Home Kijk & Lees Esther Vorsterman van Oijen: ‘Ik wist: God komt niet te laat’

Esther Vorsterman van Oijen: ‘Ik wist: God komt niet te laat’

Esther Vorsterman van Oijen is een bekende spreekster en presentatrice bij Family7. Een aantal jaar geleden ging ze, samen met haar gezin, door een diep dal.

 

Haar man werkte als zelfstandig ondernemer, maar toen de crisis kwam, bleven de opdrachten uit. In hele korte tijd raakte ze veel van hun financiële middelen en bezittingen kwijt. Esther: ‘Dat was een absoluut dieptepunt. Onze dochter belde en zei: Mam, er hangt een formulier op de deur, ze komen alle spullen halen. Het is zo moeilijk als je je gezin niet meer kunt voorzien in basisbehoeften. Als je je huis uit moet en je spullen moeten weg, dan doet dat ook afbreuk aan je veiligheid.’

Toch besloot Esther niet bij de pakken neer te zitten. Esther: ‘Dat is een keuze. Ik moest heel bewust kiezen hoe ik omging met dit verdriet. Ik wist ook: God komt niet te laat. Daardoor besloot ik om in een ‘tegenovergestelde’ geest te reageren. Dat klinkt misschien bizar, maar het betekent eigenlijk dat je niet meegaat in die pijn en het verdriet van gemis. Maar dat je zegt: God, dit overkomt ons, maar wie wilt U voor ons zijn op dit moment? Een Bijbeltekst waar ik veel aan heb gehad is er een uit Hosea. Daarin staat dat God je door het dal laat gaan, maar ook deuren van hoop geeft.’

Wie ben je als je geen spullen meer hebt?

Esther Vorsterman van Oijen - presentatrice Family 7 raakte alles kwijt

Esther vervolgt: ‘In zo’n situatie komt het eropaan: wie ben je, als je geen spullen meer hebt? Het gaat namelijk niet om wat je hebt, maar om wie jij bent. Je gaat op zoek naar je echte identiteit, die geworteld is in God.’

 

Als Esther terugblikt op deze periode is er vooral 1 situatie die ze zich herinnert: ‘Toen de schuldeisers kwamen om de spullen op te halen, ben ik met mijn laatste tientje met de kinderen wat gaan drinken. Ik koos daar bewust voor. Ook zei ik dat we Gods moesten aanbidden, hoe we ons ook voelden. Ik wist dat Hij voor ons zou zorgen. Niet veel later belde mijn man op. Een bevriende advocaat had al onze spullen in veiligheid kunnen stellen.’

 

Ten slotte zegt Esther: ‘God is een goede en een trouwe God. Alles wat we zijn kwijtgeraakt, heeft Hij hersteld. Eigenlijk nog meer dan dat; we hebben alles dubbel teruggekregen.’

 

Esther Vorsterman van Oijen schreef samen met Erica Duenk twee boeken: ‘Tijd om op te staan’ en ‘Ga voor Goud’.  

 

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan