Home Kijk & Lees Kinga Bán: ‘Ik heb geleerd van dag tot dag te leven’

Kinga Bán: ‘Ik heb geleerd van dag tot dag te leven’

Kinga Bán weet dat ze ongeneeslijk ziek is. Ruim vier jaar geleden hoorde ze dat ze een ongeneeslijke, uitgezaaide vorm van kanker heeft.

‘Ik ging voor een knobbeltje op mijn borst naar de huisarts, we dachten dat zal wel niks zijn. Maar toen bleek ik uitgezaaide kanker te hebben. Toen ik dit hoorde is leven met deze ziekte onderdeel van ons leven geworden. Het heeft geen zin om er tegen te knokken. Dat wil ik ook eigenlijk niet. Iedereen heeft bepaalde dingen in het leven en wij hebben dit. Ik leef heel erg nu en geniet’, vertelt de zangeres bij Hour of Power.

‘Ons leven is buiten de ziekte om heel mooi’, onderstreept ze in gesprek met presentator Jan van den Bosch. ‘Mijn man en ik hebben drie prachtige kinderen. We zijn samen heel erg gelukkig. Ik realiseer me wel heel erg dat ik mogelijk volgend jaar niet meer op vakantie kan. Daarom heb ik geleerd om van dag tot dag te leven. In die zin ga ik door met het leven dat ik vóór mijn ziekte leidde. Als ik iedere dag met mijn ziekte bezig zou zijn zou ik hier depressief zitten. Dat wil ik niet.’

Ik geloof dat de hemel op aarde komt

Zangeres Kinga Bán overleed op 6 mei 2019

‘Soms heb ik meer zorgen om mijn omgeving dan om mijzelf. Voor mijn ouders en kinderen is dit ook heel erg. Al die mensen het slechte nieuws vertellen, vond ik echt heel erg.’ Pratend over het hiernamaals zegt Kinga. ‘Als ik de Bijbel lees moet het iets prachtigs zijn. Ik geloof dat de hemel op aarde komt en deze wereld wordt vernieuwd. Daar wacht ik ontzettend op. Ik hoop dat Jezus snel terugkomt. Op aarde gebeuren veel heftige dingen. Daarom hebben we God hard nodig!’

Luister hier naar het laatste lied van Kinga Bán met Elberst Smelt.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan