Home Kijk & Lees Nabila: ‘De zware migraine die ik had, is compleet weg’

Nabila: ‘De zware migraine die ik had, is compleet weg’

Nabila is een stralende Marokkaanse vrouw, maar dat is niet altijd zo geweest. In Hour of Power vertelt Nabila dat ze het op een gegeven moment uitschreeuwde naar Allah, Boeddha, Krishna en Jezus. Ze groeide op als een moslima in België. “Ik was zo radicaal. Ik bad vijf keer per dag en soms nog vaker, maar ik voelde toch altijd een leegte”, zegt Nabila.

Visioen

Op een gegeven moment wordt haar zoontje ziek nadat hij aan magie is blootgesteld. ‘Ik riep uit: “Allah hoe kunt u mijn zoon ziek maken?” Toen ik het op het laatst daarom  maar uitschreeuwde naar Jezus kreeg ik een visioen. Ik zag mezelf in de kerk staan, het was donker en ik had mijn ogen open. Ik kneep mezelf om te zien of het wel echt was, ik wist niet dat het een visioen was. Vriendinnen vertelden mij dat Jezus dan wel degene moest zijn waar ik naar op zoek was. Maar ik zat nog een beetje in de ontkenningsfase.’

Dwight Dissels

In die periode kijkt Nabila naar de Passion, daar ziet ze Dwight Dissels de rol van Jezus vertolken: ‘Ik zag echt de liefde in Dwight Dissels’ zijn ogen. Ik kon het niet meteen plaatsen. Ik dacht: er is iets met die man, nu weet ik dat het de Heilige Geest is.’ Ze krijgt in de uitzending een persoonlijke videoboodschap van Dwight te zien en wordt daar diep door geraakt. ‘Mijn gebed is dat je altijd mag weten dat God met jou is’, zegt Dwight onder andere tegen haar. Nabila kan vervolgens haar tranen maar moeilijk bedwingen.

Mama, dit is de moeder die eigenlijk altijd had willen hebben

Nabila's dochter

Zwaar depressief

‘Jezus’ liefde betekent zoveel voor mij. Ik heb het niet in Mohammed kunnen vinden, maar Jezus leeft. Hij heeft zoveel liefde voor mij. Door Hem hebben we de Heilige Geest mogen ontvangen. Dit is het ware geloof. Hij is mijn leven. Ik was een zwaar depressieve vrouw. Hij heeft mij zoveel vreugde gegeven. De zware migraine die ik altijd had is compleet weg’, zegt een emotionele Nabila.

Stralen

Ook Nabila’s beide kinderen zijn tot geloof gekomen: ‘Ik zei eerst: “God, als U mijn zoon geneest dan ga ik u volgen.” Maar Hij wilde dat ik eerst zelf zou genezen en daarna de rest. Mijn dochter was helemaal klaar met religie. Toen ik tot geloof kwam dacht ze dat ik de weg kwijt was. Maar toen zag ze de verandering in mij. Ze zei: ‘Mama dit is de moeder die ik eigenlijk altijd had willen hebben’. Ze zag dat ik straalde. Ik mocht een keer voor haar bidden en toen brak ze, ze kwam echt los. Toen zei ze: “Maar mama dit is echt.” Inmiddels is ook mijn zoon tot geloof gekomen.’

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan