Home Henri Nouwen Conferentie 2023

Henri Nouwen Conferentie 2023

Met open handen

3-daagse conferentie rondom het gedachtegoed van Henri Nouwen

Informatie

Datum / Tijd

22-09-2023 t/m 24-09-2023

Locatie

Bezinningscentrum Emmaus

Thema

Met open handen

Op veler verzoek organiseren Hour of Power en Beter Uit alweer de achtste conferentie rond het gedachtegoed van Henri Nouwen. Je bent van harte uitgenodigd om dit mee te maken.

 

Met open handen kun je ontvangen, met gebalde vuisten is ontvangen niet mogelijk. Hoe sta jij in het leven? Op deze conferentie willen we samen met sprekers en conferentiegangers stilstaan bij wat God ons wil geven, en bij wat we kunnen ontvangen.
Kunnen we dat en durven we dat?

 

Deze achtste editie zal opnieuw plaatsvinden in het sfeervolle en comfortabele ‘Bezinningscentrum Emmaus’ in Helvoirt. Je kunt je nu alvast inschrijven voor de conferentie, zodat je verzekerd bent van een plek.

Sprekers

Programma

Jan van den Bosch presenteert de conferentie.

 

De sprekers van dit jaar zijn: Ds. Ad van Nieuwpoort, Ds. Kees van Velzen, Leo Fijen en Liz Berghuis. Zij geven een persoonlijke invulling aan het thema ‘Met open handen’.

 

Wat doe je met je handen als je aan het bidden bent? Je kunt ze vouwen, je kunt ze uitstrekken naar de hemel of je kunt ze openen, om te ontvangen van God. Wat je dan ook gaat doen is: anderen helpen, anderen dienen, anderen beschermen, anderen zegenen en nog zo veel meer. Dit naar het voorbeeld van Jezus’ handen: biddende handen, dienende handen, doorboorde handen, zegenende handen. Een conferentiethema waar je na afloop verrijkt mee naar huis gaat.

 

Naast de inspirerende lezingen is er ruimte voor stille tijd, persoonlijke bezinning en goede gesprekken met de conferentiegangers.

Jan van den Bosch

Jan van den Bosch is tv-presentator, journalist en ondernemer. Jarenlang was hij het gezicht van de EO-Jongerendag en de EO-Ronduit Club. Jan maakte een aantal documentaires over het leven van Henri Nouwen en is initiatiefnemer van én de drijvende kracht achter de Henri Nouwen Conferenties.

Ad van Nieuwpoort

Ad van Nieuwpoort is een begaafde spreker, schrijver en predikant. Hij studeerde aan de Theologische Faculteit aan Amsterdam. Hij heeft talloze publicaties op zijn naam staan.

Kees van Velzen

Kees is een bevlogen predikant met liefde voor techniek, maar veel meer nog een grote liefde en bevlogenheid voor het evangelie en voor mensen. In zijn leven als begenadigd predikant en spreker weet hij wat het is om met open handen invulling te geven aan zijn roeping.

Leo Fijen

Leo Fijen, televisiepresentator en auteur, werd bekend met het tv-programma Kruispunt. Tot voor kort was Leo directeur van de uitgeverij Adveniat, en in die functie publiceerde hij een aantal boeken over Henri Nouwen, samen met Jan van der Bosch. Leo staat bekend om zijn diepgewortelde geloof en verbindende rol tussen Katholiek en Protestant Nederland.

Liz Berghuis

Liz Berghuis studeerde psychologie, is een begaafd spreekster en schrijfster van meerdere boeken. Ze wil ons een spiegel voorhouden hoe je je geliefd en ook waardig kunt voelen, ondanks de moeilijkste omstandigheden.

Chris Tims

Chris Tims is directeur van Hour of Power Nederland en heeft een passie om via media jong en oud te bereiken met Gods liefde. In lijn met het thema vertelt hij over wat we hiervan kunnen leren.

Henri Nouwen

26 jaar na zijn overlijden, is spiritueel schrijver Henri Nouwen nog altijd populair en een inspiratie voor velen. Wereldwijd zijn ruim zeven miljoen boeken verkocht, in meer dan dertig vertalingen. Eén van zijn bekendste uitspraken is iedere zondag te horen bij Hour of Power:

 

‘Je bent niet wat je doet, je bent niet wat je hebt, je bent niet wat anderen van je zeggen. Je bent Gods geliefde kind.’

Reserveren

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan