Home Kijk & Lees Fitnessondernemer kiest voor God

Fitnessondernemer kiest voor God

De 29-jarige Sergio Rasidin was in 2019 fitnessondernemer van het jaar: hij runt vier succesvolle sportscholen. Rasidin groeit op in Rotterdam en stond vroeger vooral bekend om zijn criminele activiteiten. Dan vertelt een aantal mensen hem het evangelie en de fitnessondernemer kiest voor God.

Bekijk hier het interview terug met Sergio Rasidin

Sergio vertelt: ‘Ik was inderdaad een boefje, ja. Ik vervalste concertkaartjes en verkocht die voor 80 tot 100 euro. Ik reed in mooie auto’s, deed alles voor de buitenwereld. Ik deed dat omdat ik zo gebroken was van binnen, ik bouwde een schild om mij heen.’ De fitnessondernemer groeit op als enig kind met ouders die niet gelukkig zijn met elkaar. Maar ze blijven bij elkaar voor Sergio. Dat was niet altijd makkelijk voor hem. ‘Mijn gebroken gezin was altijd een open wond. Toen ik mij liet dopen, merkte ik echt dat die wond genas’, zegt de personal trainer.

Tegenstrijdige antwoorden

Zijn nicht bekeerde zich, als eerste in zijn omgeving, tot God en vertelde Sergio daar uitgebreid over. ‘Ik dacht vaak: hou die dingen voor je, maar val mij er niet lastig mee. Maar toen ik verhuisd was naar Drenthe kwam ik ex-crimineel Jeremiah Pelatja in de sportschool tegen, die mij ook over God vertelde. Ik stelde hen allerlei vragen over het christelijk geloof en probeerde hen op verschillende antwoorden te betrappen maar dat is me nooit gelukt.’

Last van mijn schouders

Sergio besluit uiteindelijk zijn oude leven achter zich te laten en de fitnessondernemer kiest voor God. Wanneer hij terugkijkt, heeft hij zich door God beschermd gevoeld op momenten waarop het flink mis had kunnen gaan. Hierdoor is Sergio totaal veranderd. Rasidin: ‘Ik had altijd een masker op en durfde nooit over emoties te praten. Ik durfde mij nooit kwetsbaar op te stellen. God heeft mij echt heel erg veranderd. Dit had ik zelf nooit gekund, vraag maar aan de mensen die mij kennen van jaren geleden. Toen ik mijn zonden had beleden, merkte ik dat er een last van mijn schouders is afgevallen. Ik doe mij niet meer anders voor dan ik ben.’

Fitnessonderneming

Hoe de fitnessondernemer kiest voor God, is bijzonder. Maar ook de manier waarop hij in de fitnessindustrie is terechtgekomen, kan als zeer bijzonder worden omschreven.  ‘Ik wist niet zo goed wat ik wilde worden en deed daarom eerst een studie communicatie. Mijn moeder was heel trots dat ik daardoor zoveel op school te vinden was, maar ik had die opleiding alleen uitgekozen voor de mooie meisjes die er zaten’, zegt hij lachend.

Marechaussee

‘Uiteindelijk merkte ik dat de hele dag achter een computer zitten niks voor mij was. Daarom wilde ik bij de marechaussee. Mijn scores waren allemaal goed maar toch werd ik niet toegelaten.’ Dat was teleurstellend voor Sergio, zeker nu hij eindelijk wist wat hij wilde gaan doen. En toch ging het niet door. ‘Ik ging daarna een paar keer sporten met een vriend en ik liet de resultaten daarvan zien op social media. Je zag echt een groot verschil binnen een paar maanden. Toen besefte ik me dat ik er meer mee moest gaan doen. Zo is het balletje uiteindelijk gaan rollen.’

Fitness, eten en God

Een ander balletje dat recentelijk is gaan rollen, is de opening van zijn eigen restaurant ‘De Surinamer’ in Hoogeveen dat hij recentelijk startte met zijn maatje Jeremiah Pelatja. De twee houden van sporten, lekker eten en van God!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan