Home Henri Nouwen Conferentie 2022

Henri Nouwen Conferentie 2022

De weg naar het hart

3-daagse conferentie rondom het gedachtegoed van Henri Nouwen

Informatie

Datum / Tijd

16-09-2022 t/m 18-09-2022

Locatie

Bezinningscentrum Emmaus

Thema

De weg naar het hart

Op veler verzoek organiseren Hour of Power en Beter Uit alweer de zevende conferentie rond het gedachtegoed van Henri Nouwen. Je bent van harte uitgenodigd om dit mee te maken.

 

Op deze conferentie staan drie thema-onderwerpen centraal: de weg naar onszelf, de weg naar de ander en de weg naar God.

 

Deze zevende editie zal opnieuw plaatsvinden in het sfeervolle en comfortabele ‘Bezinningscentrum Emmaus’ in Helvoirt. Je kunt je nu alvast inschrijven voor de conferentie, zodat je verzekerd bent van een plek.

Sprekers

Programma

Jan van den Bosch presenteert de conferentie.

 

De sprekers van dit jaar zijn: Bisschop Everard de Jong, Harriette Verwey, Minella van Bergeijk en ds. Kees van Velzen. Zij geven een persoonlijke invulling aan het thema ‘De weg naar het hart’.

 

Naast de inspirerende lezingen is er ruimte voor stille tijd, persoonlijke bezinning en goede gesprekken met de conferentiegangers.

Mrg. Dr. Everard de Jong

Bisschop van het bisdom Roermond en bekend als bruggenbouwer tussen katholiek en protestant. (Beeld: Merlin Daleman)

Dr. Harriette Verwey

Cardioloog en specialist op het gebied van hartziekten bij vrouwen en bedenker van het permanente steunhart.

Minella van Bergeijk

Directeur van de christelijke ontwikkelingsorganisatie Tear, geboren in armoede in Colombia, geadopteerd en gepassioneerd om het Vaderhart van God te laten zien aan de medemens in armoede. (Beeld: Folkert Rinkema)

Ds. Kees van Velzen

Predikant, tv-presentator en bekend spreker. Eén van zijn geliefde Bijbelgedeelten is Maleachi 4:6. Over het hart van de vaders naar de kinderen en kinderen naar de vaders, passend bij het thema van de zevende Henri Nouwen Conferentie.

Jan van den Bosch

Jan van den Bosch is tv-presentator, journalist en ondernemer. Jarenlang was hij het gezicht van de EO Jongerendag en de Ronduit Club. Naast het ondernemerschap, is hij o.a. presentator van Hour of Power. Jan maakte een aantal documentaires over het leven van Henri Nouwen en is initiatiefnemer van én de drijvende kracht achter de Henri Nouwen Conferenties.

Henri Nouwen

25 jaar na zijn overlijden, is spiritueel schrijver Henri Nouwen nog altijd populair en een inspiratie voor velen. Wereldwijd zijn ruim zeven miljoen boeken verkocht, in meer dan dertig vertalingen. Eén van zijn bekendste uitspraken is iedere zondag te horen bij Hour of Power:

 

“Je bent niet wat je doet, je bent niet wat je hebt, je bent niet wat anderen van je zeggen. Je bent Gods geliefde kind.”

Reserveren

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan