Home Kijk & Lees Kickbokser Robbie Hageman komt tot geloof in de cel

Kickbokser Robbie Hageman komt tot geloof in de cel

Kickbokser Robbie Hageman komt tot geloof in de cel. Hij belandt daar totaal onterecht en leest een boekje over Jezus en de Bijbel. Hij bidt: 'God als U bestaat, laat me dan vrij.' Onverwacht wordt hij vrijgelaten en besluit om direct die zondag erop naar de kerk te gaan.

Rechtstreeks naar het interview

Kickbokser Robbie Hageman komt tot geloof in de cel maar hoe kwam hij daar terecht? Robbie vertelt: ‘Ik leende mijn auto vaker uit. De jongens die hem op dat moment leenden, hebben een poging tot overval gedaan met een wapen. Drie dagen later stond het arrestatieteam bij mij in de kamer. Ik ben van mijn bed gelicht en met grof geweld opgepakt. Geheel onterecht, dat is achteraf ook gebleken gelukkig.’

Bijbel

In de isoleercel in Rotterdam stuit Robbie op een boekje: Jezus is de Weg. ‘Dat boekje heb ik de eerste dag gewoon laten liggen. Maar de tweede dag, je verveelt je na 24 uur ontzettend, heb ik het toch maar gepakt. Het was geen dik boek. Maar er stond in: waar je ook bent, je moet bidden en een Bijbel hebben. De derde dag dat ik vastzat, kwamen ze met boeken dus toen vroeg ik om de Bijbel. Ik legde de Bijbel op mijn tafeltje, vouwde mijn handen en ging op mijn knieën voor mijn bed. Ik bad: “God als U bestaat, laat mij dan vrij. Dan ga ik elke zondag, de rest van mijn leven, naar de kerk.” Op dat moment werd er op de deur geklopt en zeiden ze: “Meneer Hageman, u bent vrijgelaten.”‘ Robbie Hageman komt tot geloof.

Dat gegeven verbaast de kickbokser ten zeerste. ‘Mijn advocaten dachten dat ik drie jaar moest zitten voor medeplichtigheid vanwege het lenen van mijn auto. Waarschijnlijk met goed gedrag een jaar. Omdat ik ook niet heb gezegd aan wie ik de auto heb uitgeleend. Dus toen ze aanklopten met de boodschap dat ik was vrijgelaten zei ik: “Weet u waar ik zondag naar toe ga?” Ze dachten dat ik op stap zou gaan maar ik zei: “Nee, naar de kerk!” Mijn gebed was verhoord dus vanaf dat moment ben ik elke week naar de kerk geweest.’

Kickboksorganisatie 'Glory'

Robbie krijgt uiteindelijk in 2018 een contract bij de grootste internationale kickboksorganisatie ‘Glory’. Daar neemt hij het op tegen de zeven kilo zwaardere Russische vechter Menshikov. ‘Mijn trainer zei gelijk: “Die jongen is veel te zwaar. Dat moeten we niet doen, dat is niet slim.” Hij sloeg me knock-out in de eerste ronde. Het licht ging uit. Van de organisatie moet je daarna een hersenscan doen. Ze constateerden dat ik een gezwel in mijn hoofd had. Dat bleek een kwaadaardige tumor te zijn, hij zat al te diep om hem helemaal te verwijderen. Dus ik ben ongeneeslijk ziek, hij gaat nooit meer weg.’

Robbie moet vervolgens onder het mes om de tumor gedeeltelijk weg te laten halen. ‘Ik bleef heel rustig eigenlijk. Ik bid elke avond voor mijn kinderen, mijn vrouw en mijn familie. Maar nooit voor mezelf. Dus ik dacht: eigenlijk worden mijn gebeden verhoord want het is met mezelf aan de hand. Toen ze zeiden dat ik nooit meer de ring in kon, vond ik dat wel erg. Want dan stopt je carrière opeens op je 27e. Dan ben je eigenlijk juist op je sterkst.’

Toch blijft Robbie er, ondanks de nare omstandigheden, rustig onder. ‘Filippenzen 4:6 leert mij om mij geen zorgen te maken. Filippenzen 1:22 zegt: “Het leven is voor mij Christus en het sterven is voor mij winst.” Voor mij is dat dus ook pure winst. Ik heb dit liever zelf dan dat mijn ouders of mijn kinderen het hebben.’

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan