Home Kijk & Lees George Foreman kreeg tweede kans

George Foreman kreeg tweede kans

George Foreman, een van de grootste zwaargewicht boksers aller tijden, leerde God kennen na een bijna-doodervaring na een duel in 1977. Vandaag de dag is hij ondernemer en predikant in Houston, Texas. De nieuwe film ‘Big George Foreman’ gaat over zijn leven.

George Foreman was de eerste die Joe Frazier versloeg, iemand die zelfs Mohammed Ali had verslagen en waarvoor iedereen bang was. Het moment dat hij de titel wereldkampioen zwaargewicht kreeg, was een van de gelukkigste momenten, vertelt Foreman. ‘Eerst geloofde ik niet in religie. Ik had mijn moeder en allerlei mensen er wel over horen praten, maar ik dacht niet eens dat God bestond.’

Bijna-dood ervaring

Op een avond na een bokswedstrijd in 1977 was George Foreman aan het afkoelen, maar hij kon niet koel blijven en na een tijdje werd hij enorm bang. ‘Ik wist dat ik ging sterven en ik hoorde een stem in mij die zei: “Waarom ben je bang om te sterven? Geloof in God.” Ik vocht voor mijn leven, ik was bang en draaide door in de kleedkamer. In een fractie van een seconde zag ik de dood. Boven mijn hoofd en onder mijn voeten was niets. Ik raakte overstuur, nergens was hoop. Dus ik zei: “Als dit dan de dood is, dan geloof ik dat er een God is.” En uit het niets, reikte een gigantische hand uit naar mij en gaf mij nog een kans om te leven.’

Ik vond geloof en daarmee geluk

George Foreman had een ontmoeting met God

Jongeren

Tien jaar lang bokste hij niet. Hij balde zelfs geen vuist. ‘Ik wijdde mijn leven aan het vertellen van mijn verhaal. Ik werd een voorganger, en verliet de sport. Ik begon te werken met kinderen in een jeugdcentrum. Veel van hen gingen nooit naar een kerk. Ik wilde niet dat ze in de problemen kwamen en in de cel belandden. Het kostte me al mijn geld om het draaiende te houden, dus ik moest weer gaan boksen na tien jaar.’ Juist in die periode wordt George Foreman kampioen.

Denk in mogelijkheden

Het leven van George Foreman is de Amerikaanse droom: een jongen geboren in armoede maakt moeilijkheden mee en is nu succesvol.‘Voor mij bestonden de woorden hoop, succes, doelen stellen, niet voor mij. Dat was wat de wereld zou doen. Ik kende niemand die iets bereikt had, maar ik kreeg een kans via het Job Corps programma waar ik een vak leerde en ik werd wereldkampioen. Dus ik zou iedereen die momenteel bang is, willen aanmoedigen: dit is je kans om het onmogelijke te doen. Ik weet uit eigen ervaring dat er veel gebed voor nodig is. Soms werd er voor me gebeden zonder dat ik het wist. Maar vanuit niets heb ik al het mogelijke bereikt.’

Nieuwe film

De film ‘Big George Foreman’ is te zien op diverse streaming kanalen. Foreman vertelt dat het thema van de film ‘verlossing’ is. ‘Ik dacht dat ik alles had. Ik had alles bereikt. De film vertelt het verhaal van aan de top van de wereld staan. Al mijn dromen waren uitgekomen, dacht ik, maar toch veranderde alles in een nachtmerrie, omdat ik geen echte vrede en geluk kon vinden. Vanuit de dood werd ik weer levend en vond geloof en daarmee ook geluk.’

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan