Home Kijk & Lees Lianne van Dis-Dekker: ‘Als dat Jezus is dan wil ik daarbij horen’

Lianne van Dis-Dekker: ‘Als dat Jezus is dan wil ik daarbij horen’

Lianne van Dis-Dekker is danser van Mind Connected en vertelt bij Hour of Power hoe het spelen van een occult spelletje haar leven veranderde. Dezelfde avond kreeg ze bezoek van een aantal geesten in haar slaapkamer. Toen ze de naam van Jezus aanriep gingen de geesten er als een haas vandoor. “Ik was verstijfd van angst en het enige wat ik kon bedenken was dat ik de naam Jezus moest zeggen. Vervolgens gingen ze onmiddelijk weg”, vertelt Lianne in Hour of Power.

Occultisme

“Vanaf dat moment in mijn leven dacht ik: ‘oké, als dat Jezus is dan wil ik daarbij horen’. Ik werk nu met probleemjongeren en er was laatst nog een jongetje dat de hele tijd ‘Charlie, Charlie’ riep als de computer vastliep of er iets vreemds gebeurde. Ik vroeg hem: ‘waarom zeg je dat?’ Hij vertelde dat hij een keer het gelijknamige spelletje heeft gespeeld en dat hij er nu bang voor was. Dit was ook een occult spel en hij vroeg of ik dat ook weleens gedaan had. Toen heb ik hem vertelt dat ik ook ziets meegemaakt had maar nu niet meer bang ben. En dat hij de volgende keer de naam van Jezus moet aanroepen”, zegt Lianne die zo haar enge ervaring ten goede kon gebruiken.

'Wat ik merk is dat ieder mens iemand naast zich nodig heeft'

Lianne van Dis-Dekker

The Mall

Lianne werkt bij The Mall van Youth for Christ waar met name jongeren uit achterstandswijken komen om “gewoon een beetje te chillen en een potje FIFA te spelen”. “Op vrijdagen heb ik gesprekken op school met kinderen waar het niet zo lekker mee gaat. Ouders die liever niet teveel te maken willen hebben met hulpverleningsinstanties vinden ons als buurthuis dan iets toegankelijker. Want we kennen de ouders en kids al. Als we er gewoon voor ze zijn vertellen ze vaak al waar ze mee zitten”, vertelt de danseres.

“Wat ik merk is dat ieder mens iemand naast zich nodig heeft. Zeker als je uit een moeilijke situatie komt waarin het niet altijd veilig is of waar je weinig zekerheden hebt. Bij The Mall werken we vooral vanuit de relatie. Het is niet van: ‘ik ben je hulpverlener en ik geef je nu wat je nodig hebt’, wat trouwens ook belangrijk is. Maar voor ons is het vooral belangrijk om te communiceren dat we er voor iemand zijn en kunnen vertellen dat God van hen houdt. Meestal vinden ze dat erg fijn om te horen”, zegt een stralende Lianne.

Dansen

“Naast het jongerenwerk doe ik ook actief aan dansen. Het is iets wat ik denk ik van God gekregen heb. Ik heb daar niet een opleiding voor gedaan of jaren voor gestudeerd. Ik mag nu in clips dansen en heb optredens. Vorig jaar heb ik nog op Opwekking gestaan voor 43 duizend man. Had ik echt nooit gedacht. Dansen is voor mij een uitlaatklep. Ook in mijn stille tijd met God. Als ik niet meer wist wat ik tegen God moest zeggen dan ging ik dansen. Toen zag ik iemand op een conferentie dansen en toen dacht ik: ‘hey, dat kun je dus ook publiekelijk voor God doen!’, vanaf dat moment gaf God mij heel wat opties om dat te kunnen doen. Voor mij was dat het teken om mijn danstalent in te gaan zetten voor God en jongeren”, vertelt een inspirerende Lianne van Dis-Dekker.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan