijk voor te stellen. Op een gegeven moment had ik alleen mijn kleine kamertje en ikzelf. Ik raakte daarvan wel in de war en ik was best wel boos op God.’

‘Ik wilde een periode ook niks van Hem weten, ik zette Hem gewoon aan de kant. Maar dat hielp ook niet. Ik voelde mij koud en merkte een leegte in mijn leven. Met God in mijn leven had ik vrede en was het heel anders.’

Rentree

Rianne Schorel maakte na een lange periode van afwezigheid haar rentree. Ze klimt stilletjes aan weer terug naar de top. Dan komt ze met haar hoofd opnieuw in botsing met een tegenstander. ‘Ik was opnieuw geblesseerd. Oh nee, niet weer. Mijn hoop stortte in en de pijn en depressie uit het verleden overspoelden mij weer. Ik kwam weer in een isolement te zitten.’

"Wees eerlijk en ken geen schaamte. Praat met God."

‘Ik was wéér alleen en eenzaam, niemand begreep het ook. Ik was niet meer dezelfde Rianne. Op een gegeven moment raak je dan ook oké met alleen zijn en wordt dat je veiligheid. In die depressie zie je ook het einde van de tunnel niet meer. Ik deed een zelfmoordpoging. Zo diep zat ik. Ik dacht: wat moet ik nou? Niemand heeft meer wat aan mij.’

Tweelingzus

‘Terwijl ik zoveel lieve mensen om mij heen had. Maar die kwamen niet meer binnen. Het is zo belangrijk om er toch over te blijven praten. Mijn tweelingzus is echt mijn steun en toeverlaat geweest, zonder haar zat ik hier nu niet. Nu help ik mensen met hoofdblessures die ongeveer hetzelfde meegemaakt hebben met ‘Move the Brain’.’

Rust en vrede

“Wees eerlijk en ken geen schaamte. Vertel hoe het echt met je gaat. Soms moet je door diepe dalen heen gaan om erachter te komen dat God genoeg is. God is zo echt. Praat met Hem en je zult merken dat er rust en vrede is bij Hem. Je moet het gewoon aannemen.”

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan