Home Kijk & Lees Marco van der Straten: ‘Ik kan nooit dieper vallen dan in Zijn handen’

Marco van der Straten: ‘Ik kan nooit dieper vallen dan in Zijn handen’

Marco van der Straten is hoofdredacteur van EO-visie. Hij vertelt bij Hour of Power over zijn boek Als ik in de hemel kom en wat hij heeft meegemaakt in zijn leven. Marco raakte door een ernstige auto-immuunziekte bijna al zijn energie kwijt: “Ik zag op tegen het pakken van een glas water uit de keuken, dat werd een heel project.”

Ik heb in de moeilijke momenten gemerkt dat ik nooit dieper kan vallen dan in Zijn handen

Bang

“Die ziekte is een soort acute reuma, waarbij je ontstekingen in je hele lichaam krijgt. Je kunt moeilijk bewegen, lopen, je krijgt huiduitslag en alles doet zeer. Ik ben een jaar ziek thuis geweest. Mijn dochter van 18 zei toen ook: ‘ik ben weleens bang dat je niet meer beter wordt.’ Toen kon ik niet veel meer zeggen dan dat ik daar ook bang voor was,” beschrijft Marco de ernst van de situatie.

“Ik ben toen wel heel erg na gaan denken over wat je als lichtpuntjes van God ziet wanneer het tegenzit. Ik geloof mijn hele leven al en dacht: ‘nu komt het er op aan.’ Psalm 16 was toen heel belangrijk voor mij: ‘ik val niet uit Zijn hand.’ Ik heb in die moeilijke momenten gemerkt dat ik nooit dieper kan vallen dan in Zijn handen,” zegt Marco.

Theatertour

Zijn boek Als ik in de hemel kom gaat samen met een theatertour. Hij spreekt het publiek toe over het thema, er is muziek en hij interviewt onder andere een echtpaar dat hun pasgeboren kindje verloor. “Uit de reacties blijkt wel dat mensen het een heel aansprekend thema vinden. Dat is ook de reden dat ik het boek schreef. Er wordt niet zoveel over gesproken onder christenen. Opa of oma komt in de hemel punt. We hebben het er niet meer over,” vertelt de vader van drie kinderen. 

“Ik praat over de hemel en nodig gasten uit waarover ik vertel in mijn boek. Je merkt dat het dan muisstil is in de zaal, mensen zijn ontroerd. Dat God heel dicht bij hen komt juist als het moeilijk is, dat geeft mensen vertrouwen. Ik heb natuurlijk niet alle antwoorden, ik ben ook geen theoloog. Maar ik probeer verhalen door te geven,” zegt hoofdredacteur Marco gepassioneerd over de voorstellingen. 

Kleur

“Het heeft mijzelf heel veel rust gegeven en het heeft mijn geloof heel erg versterkt. Dat klinkt misschien wat zwaar maar de hemel heeft wel meer kleur gekregen. Ik zag in mijn verbeelding als jongetje mijn opa een ladder opklimmen naar de hemel. Tot hij bij de wolken kwam en dan werd het grijs. Door het schrijven van dit boek en de theatertour heb ik daar veel meer een beeld bij gekregen,” blikt Marco terug.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan