Home Henri Nouwen Conferentie 2021

Henri Nouwen Conferentie 2021

Een parel in Gods ogen

Helaas is de conferentie VOL. Mocht u op de wachtlijst willen dan kunt u contact met ons opnemen: 035 - 538 05 88 / [email protected]

Informatie

Datum / Tijd

20-09-2021 t/m 22-09-2021

Locatie

Bezinningscentrum Emmaus

Thema

Een parel in Gods ogen

Op veler verzoek organiseren Hour of Power en Beter Uit alweer de zesde conferentie rond het gedachtegoed van Henri Nouwen.

Je bent van harte uitgenodigd om dit mee te maken.

 

Deze zesde editie zal opnieuw plaatsvinden in het sfeervolle en comfortabele ‘Bezinningscentrum Emmaus’ in Helvoirt. Je kunt je nu alvast inschrijven voor de conferentie, zodat je verzekerd bent van een plek.

 

In 2020 was het thema ‘Vaderhart van God’ en in 2021 hopen wij invulling te geven aan het thema ‘Een parel in Gods ogen’. Dit is de titel van één van de best gelezen boeken van Henri Nouwen.

Sprekers

Programma

Jan van den Bosch presenteert de conferentie.

 

De sprekers van dit jaar zijn: Leo Fijen, bisschop Gerard de Korte, Gor Khatchikyan en ds. Almatine Leene. Zij geven een persoonlijke invulling aan het thema ‘Een parel in Gods ogen’.

 

Naast de inspirerende lezingen is er ruimte voor stille tijd, persoonlijke bezinning en goede gesprekken met de conferentiegangers.

Leo Fijen

Leo Fijen is een Nederlands historicus, journalist en presentator. Als tv-maker en presentator is hij bekend van o.a. de programma's 'Kruispunt' en 'Kloosterserie'. Met Jan van den Bosch schreef Leo drie boeken over Henri Nouwen.

Gerard de Korte

Gerard de Korte is residerend bisschop van het bisdom Den Bosch. Hij staat bekend als een communicatieve bruggenbouwer en slaat bruggen tussen verleden en heden, geloof en wetenschap, populaire cultuur en kerktraditie, politiek en de Kerk en - niet in de laatste plaats - katholieken en protestanten.

Gor Khatchikyan

Gor Khatchikyan is een bevlogen Armeens-Nederlandse arts, schrijver en spreker. In 2012 won hij het VPRO-programma 'Premier Gezocht', waarmee hij landelijke bekendheid verwierf. Tijdens de huidige coronacrisis is hij veelvuldig in het nieuws geweest door zijn werk als spoedeisende hulparts. Ook treedt hij regelmatig op als gewaardeerd spreker.

Ds. Almatine Leene

Almatine Leene is een geliefde predikant, theoloog en schrijfster. Zij is de eerste vrouwelijke predikant binnen de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt en in 2020 werd zij verkozen tot 'Theoloog des Vaderlands'.

Jan van den Bosch

Jan van den Bosch is tv-presentator, journalist en ondernemer. Jarenlang was hij het gezicht van de EO Jongerendag en de Ronduit Club. Naast het ondernemerschap, is hij o.a. presentator van Hour of Power. Jan maakte een aantal documentaires over het leven van Henri Nouwen en is initiatiefnemer van én de drijvende kracht achter de Henri Nouwen Conferenties.

Henri Nouwen

Bijna 25 jaar na zijn overlijden, is spiritueel schrijver Henri Nouwen nog altijd populair en een inspiratie voor velen. Wereldwijd zijn ruim zeven miljoen boeken verkocht, in meer dan dertig vertalingen. Eén van zijn bekendste uitspraken is iedere zondag te horen bij Hour of Power:

 

“Je bent niet wat je doet, je bent niet wat je hebt, je bent niet wat anderen van je zeggen. Je bent Gods geliefde kind.”

 

Op de eerste conferentiedag is het 25 jaar geleden dat Henri Nouwen in Hilversum overleed. Wij zullen hier bij stilstaan tijdens de conferentie.

Reserveren

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan