Home Kijk & Lees Directeur Wild FM Bas Emons heeft bijzondere ontmoeting

Directeur Wild FM Bas Emons heeft bijzondere ontmoeting

Bas Emons is eigenaar van radiozenders Wild FM en Radio Decibel. Sinds kort heeft hij ook een zender compleet ingericht met christelijke content: GOD Radio. Bij Hour of Power vertelt de ondernemer over zijn bijzondere bekering, juist tijdens een donkere periode in zijn leven.

Rechtstreeks naar interview

Op Wild FM, waar doorgaans popliedjes te horen zijn, worden tegenwoordig ook steeds vaker liedjes gedraaid met een christelijke boodschap. Hour of Power-directeur Chris Tims benaderde hem om op zondagochtenden de uitzendingen van Hour of Power aan te bieden. Daar had Emons wel oren naar. ‘Het programma is natuurlijk al op televisie te zien, dus waarom niet op de radio?’

Piraat

Emons begon al op jonge leeftijd als piraat op de radio. Vanuit zijn jongenskamer wist hij op een gegeven moment net de overkant van de straat te bereiken met zijn zender. ‘De verbeeldingskracht van radio heeft mij geraakt. Dat iets ergens gemaakt wordt en dat je het dan in de auto op de radio terug kunt luisteren. Ik had ook al snel een aantal adverteerders op mijn zender.’

Conflict

Een aantal jaren later is hij eigenaar van Radio Decibel. Maar daar ontstaat een conflict. ‘Ik zat daar net een week toen ik uit mijn eigen bedrijf werd gezet. Ik kwam op voor oud aandeelhouders, er werd hen namelijk beloofd dat ze hun investering terug zouden krijgen. Maar één van die aandeelhouders belde bezorgd op en vroeg mij met wat voor man ik zaken deed. Hij had hen namelijk net verteld dat ze niets zouden krijgen. Ik ben vervolgens naar hem toegelopen en zei dat ik dit soort zaken niet in mijn bedrijf wilde hebben. Maar toen zei hij tegen mij: “Het is niet jouw bedrijf’.” We hadden afgesproken dat hij de formaliteiten zou regelen en ik het radiogedeelte. Maar hij had achter mijn rug om alles op zijn naam op papier gezet. Toen ontstond er een langlopend conflict.’

Ineens hoorde ik een stem die zei 'Kappen Bas, je bent mijn geliefde kind!'

Bas Emons, directeur van Wild FM en GOD Radio

Wakker van de stress

Het raakt de directeur van Wild FM nog steeds als hij eraan terugdenkt. ‘Ik kan niet tegen onrecht. Ik zat er in die tijd echt helemaal doorheen en gebruikte ook drugs. Volgens mij lag ik al weken lang wakker van de stress en ik dacht dat ik er nooit meer uit zou komen. Ik zat echt in een hel. Mijn ledematen vielen zelfs uit en ik kon mij nauwelijks nog voortbewegen. Toen ik op een keer ‘s nachts naar de wc liep hoorde ik opeens een stem: “Kappen Bas, je bent mijn geliefde kind.” Ik wist niet waar die stem vandaan kwam. Maar ik werd compleet gevuld met Gods liefde. Ik was er niet naar op zoek. Dat was juist het laatste waar je in die tijd mee aan moest komen. Als je over God was begonnen had ik je denk ik het huis uit geschreeuwd.’

Ontmoeting met God

Na de ontmoeting met God besluit Emons veel te gaan wandelen. ‘Op een middag ben ik de Westerkerk in Amsterdam binnengelopen. Het Woord van God dat ik daar hoorde kwam zo diep binnen. De preek ging precies over datgene wat zich in mijn leven afspeelde op dat moment. God heeft mij daar echt naartoe geleid. Ik had kippenvel. Mijn omgeving zag in die tijd dat ik weer straalde. Ik begon ook weer met ondernemen. Ik heb een aantal dingen gepromoot voor de Westerkerk destijds. En iedereen ging weer mee in mijn enthousiasme.’

GOD Radio

In 2019 wint Emons eindelijk de rechtszaak om Radio Decibel in hoger beroep. ‘Toen kwam het verdriet eruit van wat ik al die jaren heb moeten missen. Inmiddels weet ik dat ik dit leven niet zonder God kan leven. Doordat ik Hem in 2015 ontmoette, kon ik de hele zaak destijds ook beter parkeren, terwijl het eerst zo ontzettend zwaar op mijn schouders drukte.’ Bas is erg blij met wat God nu allemaal op zijn pad brengt en waar hij zich op mag richten. Hour of Power is te beluisteren op Wild FM en bij GOD Radio kan hij zij passie  ‘In GOD Radio kan voor God en radio voor de volle honderd procent kwijt. ‘In Amerika kennen ze dit soort concepten al langer en ik geloof dat in Nederland nu ook de tijd rijp is om de hoopvolle boodschap van Gods liefde te verspreiden, op een professionele manie.’

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan