Home Events Henri Nouwen conferentie 2019

Henri Nouwen conferentie 2019

Evenement

Meld je nu aan

U wordt van harte uitgenodigd om de vierde conferentie rond het gedachtegoed van Henri Nouwen mee te maken.

Wanneer

27 sep 2019 om 09:00 uur - 29 sep 2019 om 17:00 uur

Waar

Bezinningscentrum Emmaus

Google Maps

Afgelopen edities

Goede herinneringen

De drie vorige conferenties leverden vele positieve en enthousiaste reacties op en werden door de deelnemers bijzonder gewaardeerd. Ook het conferentieteam kijkt hier met warme gevoelens op terug. Vandaar dat op veler verzoek er een vierde editie gaat komen, wederom georganiseerd door Hour of Power en DrieTour en opnieuw in het sfeervolle en comfortabele bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt.

Thema

Wie ben ik?

In 2018 was het thema ‘Je bent geliefd’ en voor dit jaar hopen wij invulling te geven aan het thema ‘Wie ben ik?’ naar de titel van de unieke bundel met nieuwe teksten en uitspraken van Henri Nouwen. Bijna 23 jaar na zijn overlijden is spiritueel schrijver Henri Nouwen nog altijd populair en inspireert hij velen. Wereldwijd zijn ruim zeven miljoen boeken verkocht en in meer dan 30 landen vertaald.

Meld je nu aan

Bekende namen

Sprekers

Samen met Jan van den Bosch vertellen uiteenlopende, vooraanstaande sprekers hun persoonlijke verhaal dat aansluit bij het thema en past bij het gedachtegoed van Henri Nouwen. Na deze sprekers is er ook ruimte voor stille tijd, persoonlijke bezinning of een groepsgesprek. Dit jaar zijn de sprekers Laurent Nouwen, Tiemen Westerduin, Mirjam van der Vegt en Leo Fijen. Hieronder zie je waar zij bekend van zijn.

Laurent Nouwen

Laurent is de twaalf jaar jongere broer van Henri Nouwen. Hij was advocaat, maar na het overlijden van zijn broer besloot hij het roer drastisch om te gooien. “Met zijn overlijden plantte hij een nieuwe geest, een nieuwe inspiratie in mij”.

Leo Fijen

Leo Fijen is historicus, presentator en schrijver en sinds 2014 hoofdredacteur levensbeschouwing van KRO-NCRV. Hij is elke zondagochtend te zien in Het Geloofsgesprek, heeft vele boeken op zijn naam staan en is directeur van de katholieke uitgeverij Adveniat.

Mirjam van der Vegt

Mirjam van der Vegt is stiltetrainer en auteur van de Stiltelijn. In haar boeken en bijbehorende retraites neemt ze je mee op avontuur richting je hart en dat van God. Zo leer je leven met zin en vreugde.

Tiemen Westerduin

Tiemen (1974) is relatiemanager bij Compassion, maar ook spreker en inspirator. Zo spreekt hij al jaren op conferenties en in kerken, bijvoorbeeld tijdens de Pinksterconferentie Opwekking en op de EO-Jongerendag.

Jan van den Bosch

Jan van den Bosch is tv-presentator van onder andere Hour of Power en directeur-eigenaar van High Flight group. Hij maakte een aantal documentaires over het leven van Henri Nouwen en is initiatiefnemer én de drijvende kracht achter en tijdens de Henri Nouwen conferenties.

Chris Tims

Chris Tims is Managing director van Hour of Power. Na vele jaren op marketing-en reclamebureaus te hebben gewerkt, begon hij in 2013 als marketingmanager bij Hour of Power en groeide in 2015 door naar zijn huidige functie.

Wanneer

27 sep 2019 om 09:00 uur - 29 sep 2019 om 17:00 uur

Waar

Bezinningscentrum Emmaus

Google Maps

Meld je nu aan

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan