Home Kijk & Lees Maddoc: ‘God is goed, maar als je het niet ervaart: wat dan?’

Maddoc: ‘God is goed, maar als je het niet ervaart: wat dan?’

De hiphopgroep Damascus deelt door middel van hun muziek verhalen die uit het leven gegrepen zijn. In deze uitzending interviewt Jan van den Bosch Maddoc, één van de leden.

Maddoc: ‘De naam Damascus is een verwijzing naar het Bijbelverhaal waarin Paulus op weg gaat naar Damascus om christenen te vervolgen en door God wordt stilgezet. Hij is drie dagen blind en terwijl hij in de stad verblijft, gaat hij nadenken over wie hij is en wat hij wil met zijn leven. Hij maakt een keuze om God radicaal te volgen. Wij willen zijn als een stad waarin je even stilgezet wordt, waarin je misschien wel herkenbare gedachten vindt en een nieuwe koers gaat uitzetten.’

 

Maddoc vervolgt: ‘Wij zijn heel open en eerlijk over wat we meemaken. We willen niet preken, dat kunnen we niet en dat willen we ook niet. We willen gewoon herkenbare verhalen delen.’

Depressie

Een van de dingen die Maddoc persoonlijk deelt, is de tijd waarin hij depressief was. Maddoc: ‘Het was in het begin van mijn twintiger jaren, ik deed van alles en nog wat tegelijk. Op een vakantiepark in Texel stortte ik helemaal in. Ik kreeg last van hartkloppingen en vlekken voor mijn ogen. Ik had dat nog nooit eerder meegemaakt ik wist niet wat me overkwam. Ik dacht: even een paar dagen uitrusten en het komt wel goed. Maar uiteindelijk heeft het 2,5 tot 3 jaar geduurd. Ik vertrouwde mijn lichaam niet meer. Ik had nachten dat ik 7 uur ‘s morgens nog niet geslapen had. Woelen, ronddolen en in mijn geval ook bidden. Ik schreeuwde het uit naar God: er moet iets komen, een warm gevoel, liefde of licht maar er kwam niks en het bleef hartstikke stil. Je zegt altijd God is goed, maar als je het niet ervaart: wat dan?’

 

Maddoc: ‘Als ik terugkijk zie ik dat mijn geloof nu wel dieper geworteld is. God kwam niet op het moment dat ik het naar Hem uitschreeuwde. Maar ik zag Zijn kracht wel door kleine dingetjes. Dat kan een dag zijn waarop het wat beter gaat, of mooi weer. Mijn geloof was altijd vrij simpel, nu weet ik dat er ook veel ellende kan zijn en dat God daarin toch aanwezig kan zijn.’, z

 

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan