Home Kijk & Lees Eline Hoogenboom vertelt over haar grootste angst

Eline Hoogenboom vertelt over haar grootste angst

Eline Hoogenboom is een moeder de het goed wil doen en probeert om dingen los te laten en over te geven aan God. Op Moederdag vertelde ze over haar grootste angst, haar ambities, moederhart en relatie met God.

Eline Hoogenboom heeft zelf twee jonge kinderen van twee en vier jaar oud en vertelt over haar moederschap. Ze vindt dat je er als moeder niet per se altijd hoeft te zijn. Eline: ‘Ik heb ook een missie, een roeping en werk. Het moederschap is voor mij wel het allerbelangrijkste. Ook vind ik het denk ik het allermooiste wat er is, maar ook het allerkwetsbaarste. Omdat het een spiegel voor jezelf is en er een enorme angst bij is gekomen om ze te verliezen.’ Deze angst had ze hiervoor niet en nu is het de grootste angst van Eline Hoogenboom. ‘Ik kan nu echt heel bang zijn dat hen iets overkomt.’

Ouders gescheiden

Zo ging Eline regelmatig kijken bij het bedje van haar dochter om te kijken of ze nog leefde. ‘Dat was best wel intens. Het raakte een heel kwetsbaar iets binnen mij. Misschien komt dat ook door de genade van God. Ik kom uit een gezin waar geen harmonie was, mijn ouders zijn gescheiden, en als je dan zoiets heel groots mag ervaren. Bijna dagelijks realiseer ik mij dat en geniet ik zo van de relatie met mijn man en mijn kinderen. Misschien is daarom mijn grootste angst om dat kwijt te raken.’

Voorbeeld voor vrouwen

Deze angst is iets wat Eline bij God probeert neer te leggen. Net als andere dingen waar ze mee worstelt. ‘Ik kan heel druk in mijn hoofd zijn en heb altijd veel gedachten en veel ideeën. Gewoon veel. Ik denk dat ik daarnaast een perfectionist ben, maar ik kan ook met een knot in en vettig haar op het schoolplein verschijnen. Allebei past heel erg bij mij. Ik heb een sterke missie om vrouwen te vertellen dat het leven met God niet altijd over rozen zal gaan, maar wel heel erg de moeite waard is. Ik wil dat ook op een manier doen die er mooi en aansprekend uitziet, zo laat je ook zien dat je iemand de moeite waard vindt. Zo geef je mensen het gevoel dat ze welkom zijn.’

Ik kan nu echt heel bang zijn dat mijn kinderen iets overkomt

Eline Hoogenboom over haar grootste angst

Teleurstelling

Op Moederdag zijn er ook veel vrouwen die het moeilijk hebben omdat ze ongewenst kinderloos zijn. Eline staat daar ook bij stil. ‘Ik kom veel teleurstelling tegen in mijn contact met vrouwen. Vaak weten ze zich geen weg in dingen die anders zijn gelopen. Soms schamen ze zich om daarover te praten omdat er vast mensen zijn die het veel erger hebben dan zij. Veel vrouwen denken op die manier. Vaak is er ook een gevoel van te druk zijn bij vrouwen. Ze moeten heel veel ballen in de lucht houden, de kinderen naar school brengen en dan weer gelijk aan het werk. Op die manier geleefd worden, is een enorme uitdaging. Er is dan soms geen tijd om aan de voeten van Jezus te gaan zitten.’

Dag met God beginnen

Eline Hoogenboom probeert elke dag te beginnen aan de voeten van Jezus, al is het maar twee minuten. ‘Ik haal dan even diep adem en zeg: “Hier ben ik Heer, wilt U mij helpen vandaag.” Het hoeft niet gelijk een uur, dat denken mensen vaak. Als je maar even de tijd neemt. Ik kan soms door al mijn bezigheden wel eens tegen het overspannen zijn aanzitten. Gelukkig helpt Gods Woord mij dan dingen in het juiste perspectief te plaatsen. Psalm 16 zegt: ‘Als de Heer het huis niet bouwt, tevergeefs zwoegen de bouwers.’ Dat is echt mijn lijfspreuk. Hard werken is iets waar ik veel bevestiging uit kan halen en daar moet ik wel voor oppassen.’

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan