Home Kijk & Lees Een gezegend nieuwjaar!

Een gezegend nieuwjaar!

'Het begin van een nieuw jaar vind ik altijd geweldig! Ondanks de huidige tijd, sta ik graag stil bij wat er allemaal mogelijk is in het nieuwe jaar.'

‘Het is vaak ook een tijd bij uitstek om even te resetten: om alles wat niet van jou is, alles wat ‘oud’ is, af te schudden en nieuwe doelen voor jezelf te stellen. Natuurlijk brengt elk jaar uitdagingen met zich mee. Dat hebben we het afgelopen jaar ook gezien. Toch wil ik je aanmoedigen om elke dag positief te beginnen. Om vol verwachting te zijn van wat komen gaat en daarop te reageren in plaats van te verlammen door angst.

Relaxen

Velen van jullie hebben deze week misschien nog vakantie en je bent heerlijk aan het relaxen. Misschien kijk je een film of volg je een sportwedstrijd. Ik vind het altijd te gek om te gamen. Ik kan dan helemaal in een verhaal worden gezogen en bijna de personage worden in de game. Maar serieus, gek genoeg leer ik ook bepaalde lessen van deze videospelletjes.

Les 1: door ervaring groei je

Als je beter wilt worden in een game, heb je XP nodig. Dat betekent dat jouw personage ervaringspunten moet verdienen zodat deze naar het volgende level kan gaan. Dat geldt ook voor het leven: je moet bepaalde dingen doen, uitproberen, ervaringen opdoen, om te groeien. Ga je altijd op safe, dan kom je niet vooruit.

Les 2: geef nooit op!

Er is altijd een weg. Elke videogame heeft een verhaallijn en vraagt om doorzettingsvermogen. Dit geldt ook voor ons leven: het leven is niet makkelijk en vraagt veerkracht. Wanneer je faalt, leer je een hele wijze les en ga je gewoon weer door omdat je weet dat er altijd een weg vooruit is.

Les 3: je bent op het juiste pad

Wanneer je in spelletjes te maken krijgt met tegenstand – als je monsters tegenkomt – ben je op het juiste pad. Dat geldt ook voor ons leven: wanneer je iets groots, iets angstaanjagends tegenkomt in het leven, dan zit je op het juiste spoor. Het zal je namelijk helpen om te groeien in wie je bent.

Denk in mogelijkheden

Vrienden, het leven is natuurlijk geen videogame, maar een geschenk uit Gods hand. Ik wil je aanmoedigen om dit jaar volledig te gaan voor mogelijkheden, want God heeft je alles in Jezus Christus gegeven om een leven in overvloed te leven. Dat is alles wat je nodig hebt.’

God houdt van jou en wij ook!

Bobby, Hannah, Haven en Cohen Schuller

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan