Home Kijk & Lees Michael Goossen: ‘Alsof ik door de bliksem werd getroffen’

Michael Goossen: ‘Alsof ik door de bliksem werd getroffen’

De armen van Michael Goossen zijn grotendeels versierd met inkt en ook de namen van zijn kinderen staan in zijn nek en hals getatoeëerd. De voormalig drugskoerier komt sympathiek over en vertelt met enthousiasme hoe zijn leven plotseling drastisch veranderde.

Rechtstreeks naar het interview

Zijn verhaal begint bij de scheiding van zijn ouders wanneer hij pas vijf jaar oud is. Dit is verschrikkelijk moeilijk voor hem. Hij zoekt daarom samen met een gelijkgestemd vriendje het avontuur op. Dit gaat van kattenkwaad tot erger. ‘Ik kwam met de verkeerde mensen in aanraking. Het begon met een jointje roken. Van de wiet kwamen de pillen en van de pillen ging ik naar de heroïne. Stap voor stap bouwde het drugsgebruik zich op. Het dealen hielp om dat te bekostigen.’

Lak

Uiteindelijk wordt Michael via het dealen in contact gebracht met een nog zwaardere crimineel. Hij gaat voor hem aan de slag als drugskoerier. Michael vertelt: ‘Zo kwam ik in Brazilië terecht. We smokkelden het van daar naar Europa. In die tijd had ik al twee kinderen en mijn vrouw. Ik had overal lak aan. Mijn naaste familie wist dat ik smokkelde maar niemand kon mij tegenhouden. Ik deed waar ik zelf zin in had.’

Verantwoording

Op een gegeven moment zit Michael alleen in een hotelkamer tijdens één van zijn bezoeken aan Brazilië. Dan krijgt hij opeens een bijzonder beeld te zien: ‘Ik kreeg een beeld van Jezus, met daarbij de gedachte dat ik bij Hem moest zijn en dat Hij mij kon helpen. Dat was vreemd want ik was op dat moment helemaal niet gelovig. Vervolgens kreeg ik twee indrukken (door in mijn hart). De eerste luidde: “Denk je dat jij kan doen wat je wil zonder verantwoording af te leggen?” Op dat moment wist ik direct dat het om het verantwoording afleggen voor mijn leven ging wanneer ik zou komen te overlijden. Dat vond ik raar want op dat moment had ik nog nooit verantwoording afgelegd voor wat dan ook in mijn leven. Ik dacht altijd: wat niet weet wat niet deert. De tweede indruk ging over dat er ergens een begin van dit leven heeft moeten zijn. Niet alleen van mijzelf maar van heel de schepping. Van de mens, de dieren en de bomen. Die indrukken brachten mij ertoe om te gaan bidden. Ik vroeg God om zichzelf te openbaren. Ik bad: ‘Als U echt bent laat dan iets gebeuren waardoor ik nooit meer zal twijfelen aan Uw bestaan’. En ik zong bijna honderd keer per dag het ‘Onze Vader’, want dat kende ik nog van de zondagschool.’

De leegte die ik altijd had gevoeld, wat daarbinnen gebroken was, dat werd ergens weer heel gemaakt.

Bliksem

Niemand weet dan nog van Michaels zoektocht. Zelfs zijn vrouw niet. Maar zes weken later als Michael ’s avonds wil gaan slapen, gebeurt er iets bijzonders. Goosen: ‘Het moment dat ik dacht in slaap te vallen, kreeg ik het idee dat ik werd getroffen door de bliksem. Op dat moment was ik echt kraakhelder, kristalhelder. Een duidelijke stem sprak tot mijn hart: ‘Ik ben God, Ik ben het begin en het eind, ik ben de Alfa en de Omega’. Dit gebeurde drie keer. De laatste keer sprak ik de woorden uit “Vader hier ben ik” en ik ervoer zoveel liefde in mijn hart. De leegte die ik altijd had gevoeld, wat daarbinnen gebroken was, dat werd ergens weer heel gemaakt. Het was echt een wonder.’

Ommekeer

Deze ervaring zorgt er nog niet direct voor dat Michael stopt met zijn criminele activiteiten. Hij belandt zelfs in de gevangenis. ‘Ik dacht weet je wat, ondanks dat God het grote werk heeft gedaan, ga ik hier nog een aantal jaar mee door want het verdient wel lekker. Ik dronk toen ook nog. In het begin was dat een hele rare tijd. Ik kon ontzettend boos worden als ik met een paar biertjes op mijn verhaal deed en niemand mij vervolgens geloofde. Toen ik had vastgezeten sprak God: “Of je gaat Mijn weg, of de weg van de wereld”. Ik antwoordde dat Hij mij dan in goede vrienden en hulp moest gaan voorzien. Toen heb ik God echt als een Vader leren kennen. Hij nam mij bij de hand en ik heb sindsdien zoveel wonderen mogen zien gebeuren.  Er is maar één Vader en dat is onze Hemelse Vader. Hij kan ons alles geven wat wij nodig hebben. Daar ben ik het levende bewijs van’, aldus Michael Goosen op deze bijzondere Vaderdag.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan