Home Kijk & Lees Matthijs Annot: ‘Ik heb een mooi leven gehad’

Matthijs Annot: ‘Ik heb een mooi leven gehad’

Matthijs Annot (18) heeft niet lang meer te leven. Hij heeft agressieve botkanker. Deze zondag is hij, samen met zijn moeder Susanne, te gast bij Hour of Power.

Matthijs: ‘Afgelopen zomer liep ik hard en kreeg ik last van mijn scheenbeen. Ik dacht: dat gaat vanzelf weer over. Maar uit de echo bleek dat het agressieve botkanker was. Op dat moment dacht ik niet aan wat me allemaal te wachten stond. Maar ik wist: dit is niet best. Susanne: ‘Een paar maanden later hoorden we dat er niets meer aan te doen was. Het voelt alsof de wereld vergaat, alsof de bodem onder je voeten verdwijnt.’

Samen

Matthijs: ‘Het proces hebben we als gezin heel intiem meegemaakt.’ Susanne: ‘We doen alles samen. Samen naar de artsen, naar het ziekenhuis. We praten veel. Samen knokken we ons er doorheen.’

Nu

Susanne: ‘Matthijs is er nog. Hier en nu. Levend. Waarom zouden we nu verdrietig zijn als hij nu nog bij ons is? We zijn samen en hebben een prachtige tijd samen.’ Matthijs: ‘Ik zie wel op tegen het moment dat mijn lichaam het gaat begeven. Vooral als ik niet meer naar buiten kan, gaat het lastig worden. Maar God doet zoveel. Het is heel bijzonder. Iedere dag krijg ik van Hem. Daar ben ik heel dankbaar voor. Ik weet ook dat ik naar Hem toega, dat is een troost.’

God doet zoveel!

Matthijs Annot overleed 3 april 2019

Bijzonder

Susanne: ‘Alle kinderen zijn voor mij bijzonder. Maar bij Matthijs wist ik dat er meer was. Toen hij geboren was, wist ik: ‘dit kind heb ik te leen. Dit is een kind van God.’ Hij is altijd zo zichzelf geweest in contact met God. En nog steeds. Het is wel heel fijn dat we deze periode zo intens met elkaar mogen beleven. We huilen ook. Best wel regelmatig. Ik wil hem nu nog niet missen, maar ik weet waar hij naartoe gaat. En ik geloof dat ik hem weer zal zien. Ik mag hem laten gaan. Wie kan er beter voor hem zorgen dan God?

Het leven is een feest

‘Kijk naar buiten, kijk hoe het leven is. Het is geweldig, het is een feest. Ik kan niet begrijpen hoe dat zou kunnen zonder God. Hoe het leven zo mooi kan zijn zonder God. Ik zou willen dat ze op mijn begrafenis zeggen dat ik een mooi leven heb gehad. Dat ik uit een liefdevol gezin kom. Maak van iedere dag een feest. Zoek mooie dingen in het leven en zie daar God in.’

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan